VirtuFit HTR 3.0i Ergometer hometrainer review

review_virtufit_htr_30_ergometer_hometrainer

We leven vandaag de dag in een als maar drukker wordende wereld. We maken lange dagen op ons werk, zijn constant bij sociale activiteiten en hebben eigenlijk weinig tijd voor ons zelf.

Ondanks alle drukte in onze levens zijn we toch een volkje dat graag sport. We zijn gek op het gaan naar de sportschool en trekken er graag op uit op de fiets.

Maar door deze drukke levens hebben we lang niet altijd de tijd om naar de sportschool te gaan of op avontuur.

Het nemen van een hometrainer is voor veel mensen dan ook een ideale uitkomst. Zo kunnen zij in de late avonduurtjes alsnog een beetje beweging krijgen zonder de deur uit te hoeven.

De VirtuFit HTR 3.0i is dan ook een razend populaire hometrainer. Het apparaat wordt geliefd en geroemd door veel mensen en heeft zich een weg weten te vinden in de sportscholen en huizen van deze mensen.

Maar wat maakt de VirtuFit HTR 3.0i zo bijzonder? En waarom wordt dit model zo geliefd?

In deze review beantwoorden we deze vragen voor je. Ten slotte vind je de beste deal van dit moment.

De VirtuFit HTR 3.0i

Het is tijd om eens een uitvoerige blik te werpen op deze hometrainer.

Met de HTR 3.0i van het Nederlandse VirtuFit heb je dan ook een top apparaat in huis.

Het merk is namelijk al jaren een gevestigde naam op het gebied van fitnessapparaten. Zo ook op het gebied van hometrainers.

Ontwerp

De HTR 3.0i is op het eerste opzicht al een behoorlijke verschijning. Het stijlvolle, maar sportieve ontwerp zorgt ervoor dat je eigenlijk al meteen ziet dat je te maken hebt met een kwaliteitsproduct.

Het apparaat is gemaakt van een stevige combinatie van kunststof en metaal. Hierdoor kan de hometrainer tegen een aardig stootje en heeft hij een gebruiksgewicht tot wel 150.

virtufit_htr_30i_ergometer

De dimensies van het apparaat zijn 100 x 55 x 155 cm (LxBxH) waardoor de fiets tot een lengte van 200 cm te gebruiken is.

Je kunt de hometrainer precies neerzetten zoals jij dat wilt. Dit doe je door het compleet verstelbare gelzadel en stuur aan te passen aan jouw wensen. Hierdoor heb je gegarandeerd een fijne training!

zadel_in_hoogte_verstelbaar

Je hoeft er niet bang voor te zijn dat het apparaat in de weg zal gaan staan als je hem niet gebruikt. Aan de bodem van het toestel zitten namelijk de transportwieltjes.

Met deze transportwieltjes kun je de fiets gemakkelijk verplaatsen en kun je hem op een handige manier uit het zicht zetten.

De hometrainer beschikt verder nog over een handige bidonhouder, tablethouder en een verlicht lcd-scherm voor de trainingscomputer.

Weerstandssysteem

Geen enkele hometrainer is compleet zonder een goed vliegwiel. Ook de HTR 3.0i is dan ook voorzien van een topkwaliteit vliegwiel.

Deze weegt maar liefst 21 kg. Over het algemeen geldt dan ook de regel dat hoe zwaarder het vliegwiel is, hoe soepeler de beweging wordt.

Dat is in het geval van de HTR 3.0i dan ook waar. Dit 21 kg zware vliegwiel werkt perfect in harmonie samen met het elektromagnetische weerstandssysteem.

Dit is een van de meest populaire weerstandssystemen van het moment. Deze is zo geliefd omdat het een geluidloos en simpel te bedienen weerstandssysteem is.

Ook bij de HTR 3.0i is dat het geval. Het weerstandssysteem is volledig via de trainingscomputer te bedienen. Hier kun je namelijk met alle gemak een van de 32 verschillende weerstandsniveaus selecteren.

Trainingscomputer

Maar dit is uiteraard niet het enige nut van de trainingscomputer.

Deze handige computer zorgt er namelijk ook voor dat je een van de 37 verschillende trainingsprogramma’s kunt selecteren.

Deze programma’s zijn:

 • 30 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s
 • 2 gebruikersprogramma’s
 • 3 hartslagprogramma’s
 • 1 wattage programma
 • 1 handmatig programma

De voorgeprogrammeerde programma’s zijn gevarieerd. Zo zitten er korte, heftige intervaltrainingen tussen maar ook rustigere hartslag- of wattage programma’s.

ergometer_30_scherm

Naast het kiezen van een van deze programma’s geeft de trainingscomputer je ook alle nodige informatie die je moet weten tijdens je work-out. Deze informatie is:

 • Hartslag
 • Tijd
 • Afstand
 • Snelheid
 • Verbrande calorieën
 • Wattage
 • Omwentelingen per minuut (RPM)

De hartslag wordt gemeten door de hartslagsensoren die in de handgrepen van de hometrainer zitten. Wil je een echt volledig en accurate lezing van je hartslag?

Dan kun je er altijd voor kiezen om een extra borstband aan te schaffen. Deze kun je vervolgens via een 5 kHz verbinding koppelen aan de hometrainer.

Het lcd-scherm van de trainingscomputer is helder verlicht. Hierdoor je ook in een wat donkerdere ruimte het overzicht bewaren over jouw gegevens.

Connectiviteit en functies

Er zijn de afgelopen jaren aardig wat technische ontwikkelingen geweest in de wereld van de hometrainers. Zo zijn veer hometrainers vandaag de dag voorzien van verschillende snufjes en functies.

De HTR 3.0i is dan ook absoluut geen achterblijvertje!

De hometrainer is gemakkelijk aan je smartphone of tablet te koppelen via bluetooth. Zo kun je gemakkelijk gebruikmaken van veel verschillende trainings- en fitnessapps.

hometrainer-zwift-htr-30

Zo kun je gebruikmaken van Zwift om virtuele routes te volgen en het op te nemen tegen andere gebruikers.

Je kunt vervolgens je tablet of smartphone makkelijk kwijt in de tablethouder. Hierdoor hoef je het apparaat niet de hele tijd vast te houden en kun je hem gemakkelijk bedienen terwijl je aan het sporten bent.

Maak je liever geen gebruik van fitnessapps, maar wil je bijvoorbeeld een filmpje of serie kijken tijdens het sporten? Dan kun je daar de tablethouder uiteraard ook prima voor gebruiken!

Voor wie is de VirtuFit HTR 3.0i geschikt?

Met zoveel verschillende soorten fitnessapparaten op de markt, kun je je misschien wel voorstellen dat er voor ieder wat wils is.

Nu is het zo dat de VirtuFit HTR 3.0i niet voor een specifieke doelgroep ontworpen is. Het is echter wel zo dat, door bepaalde componenten aan de fiets, hij uitermate geschikt is voor revaliderende mensen en ouderen.

Dit komt namelijk doordat de HTR 3.0i voorzien is van een comfortabel, ergonomisch ontwerp gepaard met een lage instap.

De lage instap maakt het voor zo goed als iedereen mogelijk om het toestel te bestijgen en te gebruiken. Het ergonomische ontwerp zorgt ervoor dat het apparaat comfortabel en voor een langere periode te gebruiken is.

lage_instap_htr_30

Hierdoor is het een ideaal toestel voor mensen die spiermassa en/of hun conditie weer willen opbouwen.

Maar denk maar niet dat het alleen voor deze mensen bedoeld is. Als jij ervan overtuigd bent dat de HTR 3.0i voor jou de ideale hometrainer is, dan kun je deze zonder enige gene ook gewoon voor jezelf kopen!

De voordelen van een hometrainer

Voordat we gaan kijken naar het apparaat zelf is het goed om even stil te staan bij de voordelen van een hometrainer.

Een hometrainer is namelijk een van de meest populaire fitnessapparaten beschikbaar. De apparaten zijn al relatief goedkoop aan te schaffen en zijn gemakkelijk in gebruik. Dit zorgt ervoor dat de apparaten gebruikt kunnen worden door zo goed als iedereen.

Naast de prijs en het gebruiksgemak zijn hometrainers ook een fantastische manier om veel verschillende spiergroepen tegelijk te trainen.

Zo train je in een oefening de volgende spieren:

 • Bilspieren
 • Kuiten
 • Rug
 • Buik
 • Biceps
 • Triceps

Door deze spieren allemaal tegelijk te kunnen trainen kun je voor een constante groei in je lichaam zorgen.

Het gebruiken van een hometrainer is natuurlijk ook een wondere manier om overtollige kilo’s kwijt te raken. Doordat je veel verschillende spieren traint moeten er veel calorieën verbrand worden.

Dit zorgt ervoor dat je in een snel tempo kunt afvallen.

Tot slot is een hometrainer het perfecte apparaat voor mensen die een dagje ouder zijn of minder ter been. Veel hometrainers zijn voorzien van een ergonomisch ontwerp en een lage instap.

Hierdoor zijn ze ook door deze kwetsbare doelgroepen te gebruiken.

Conclusie

review_virtufit_htr_30_ergometer_hometrainer

Met ontelbaar veel verschillende fitnessapparaten op de markt, kan het af en toe een hele kluif zijn om de juiste voor jou te vinden.

Als je na lang zoeken uiteindelijk een type hebt uitgekozen, zijn er namelijk nog ontelbaar veel merken en soorten te vinden.

Mocht je na al dat zoeken uit zijn gekomen bij een hometrainer, dan is de VirtuFit HTR 3.0i een absolute aanrader.

Deze binnen fiets is ideaal voor revaliderende mensen en mensen die slechter ter been zijn door de lage instap.

De fiets beschikt over veel verschillende trainingsprogramma’s en weerstandsniveaus die gericht zijn op het gestaag opbouwen van de spiermassa en conditie.

Deze hometrainer is ergonomisch ontworpen, waardoor je altijd op een comfortabele manier kunt sporten. Dit vermindert bovendien het risico op blessures.

Ook voor de wat fanatiekere sporter is de HTR 3.0i een aanrader. Het apparaat heeft namelijk 32 verschillende weerstandsniveaus waardoor je tot een behoorlijk pittig level zou kunnen gaan.

Ook zorgt de connectiviteit met verschillende fitnessapps ervoor dat je in een digitale omgeving je gegevens kunt bijhouden en andere kunt uitdagen.

VirtuFit HTR 3.0i aanbieding

ndanks het feit dat de HTR 3.0i van zichzelf al een scherpe prijs-kwaliteitverhouding heeft, zijn er op z’n tijd hele mooie aanbiedingen te vinden.

Wil je dus direct de laagste prijs vinden én mogelijk profiteren van de huidige aanbieding?

Vergelijk dan direct de beste deal bij de onderstaande shops:
Andere VirtuFit hometrainers:

Plaats een reactie