VirtuFit Etappe 2.0i – Het kopen waard?

Ben je als fanatieke thuissporter op zoek naar een nieuwe spinningfiets? En ben je tijdens je zoektocht bij de VirtuFit Etappe 2.0i uitgekomen?

Dan heb je zeker een goede zoektocht achter de rug. Deze indoor cycle van VirtuFit staat namelijk bijzonder goed aangeschreven. 

Betekent dit ook dat de aanschaf van deze spinningfiets direct aan te raden is? Het antwoord op die vraag is per persoon verschillend.

Wij kunnen wel alvast aangeven dat dit oprecht een hele goede en veelzijdige spinningfiets is.

In deze VirtuFit Etappe 2.0i review vertellen we je alles over deze spinningfiets. We nemen alle voordelen uitgebreid door, terwijl we ook naar de nadelen kijken. 

De specificaties van de VirtuFit Etappe 2.0i

VirtuFit Etappe 2.0i

Wil je meerdere spinningfietsen met elkaar vergelijken? Dan zou je goed naar de specificaties van de indoor cycle moeten kijken.

Om je met deze vergelijking een handje te helpen, zetten we in deze review de belangrijkste specificaties voor je op een rijtje:

  • Aantal weerstandsniveau: 24 niveaus
  • Aantal trainingsprogramma: 13 programma’s
  • Gewicht vliegwiel: 22 kilogram
  • Gewicht spinningbike: 40,9 kilogram
  • Max. belastbaar gewicht: 140 kilogram
  • Max. gebruikerslengte: 200 centimeter

Bij deze specificaties vallen ons meerdere dingen op, waaronder het aantal trainingsprogramma’s.

Deze spinningfiets beschikt over veel trainingsprogramma’s, waaronder een hartslaggestuurd- en manueel programma. Verderop in deze VirtuFit Etappe 2.0i review vertellen we je hier graag meer over.


Voor wie is de VirtuFit Etappe 2.0i geschikt?

Virtufit Etappe 2.0i review

De VirtuFit Etappe 2.0i is een spinningbike voor de fanatieke thuissporter.

Vind je het heerlijk om je thuis helemaal uit te leven? En vind je het heerlijk om hard en intensief te trainen? Dan sluit de VirtuFit Etappe 2.0i absoluut op je wensen aan. 

Stel je de nodige eisen aan je nieuwe spinningfiets? Ook dan sluit deze spinningfiets perfect op je wensen aan. Deze spinningfiets behoort tot de top van de markt. Niet qua prijs, maar wel qua mogelijkheden en kwaliteit. 

Daarnaast heb je met weinig beperkingen te maken. Ben je korter dan 200 centimeter en weeg je minder dan 140 kilogram? Dan kun je sowieso gebruik maken van deze spinningfiets.

Dit zijn wat ons betreft prima grenzen; bij veel andere spinningfietsen zijn deze grenzen veelal een stuk beperkter.

Ook dat zorgt ervoor dat de VirtuFit Etappe 2.0i voor veel mensen geschikt is.

Maar, ben je vooral op zoek naar een goedkope en vrij eenvoudige spinbike? Dan is het toch beter om naar een andere spinningfiets te kijken. Deze spinningfiets is niet zozeer voor beginners geschikt.

Wat zijn de voordelen van de VirtuFit Etappe 2.0i?

Om deze VirtuFit Etappe 2.0i review te schrijven, hebben wij deze spinbike uit mogen proberen. Toen wij ‘m uit de doos haalden, werden wij eigenlijk direct enthousiast.

Dit is voornamelijk aan de robuustheid te danken. Deze spinningfiets voelt robuust aan, lijkt prima tegen een stootje bestand te zijn en lijkt daarmee geschikt te zijn voor intensieve trainingen. 

Nadat we deze spinningfiets geïnstalleerd hadden, hebben wij ‘m meerdere uren uitgeprobeerd. Aan de hand daarvan zijn wij bij meerdere – belangrijke – voordelen uitgekomen.

Veel trainingsmogelijkheden

Met de VirtuFit Etappe 2.0i ben je simpelweg verzekerd van veel trainingsmogelijkheden. Zo is het subliem dat je uit 13 verschillende trainingsprogramma’s kunt kiezen.

Het gaat hierbij om 1 manueel programma, 6 voorgeprogrammeerde programma’s, 1 body fat test, 4 gebruikersprogramma’s en 1 hartslaggestuurd programma’s. Door al deze programma’s vul je elke training op de gewenste manier in.

Daarbij is het ook nog mogelijk om uit 24 weerstandsniveaus te kiezen. Wil je echt alles uit je training halen? Dan voer je de weerstand op, waardoor je benen nog meer kracht moeten leveren.

Dat komt de kracht in je benen en je uithoudingsvermogen uiteindelijk alleen maar ten goede.

Dat dit allemaal mogelijk is, is ook aan het vliegwiel te danken. Dat dit vliegwiel 22 kilogram zwaar is, noemen wij ‘magnifiek’.

Je bent hiermee namelijk in staat om echt intensief te trainen. En een dergelijk zwaar vliegwiel kom je niet vaak bij spinningfietsen uit deze prijsklasse tegen.

Naar wens te verstellen

VirtuFit etappe 2.0i zadel

Heb je de wens om intensief te trainen op een spinbike? Dan is het van groot belang dat je op de spinningfiets een ergonomische zithouding aan kunt nemen. Door de perfecte zithouding aan te nemen, ben je in staat om de benodigde kracht te leveren.

Met de VirtuFit Etappe 2.0i heb je die mogelijkheid gelukkig. Je kunt namelijk bij deze spinbike het zadel tot op de millimeter nauwkeurig verstellen.

Daarnaast is het mogelijk om de spinbike zelf ook te verstellen, zodat deze waterpas komt te staan.

Bijkomend voordeel: ook het stuur van de VirtuFit Etappe 2.0i is naar wens te verstellen. Je bent hiermee altijd in staat om de gewenste zithouding aan te nemen.

Veel handige extra’s

Van het merk VirtuFit zijn we het inmiddels gewend, maar ook de Etappe 2.0i is van handige extra’s voorzien.

Wat te denken van het luxe zadel? Dit zadel is niet alleen te verstellen, maar zit ook nog eens heerlijk. Het zadel biedt de gewenste ondersteuning, maar levert absoluut geen zadelpijn op.

Daarnaast is de VirtuFit Etappe 2.0i van een handige tablethouder voorzien. Je kunt hierdoor tijdens het spinnen van je favoriete serie genieten.

Ook is deze spinningfiets van een bidonhouder en verstelbare elbow pads voorzien. Dankzij deze elbow pads neem je altijd de gewenste liggende houding op deze spinbike aan.

Duidelijk LED display

Bij het stuur heeft VirtuFit een duidelijk LED display aangebracht. Dit display biedt alle informatie tijdens je trainingen, waardoor je je trainingen alsmaar verder kunt optimaliseren. 

Daarnaast is het ideaal dat dit display verlicht is. Ook als je in de avonduurtjes nog wilt trainen, is dat met de VirtuFit Etappe 2.0i probleemloos mogelijk.

Wel moet je rekening houden met een relatief hoog geluidsniveau. Maar, dat is iets dat uiteindelijk voor elke spinningfiets geldt.

Veel connectiviteitsmogelijkheden

Virtufit etappe 2.0i spinningfiets app

De VirtuFit Etappe 2.0i kunnen wij met recht als een slimme spinningfiets omschrijven. Waarom? Onder meer omdat je deze spinbike op meerdere apps aan kunt sluiten.

Deze fiets koppel je makkelijk diverse apps zoals Fitshow en Kinomap. En ook is het een Zwift spinningfiets. Nadat je dit hebt gedaan, biedt deze spinbike nog meer trainingsmogelijkheden.

Je traint hiermee niet alleen leuker, maar ook interactiever en uitdagender. Dat deze spinbike over een prima bluetooth ontvanger beschikt, vinden wij al met al een belangrijk voordeel.

Uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding

Heb je interesse om de VirtuFit Etappe 2.0i aan te schaffen? Dan hoef je hier niet heel erg de knip voor te trekken. Het is niet de goedkoopste spinningfiets, maar ook zeker niet de duurste.

Daarbij is de kwaliteit ook nog subliem. Zoals we eerder in deze review al stelden, voelt deze indoor cycle robuust aan. En dat deze spinningbike zelf ruim 40 kilogram weegt, is ook veelzeggend voor de kwaliteit. 

Ongeacht hoe intensief je op deze spinbike traint, geeft de fiets geen krimp. Dat is precies wat je wilt tijdens het trainen.

Wat zijn de nadelen van de VirtuFit Etappe 2.0i?

Is het dan zo dat wij deze spinfiets aan iedereen aan kunnen raden? Nou, je moet ook bij deze spinbike met een paar nadelen rekening houden.

Wat volgens onze test de grootste nadelen zijn, zetten we graag hieronder voor je uiteen.

Geen SPD pedalen

Etappe 2.0i pedalen

Het is goed om te weten dat deze spinfiets standaard niet over SPD pedalen beschikt. Dit hadden wij liever anders gezien, maar jammer genoeg heeft VirtuFit op dit gebied een andere keuze gemaakt.

Is dit een heel groot nadeel? Dat ligt er maar net aan. Als je per sé SPD pedalen wilt hebben, is het namelijk ‘gewoon’ mogelijk om deze nog los aan te schaffen.

Je kunt deze pedalen naderhand op de spinbike zetten, waardoor je alsnog déze spinbike én SPD pedalen hebt.

Lastig om de weerstand te bepalen

Wil je uit één van de 24 weerstandsniveaus kiezen? Normaal gesproken gaat dit met een draaiknop, maar VirtuFit heeft voor een andere bediening gekozen.

Als je de weerstand aan wilt passen, moet je dit doen met knoppen op het display.

Met name tijdens het fietsen vinden wij dit onhandig. Je hebt dan al moeite om stil te zitten, waardoor het lastig is om de relatief kleine knoppen te bedienen.

Wij hadden dan ook liever een draaiknop gezien voor het aanpassen van de weerstand.

Niet overal neer te zetten

Waar wil je je nieuwe spinbike gebruiken? Als je de VirtuFit Etappe 2.0i wilt gebruiken, moet je ‘m sowieso in de buurt van een stopcontact zetten.

Voor de volledige werking is een stroompunt benodigd, waardoor je goed na moet denken over de exacte plaatsing van deze spinbike.

Daarnaast moet je ook nog even goed met het gewicht rekening houden. Wil je deze spinbike naar bijvoorbeeld zolder toe tillen? Dan heb je hier behoorlijke mankracht voor nodig; de VirtuFit Etappe 2.0i weegt immers 40,9 kilogram.

Wat kost de VirtuFit Etappe 2.0i?

De adviesprijs van de VirtuFit Etappe 2.0i is vastgesteld op 799 euro. Dit vinden wij een geweldig prijskaartje, vanwege bovengenoemde voordelen.

Check wel goed de prijzen bij onze partners, zodat je mogelijk nog van een interessante aanbieding kunt genieten.

Onze eindconclusie over de VirtuFit Etappe 2.0i

Spinningfiets virtufit etappe 2.0i

Naar onze mening is de VirtuFit Etappe 2.0i één van de betere spinningfietsen. Als je thuis op een fanatieke/intensieve manier wilt trainen, sluit deze spinbike simpelweg op je wensen aan.

De algehele samenstelling van deze spinbike spreekt ons aan. Dit geldt voor de vele trainingsmogelijkheden, maar ook voor de opbouw.

Doordat deze spinbike zo zwaar is, ben je in staat om echt intensief te trainen. Daarbij is het ook nog super dat je de spinbike volledig naar eigen wens kunt verstellen.

Om het nog mooier te maken; dit is niet eens de duurste spinbike voor intensieve trainers. Wij raden je dan ook aan om deze spinbike direct aan te schaffen!

Meer van VirtuFit:

Plaats een reactie