VirtuFit HTR 1.0 hometrainer – Te goedkoop om goed te zijn?

htr-10-hometrainer-virtufit

Een hometrainer is iets wat velen van ons graag in huis zouden hebben.

De mogelijkheid om op ieder gegeven moment gebruik te maken van het apparaat is dan ook een fijne gedachten, vooral als dat de VirtuFit HTR 1.0 is.

Deze hometrainer van Nederlandse bodem is dan ook een van de vele geliefde modellen die het bedrijf op de markt heeft gebracht.

De vriendelijke prijs en snelle levertijd van de meeste webwinkels zijn dan ook slechts enkele redenen waarom dit apparaat zo in de smaak valt.

Maar wat maakt de HTR 1.0 uniek? En waarom zou je voor dit model gaan?

In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over de VirtuFit HTR 1.0 hometrainer. Zo geven we je niet alleen een volledig overzicht, maar ook alle voor- en nadelen van het apparaat!

Ten slotte kun je aan het einde de beste deal van dit moment vinden.

Het apparaat zelf

Maar voordat we je natuurlijk alle voor- en nadelen kunnen geven moeten we eerst gaan kijken naar het apparaat.

Hieronder gaan we daarom het toestel stap voor stap ontleden en goed onder de loep nemen.

Het ontwerp

Laten we beginnen bij het eerste dat opvalt bij iedere hometrainer, namelijk het ontwerp. Want net als alle andere hometrainers van VirtuFit zien we ook dat we bij de HTR 1.0 te maken hebben met kwaliteit.

htr_10_fitness_fiets

Het apparaat is ontwikkeld met een sterke combinatie van kunststof en metaal. De dimensies van de hometrainer zijn 110 x 58 x 132 cm (LxBxH).

De combinatie van deze factoren zorgen ervoor dat de fiets te gebruiken is tot een gewicht van 120 kg en een lengt van 190 cm.

Het zadel van de fiets is gemaakt van een comfortabel materiaal. Deze is overigens ook volledig horizontaal en verticaal te verstellen, waardoor je automatisch een goede houding aan zult nemen.

virtufit-htr-10-hometrainer-verstelbaar-zadel

Het stuur is eveneens te verstellen in hoogte. Ook de hoek van het stuur is te verstellen, waardoor je gegarandeerd in een comfortabele houding zult trainen.

De brede pedalen van de hometrainer zijn voorzien van een reliëf, waardoor je minder makkelijk eraf kunt glijden. Bovendien zijn de pedalen voorzien van verstelbare riemen. Deze houden je voeten veilig en stabiel op hun plek.

De achterzijde van het toestel is extra breed gemaakt. Dit is om de hometrainer extra stabiliteit te geven. Deze achterzijde is overigens ook te verhogen. Hierdoor kun je de hometrainer waterpas afstellen, ook op een ongelijke vloer!

Over dorst hoef je je ook geen zorgen te maken. De HTR 1.0 is namelijk voorzien van een handige bidonhouder die direct onder het stuur gemonteerd is. Hierdoor heb je altijd je waterfles bij de hand!

Vliegwiel en weerstand

Het hart van iedere hometrainer is uiteraard het vliegwiel. Zonder vliegwiel heb je immers geen massa om te kunnen bewegen.

De VirtuFit HTR 1.0 is dan ook voorzien van een vliegwiel van 8 kg. Het gewicht is hierdoor op een mooi, gemiddelde niveau.

Naast het vliegwiel beschikt de hometrainer ook over een magnetisch weerstandssysteem. Deze werkt perfect samen met het 8 kg wegende vliegwiel en zorgt ervoor dat je een soepele work-out kunt hebben.

De combinatie van het vliegwiel en weerstandssysteem zorgt ervoor dat het apparaat beschikt over 8 verschillende weerstandsniveaus.

Deze weerstandsniveaus kun je eenvoudig handmatig instellen. Dit doe je door de grote knop onder het stuur links- of rechtsom te draaien. Hierdoor kun je de weerstand precies instellen zoals jij dat wilt.

Trainingscomputer

Als we gaan kijken naar wat de VirtuFit HTR 1.0 precies is, dan komen we al snel tot de conclusie dat het gaat om een goede kwaliteit instapmodel.

Bij de trainingscomputer beginnen we echt te zien waarom het een instapmodel is.

htr_10_trainingsconsole_scherm

Waar veel duurdere hometrainers beschikken over een grote hoeveelheid verschillende trainingsprogramma’s, heeft VirtuFit ervoor gekozen om het simpel te houden met de HTR 1.0.

De trainingscomputer is namelijk geheel zonder trainingsprogramma’s of sportschema’s.

Daarentegen geeft het lcd-display je wel alle informatie die je nodig hebt tijdens het sporten. Zo geeft het apparaat je de volgende gegevens:

  • Tijd
  • Afstand
  • Verbrandde calorieën
  • Hartslag
  • Snelheid

De hartslag wordt gemeten door de hartslagsensoren van het toestel. Deze zitten in de handgrepen van het apparaat geplaatst.

De trainingscomputer en het scherm werken op batterijen. Hierdoor kun je gebruikmaken van de hometrainer waar je maar bent!

Extra’s

Zoals we al eerder hebben besproken is de VirtuFit HTR 1.0 een instapmodel hometrainer. Hierdoor zijn er een hoop verschillende extra’s en speciale functies achterwegen gelaten zoals connectiviteit met je smartphone.

Daarentegen beschikt de HTR 1.0 wel over een tablethouder aan de voorzijde van het display. Hier kun je makkelijk je tablet op kwijt zodat je tijdens het trainen gemakkelijk je favoriete film of serie kunt opzetten.

De voor- en nadelen

Nu dat we weten hoe de VirtuFit HTR 1.0 helemaal in elkaar steekt, kunnen we gaan kijken wat de voor- en nadelen van het apparaat zijn.

Op deze manier hopen we jou te kunnen helpen met het bepalen of het apparaat geschikt is voor jou.

Voordelen

Laten we beginnen met het goede nieuws, oftewel de voordelen.

Hieronder hebben we alle voordelen eenvoudig voor je op een rijtje gezet.

Vriendelijke prijs

Als eerste hebben we een voordeel waar iedereen vrolijk van wordt, namelijk de prijs. De VirtuFit HTR 1.0 is namelijk een instapmodel.

Doordat het apparaat relatief simpel is gehouden heeft het Nederlandse bedrijf de prijs ook lekker laag kunnen houden.

Complete verstelbaarheid

De HTR 1.0 is een hometrainer die je compleet naar je eigen hand kunt vormen.

Dit komt doordat zowel het zadel als het stuur compleet af te stellen is naar jouw wensen. Hierdoor ben je gegarandeerd van een comfortabele en fijne oefening.

Waterpas instelbaar

Het toestel is volledig waterpas instelbaar. Hierdoor kun je de hometrainer overal gebruiken, ook als je ondergrond niet recht is.

Hartslagsensoren

Het trainen op hartslag is een van de beste en makkelijkste manieren om je conditie te verhogen. Ook is dit een van de beste manieren om van je overtollige kilo’s af te komen.

Doordat het apparaat voorzien is van hartslagsensoren in de handgrepen hoef je niet los een borstband aan te schaffen. Zo kun je vanaf het begin al trainen op hartslag als je wilt.

Nadelen

Ondanks dat het apparaat voorzien is van een flink aantal voordelen is hij niet perfect. Hieronder een paar nadelen aan de VirtuFit HTR 1.0.

Weinig mogelijkheden

Hoewel de trainingscomputer je precies alle data laat zien, is deze niet voorzien van eventuele extra’s. Denk hierbij aan voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s of connectiviteit met je smartapparaat.

Hierdoor laat deze wel wat te wensen aan zich over.

Batterijen

Hoewel de meeste hometrainers gebruikmaken van netstroom, heeft VirtuFit er met de HTR 1.0 voor gekozen om batterijen te gebruiken.

Deze zul je met enige regelmaat moeten verwisselen en vervangen om gebruik te kunnen maken van het apparaat.

Vliegwiel

Over het algemeen geldt de regel ‘hoe zwaarder het vliegwiel, hoe soepeler de training’. Helaas beschikt de HTR 1.0 over een vliegwiel van slechts 8 kg.

Dit maakt hem een beetje aan de lichte kant als je het gaan vergelijken met andere modellen.

Conclusie

virtufit_htr_10_beste_deal

Het Nederlandse bedrijf VirtuFit heeft met de HTR 1.0 wederom bewezen dat goedkoop ook een goede koop kan zijn.

De HTR 1.0 is een prima instapmodel hometrainer voor wie niet te veel verwachtingen heeft qua luxe.

Het toestel komt op wat technische vlakken wat te kort, denk hierbij aan mogelijkheden met je smartphone, maar weet voor een klein prijsje een goede work-out machine te zijn.

Met zijn ingebouwde hartslagsensoren, complete instelbaarheid en vriendelijke prijs is het apparaat dan ook absoluut aan te raden voor de beginnende sporter.

VirtuFit HTR 1.0 aanbieding

Ondanks het feit dat de HTR 1.0 van zichzelf al niet veel kost, zijn er op z’n tijd mooie aanbiedingen te vinden.

Wil je dus direct de beste prijs vinden en mogelijk profiteren van de huidige aanbieding? Vergelijk dan direct de beste deal bij de onderstaande shops:Meer VirtuFit hometrainers:


Plaats een reactie