VirtuFit Low Entry Bike 1.2i: Review

Ben je op zoek naar een betaalbare hometrainer? En geef je ook nog de voorkeur aan een hometrainer met een lage instap? Dan is de kans groot dat je al snel bij de VirtuFit Low Entry Bike 1.2i uitkomt.

Maar, is de aanschaf van deze hometrainer aan te raden? Of kun je beter voor een andere hometrainer kiezen? Met deze VirtuFit Low Entry Bike 1.2i review doe je alle benodigde informatie over deze hometrainer op.

Aan de hand van deze VirtuFit Low Entry Bike 1.2i review kun je voor jezelf direct de knoop doorhakken. Ga je voor deze hometrainer kiezen? Of geef je toch de voorkeur aan één van de andere hometrainers?

Om meerdere redenen is de aanschaf van de VirtuFit Low Entry Bike 1.2i in ieder geval aan te raden!

De belangrijkste specificaties van de VirtuFit Low Entry Bike 1.2i

virtufit-low-entry-bike-12i_review

Ga je meerdere hometrainers met elkaar vergelijken? Dan is de kans groot dat je al snel naar de specs van de hometrainers gaat kijken. Mede daarom hebben wij alvast de belangrijkste specificaties van deze hometrainer voor je op een rijtje gezet:

 • Maximaal belastbaar gewicht: 140 kilogram
 • Afmetingen: 99 x 63 x 133 centimeter
 • Aantal trainingsprogramma’s: 21 stuks
 • Vermogen: 0 tot 500 W
 • Weerstandsniveaus: 16 stuks
 • Kleur: zwart Gewicht van de hometrainer: 31,5 kilogram
 • Gewicht van het vliegwiel: 15 kilogram

Wat deze specificaties laten zien? Onder meer dat het een veelzijdige en relatief lichte hometrainer is. Een gewicht van 31,5 kilogram is – zeker in verhouding met andere hometrainers – relatief licht te noemen!


Voor wie is de VirtuFit Low Entry Bike 1.2i geschikt?

Ben je van plan om een nieuwe hometrainer aan te schaffen? Dan is het zaak om jouw wensen op een rijtje te zetten. Waar wil je de hometrainer bijvoorbeeld voor gebruiken?

Heb je deze hometrainer voor een revalidatie nodig? Of wil je met de hometrainer jouw conditie op peil houden? Met de VirtuFit Low Entry Bike 1.2i kun je in ieder geval veel kanten op.

Het is namelijk een feit dat deze hometrainer voor veel mensen geschikt is. Ook voor verschillende doeleinden is deze hometrainer uiterst geschikt.

In de basis is dit te danken aan de lage instap. Met dank aan deze lage instap is deze hometrainer ook voor bijvoorbeeld oudere mensen geschikt!

Wat zijn de belangrijkste voordelen van de VirtuFit Low Entry Bike 1.2i?

Spreken de specificaties van de VirtuFit Low Entry Bike 1.2i je aan? Dat kunnen we ons goed voorstellen. Toen wij deze hometrainer zelf uit mochten proberen, werden wij al snel enthousiast. Dat is onder meer aan de volgende voordelen te danken.

Voor veel mensen geschikt

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, is deze hometrainer voor veel mensen geschikt. Dát komt onder meer door de lage instap van de hometrainer. Zoals je op de foto’s al kunt zien, is de vormgeving van de hometrainer uniek. Met dank aan deze unieke vormgeving stap je moeiteloos op deze fiets. Ook als je ouder bent.

Heb je er een zware training opzitten? Dan stap je ook weer moeiteloos van deze fiets af. Het feit dat deze fiets over een extra lage instap beschikt, spreekt ons erg aan.

Iets wat ons ook aanspreekt, is de ergometer. Met de ingebouwde ergometer ben je in staat om zelf het weerstandsniveau nauwkeurig te bepalen. Dit is ideaal als je gericht wilt trainen, bijvoorbeeld tijdens een revalidatie.

Koppelbaar aan smartphone

Wil je gericht trainen? Ook dat is mogelijk dankzij de bluetooth verbinding. Je kunt hierdoor jouw smartphone aan de hometrainer koppelen, waardoor je gebruik van tal van fitness apps kunt maken. Dit komt jouw trainingen en vorderingen alleen maar ten goede.

Volledig naar wens instelbaar

low_entry_bike_verstelbaar_zadel

Bij de VirtuFit Low Entry Bike 1.2i zijn zowel het stuur als het zadel verstelbaar. Met dank aan deze verstelmogelijkheden neem je altijd een aangename zithouding aan. Een aangename zithouding waardoor je bijvoorbeeld nooit last van je rug gaat krijgen.

Duidelijk display

trainingscomputer_low_entry_bike

Kijk je tijdens het fietsen graag op een display? Ook dan is de VirtuFit Low Entry Bike 1.2i ideaal te noemen. Deze hometrainer heeft namelijk een duidelijk display.

Een lekker groot display waar je verschillende waarden op weer kunt geven, waaronder de weerstand, snelheid, verbruikte calorieën en hartslag.

Overige voordelen

De VirtuFit Low Entry Bike 1.2i heeft nog véél meer te bieden dan bovengenoemde voordelen. Dat blijkt uit onder meer de volgende voordelen:

 1. Het relatief zware vliegwiel zorgt voor een stabiele rotatie; je zit hierdoor altijd stabiel op de fiets
 2. Je kunt uit 21 verschillende trainingsprogramma’s kiezen
 3. De kwaliteit van de hometrainer is prima, zoals we van VirtuFit gewend zijn
 4. De VirtuFit Low Entry Bike 1.2i is relatief voordelig, waarover later meer in deze VirtuFit Low Entry Bike 1.2i review

Wat zijn de belangrijkste nadelen van de VirtuFit Low Entry Bike 1.2i?

Vanwege bovengenoemde voordelen zijn wij groot fan van deze hometrainer. Toen wij deze fiets uitprobeerden, liepen wij echter wel tegen twee nadelen aan.

Niet inklapbaar

Deze hometrainer is helemaal niet inklapbaar. Op de momenten dat je de fiets niet gebruikt, staat deze dus min of meer in de weg. Het zou dan ook ideaal zijn als je een afgesloten sportkamer hebt.

Tikkend geluid aan de onderzijde

Toen wij met een flinke snelheid fietsten, merkten wij plots een tikkend geluid aan de onderzijde van de fiets op. We kwamen er vervolgens achter dat meerdere gebruikers dit geluid opgemerkt hebben. Waar dit geluid vandaan komt, is voor ons volledig onduidelijk.

Wat kost de VirtuFit Low Entry Bike 1.2i?

virtufit-low-entry-bike-12i_reviewed

Heb je mogelijke interesse om de VirtuFit Low Entry Bike 1.2i aan te schaffen? Dan is het goed om te weten dat dit een relatief voordelige hometrainer is.

Voor deze hometrainer betaal je een bedrag van pakweg 449 euro. Voor dat bedrag krijg je echt over een prima hometrainer de beschikking.

Is de VirtuFit Low Entry Bike 1.2i een aanrader?

Op basis van deze VirtuFit Low Entry Bike 1.2i review kunnen wij het volgende concluderen: dit is een veelzijdige, handige en hoogwaardige hometrainer.

Het feit dat de hometrainer niet al te prijzig is, spreekt ons aan. Wij kunnen je deze hometrainer dan ook van harte aanraden. Ongeacht waar je de hometrainer precies voor wilt gebruiken!

Wil je deze hometrainer kopen? Klik dan op de knop hieronder voor de laagste prijs en beste garantievoorwaarden:Relevante reviews:

2 gedachten over “VirtuFit Low Entry Bike 1.2i: Review”

 1. Hier nog wat nadelen voor als je overweegt deze hometrainer aan te schaffen: Bevestiging stuur ondoordacht en levensgevaarlijk. Het is niet mogelijk het stuur voldoende vast te zetten. Hoogte zadel alleen in stappen van ca. 3cm te verstellen. Dit is onvoldoende voor een juiste afstelling. Gebruiksaanwijzing volstrekt onduidelijk.

  Beantwoorden
  • Jammer om te horen! Wij delen deze ervaringen zelf niet. Het zadel is inderdaad wel in vrij grote stappen afstelbaar, maar dat zal voor de meesten geen problemen opleveren, omdat er altijd wel een geschikte stand beschikbaar is.

   Beantwoorden

Plaats een reactie