VirtuFit Low Entry 1.0: Review

Bij de VirtuFit Low Entry 1.0 valt de lage instap direct op. Deze hometrainer heeft een unieke vormgeving, waardoor je héél makkelijk op de fiets stapt.

Het van de fiets afstappen is hierdoor ook een fluitje van een cent. Dit is niet het enige belangrijke voordeel; in deze VirtuFit Low Entry 1.0 review vertellen we je graag alles over deze hometrainer.

De belangrijkste specificaties van de VirtuFit Low Entry 1.0

virtufit_low_entry_bike_10_hometrainer

Wil je graag een hometrainer voor thuisgebruik aanschaffen? In het huidige aanbod zijn daar veel interessante hometrainers voor te vinden.

Om tot de juiste keuze te komen, moet je goed naar de specificaties kijken. De belangrijkste specificaties van de VirtuFit Low Entry 1.0 vind je in onderstaande tabel:

Afmetingen hometrainer105 x 51 x 143 centimeter
Gewicht hometrainer29 kilogram
Maximaal belastbaar gewicht140 kilogram
Maximale gebruikerslengte200 centimeter
Gewicht roterende massa19 kilogram
Aantal weerstandsniveaus8 niveaus
Aantal trainingsprogramma’s0 stuks


Deze specificaties laten één ding duidelijk blijken: het is geen hometrainer voor serieuze doeleinden. Als je juist op een recreatieve manier wilt trainen, lijkt dit wel een hele interessante hometrainer te zijn.

Positie binnen het aanbod van VirtuFit

In de afgelopen jaren heeft VirtuFit haar aanbod van hometrainers flink uitgebreid.

Zo is het ook mogelijk om voor de VirtuFit Low Entry 1.2i en de VirtuFit Low Entry 1.1 te kiezen. Deze beide hometrainers zijn veelzijdiger, hoogwaardiger en duurder dan de VirtuFit Low Entry 1.0.

Dat deze drie hometrainers uit dezelfde serie komen, is direct duidelijk. Het gaat namelijk bij alle varianten om een hometrainer met lage instap.

Dankzij deze lage instap zijn deze VirtuFit modellen voor specifieke mensen/doeleinden erg geschikt.

De belangrijkste voordelen van de VirtuFit Low Entry 1.0

hometrainer_virtufit_low_entry_10_hometrainer

Ben je tijdens je zoektocht bij de VirtuFit Low Entry 1.0 uitgekomen? Dat is goed voor te stellen. Deze hometrainer is voordelig geprijsd en staat goed aangeschreven.

Ook wij zijn behoorlijk enthousiast over deze hometrainer. Dit enthousiasme is aan onder meer onderstaande voordelen te danken.

Lage instap

Dat de VirtuFit Low Entry 1.0 een lage instap heeft, maakt dit direct een unieke hometrainer. Deze hometrainer is namelijk voor iedereen geschikt.

Ben je slecht ter been? Zelfs in dat geval stap je gemakkelijk de VirtuFit Low Entry 1.0 op. Dit is ook het geval als je aan het revalideren bent of als je al wat ouder bent.

8 weerstandsniveaus

virtufit_low_entry_10_hometrainer_weerstand

Bij veel goedkope hometrainers heb je nagenoeg geen weerstandsniveaus tot je beschikking. Bij de Low Entry 1.0 hometrainer is dit gelukkig wel het geval. Je kunt tijdens het fietsen namelijk uit maar liefst 8 verschillende niveaus kiezen.

Deze mogelijkheid is te danken aan de zware roterende massa. VirtuFit heeft voor een roterende massa van 19 kilogram gezorgd, waardoor je de trainingen lekker zwaar kunt maken.

Ergonomisch

Dat de VirtuFit Low Entry 1.0 ergonomisch is, mag geen verrassing zijn. De ergonomie blijkt inmiddels overduidelijk uit de lage instap. Maar, ook andere onderdelen van deze hometrainer zijn naar wens verstelbaar.

Zo kun je het stuur geheel naar wens in hoogte te verstellen. Als het stuur eenmaal op de gewenste hoogte staat, stel je ook het zadel naar wens in. Het zadel kun je zowel horizontaal als verticaal verstellen. Erg fijn!

Met hartslagmeting

hometrainer_virtufit_low_entry_bike_10

Wil je tijdens het trainen zicht op je hartslag hebben? Je kunt in dat geval een hartslagband of hartslaghorloge dragen.

Je kunt echter ook je handen op de handsensoren van de VirtuFit Low Entry 1.0 leggen. Deze sensoren meten vervolgens je hartslag op.

Veel handige extra’s

virtufit_low_entry_hometrainer_10

Dat de VirtuFit Low Entry 1.0 erg voordelig is, blijkt niet direct uit de samenstelling van deze hometrainer.

Zo beschikt deze hometrainer over een duidelijk en groot scherm. Dit scherm biedt veel informatie en is simpel naar wens te bedienen.

Verder is het ideaal dat deze hometrainer over meerdere houders beschikt. Je kunt bijvoorbeeld je tablet of smartphone in de tablethouder neerleggen. Tijdens het fietsen kun je hierdoor bijvoorbeeld Netflix kijken of van je favoriete muziek genieten.

Daarnaast beschikt deze hometrainer ook over een bidonhouder. Belangrijk, omdat je tijdens het fietsen voldoende moet drinken. Het advies is om zeker eens per 10 minuten een (flinke) slok water te nemen.

Prima kwaliteit

Over de kwaliteit van de VirtuFit hometrainers zijn wij absoluut te spreken. Die vlieger gaat ook op voor de VirtuFit Low Entry 1.0.

Qua mogelijkheden is het niet de meest bijzondere hometrainer, maar dat zie je niet aan de kwaliteit terug.

Voordelig geprijsd

Over de kwaliteit zijn we te spreken, evenals over het prijskaartje. Voor deze hometrainer betaal je net iets meer dan 250 euro.

Verderop in deze VirtuFit Low Entry 1.0 review vertellen we je hier meer over!

De belangrijkste nadelen van de VirtuFit Low Entry 1.0

Toen wij de VirtuFit Low Entry 1.0 uit mochten proberen, vielen meerdere positieve aspecten ons direct op. Dit gold bijvoorbeeld voor de lage instap en de prijs-kwaliteitsverhouding.

Maar, ook enkele negatieve aspecten trekken onze aandacht. Hieronder vertellen we je meer over de belangrijkste nadelen.

Weinig trainingsmogelijkheden

Dat je uit 8 trainingsniveaus kunt kiezen, is prima. Dat deze hometrainer echter geen trainingsprogramma’s aanbiedt, is bijzonder jammer.

Wij hadden toch graag gezien dat de hometrainer een paar voorgeprogrammeerde programma’s zou hebben.

Geen verlicht display

virtufit_hometrainer_low_entry_10

Het LCD display van de VirtuFit Low Entry 1.0 is jammer genoeg niet verlicht. In het donker trainen is hierdoor een stukje minder aangenaam.

Soms ietwat instabiel

Train je volle bak op de Low Entry 1.0 hometrainer? Dan voel je dit aan de stabiliteit van de hometrainer.

Bij volle belasting staat de hometrainer niet stevig op z’n poten, onder meer door het gewicht van 29 kilogram. Veel andere hometrainers zijn een stuk zwaarder.

Niet voor de serieuze sporter

Al met al kunnen we stellen dat de VirtuFit Low Entry 1.0 niet voor serieuze sporters geschikt is. Als je echt volle bak wilt sporten, is dit gewoonweg geen geschikte hometrainer.

Je kunt in dat geval beter naar de VirtuFit Low Entry 1.2i kijken.

Wat zeggen andere gebruikers over de VirtuFit Low Entry 1.0?

De VirtuFit Low Entry 1.0 is een geliefde hometrainer geworden. Op het internet zijn talloze beoordelingen te vinden, waarvan de gemiddelde score vrij hoog is. Zo is de gemiddelde score bij onze partner Bol.com een 4,1 op een schaal van 1 tot 5.

In deze reviews komen veelal dezelfde punten naar voren. Men roemt de ergonomie, lage instap, prijs-kwaliteitsverhouding en verstelbaarheid. Negatieve reviews gaan veelal over een vervelend tikkend geluid vanuit de kettingkast.

Wat kost de VirtuFit Low Entry 1.0?

De adviesprijs voor de VirtuFit Low Entry 1.0 is vastgesteld op 349 euro. Als je deze VirtuFit hometrainer bij onze partner Fitwinkel.nl koopt, betaal je echter slechts 259 euro.

Dat prijskaartje spreekt ons persoonlijk erg aan. Een goedkopere hometrainer met vergelijkbare voordelen ga je gewoonweg niet vinden.

Check wel goed de prijzen bij onze aanbieders. Door van een interessante korting te profiteren, geniet je van een nóg betere prijs-kwaliteitsverhouding.

Onze eindconclusie over de VirtuFit Low Entry 1.0

De VirtuFit Low Entry 1.0 is een geweldige hometrainer voor recreatieve sporters. De hometrainer is van een prima kwaliteit, is betaalbaar en heeft een handige lage instap.

De trainingsmogelijkheden zijn niet al te divers, maar zijn voor recreatieve sporters voldoende.

De aanschaft van deze VirtuFit hometrainer raden wij van harte aan. Check wel goed de prijzen bij onze partners! Onze partners stunten regelmatig met flinke kortingen op deze prima hometrainer van VirtuFit!Plaats een reactie