VirtuFit Easy Fit Hometrainer review

Ben je op zoek naar een goede en relatief voordelige hometrainer?

Dan is de kans groot dat je al snel bij de VirtuFit Easy Fit Hometrainer uitkomt. Deze hometrainer is niet al te duur, beschikt over prima specificaties en staat goed aangeschreven.

Maar, is de aanschaf van de VirtuFit Easy Fit Hometrainer daadwerkelijk aan te raden? Dat is dé vraag die in deze VirtuFit Easy Fit Hometrainer review centraal staat.

In deze review kijken we naar de specificaties, pluspunten, minpunten en het prijskaartje. Aan de hand van deze facetten vellen we uiteindelijk ons eindoordeel.

Ons oordeel

De VirtuFit Easy Fit Hometrainer is een betaalbare en kwalitatieve keuze voor thuisgebruik, ideaal voor recreatieve thuissporters.

Met een zwaar vliegwiel van 21 kilogram biedt het efficiënte en stabiele bewegingen, waardoor intensieve training mogelijk is. Hij is geschikt voor bijna iedereen door het maximale gebruiksgewicht en -lengte plus de verstelmogelijkheden.

Mogelijke beperkingen zijn het gebrek aan voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s, het ontbreken van een bluetooth-verbinding en een niet-verlicht display.

De prijs-kwaliteitsverhouding is echter uitstekend, vooral bij huidige kortingen. Het is een aanrader voor wie een degelijke hometrainer zoekt, zonder de hoofdprijs te betalen.


Voor wie is de VirtuFit Easy Fit Hometrainer geschikt?

VirtuFit Easy Fit Hometrainer

De VirtuFit Easy Fit Hometrainer is een prima hometrainer voor thuisgebruik. Zeker als je af en toe van een hometrainer gebruik wilt maken, is dit een subliem apparaat.

Stel je echter hoge eisen aan je nieuwe hometrainer? Of wil je elke dag intensief kunnen trainen?

Dan is het verstandiger om voor een andere hometrainer te kiezen. Deze hometrainer is vooral voor de recreatieve thuissporters geschikt.

De belangrijkste specificaties van de VirtuFit Easy Fit Hometrainer

Heb je op dit moment een oogje op meerdere hometrainers? Dan doe je er verstandig aan om de specificaties goed met elkaar te vergelijken.

De belangrijkste specificaties van de VirtuFit hometrainer vind je in deze tabel:

Afmetingen110 x 53 140 centimeter
Gewicht van de hometrainer33,5 kilogram
Maximaal belastbaar gewicht150 kilogram
Maximale gebruikerslengte200 centimeter
Gewicht van het vliegwiel21 kilogram
Aantal weerstandsniveaus8 stuks
Aantal trainingsprogramma’s0 stuks

Wat wij van deze specificaties vinden? Onder meer over het maximaal belastbare gewicht, maximale gebruikerslengte en vliegwielmassa zijn wij erg enthousiast.

In deze review vertellen we je hier graag meer over! De beste prijs bekijk je alvast hieronder.


De belangrijkste voordelen van de VirtuFit Easy Fit Hometrainer

Hometrainer VirtuFit Easy Fit

Relatief veel mensen kiezen voor de aanschaf van deze hometrainer. Logisch wat ons betreft.

In onze ogen brengt deze hometrainer namelijk veel voordelen met zich mee. In deze VirtuFit Easy Fit Hometrainer review beperken wij ons tot de belangrijkste voordelen.

Voor veel mensen geschikt

Wil je graag vanuit huis aan je conditie werken? Wil je calorieën verbranden? Of wil op een sportieve manier plezier maken?

In al deze situaties is deze hometrainer geschikt voor je. Je lengte en gewicht doet er verder eigenlijk niet meer toe.

Hoe dat komt? Dat komt door het maximale gebruiksgewicht en –lengte. Ben je korter dan 2 meter? Dan is deze hometrainer geschikt voor je. Weeg je minder dan 150 kilogram? Dan is deze hometrainer geschikt voor je.

Met andere woorden: nagenoeg iedereen kan van deze hometrainer gebruik maken. Dit is ook handig als je een groter gezin of huishouden hebt; iedereen kan dan op dit apparaat trainen!

Bijkomend voordeel: deze hometrainer beschikt over verstelmogelijkheden. Dit is te danken aan de extra lange zadelpen en aan het verstelbare stuur. Het zadel kun je overigens zowel horizontaal als verticaal verstellen.

Zwaar vliegwiel

VirtuFit Easy Fit

Dat deze hometrainer een vliegwiel van 21 kilogram heeft, vinden wij opvallend.

Waarom? Omdat de meeste hometrainers een lichter vliegwiel hebben.

Doordat dit vliegwiel behoorlijk zwaar is, geniet je van enkele voordelen:

  • Efficiënte en stabiele bewegingen: tijdens het trappen zorgt het vliegwiel voor de gewenste stabiliteit. Dit betekent dat je alle bewegingen op een efficiënte en stabiele manier maakt.
  • Hoge weerstand: doordat het vliegwiel 21 kilogram weegt, kun je de nodige weerstand creëren. Met dank aan deze relatief hoge weerstand ben je in staat om intensief te trainen. Handig als je naar een bepaald doel aan het toe trainen bent.

Uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding

VirtuFit heeft zich opgewerkt tot één van de betere merken in de wereld van hometrainers.

Deze hometrainers zijn voor thuisgebruik geschikt en zijn van een prima kwaliteit. Dit geldt ook zeker voor deze VirtuFit Easy Fit Hometrainer.

Wat verder opvallend is, is dat deze hometrainer alles behalve duur is. Zeker als je deze hometrainer in de aanbieding koopt, is de prijs-kwaliteitsverhouding subliem.

Wij zijn er in ieder geval van overtuigd dat je jarenlang van deze hometrainer gebruik kunt maken.

Handig en fraai design

In onze ogen is dit een behoorlijk fraaie hometrainer. Dit komt onder meer door de mat zwarte kleurstelling.

Verder vinden wij de vormgeving handig. Dit is te danken aan de relatief lage instap, maar ook aan de transportwieltjes. Met de wieltjes verplaats je deze hometrainer relatief makkelijk.

Met enkele handige extra’s

VirtuFit Easy Fit Hometrainer Display

Wij merkten al snel op dat de VirtuFit Easy Fit Hometrainer over meerdere handige extra’s beschikt:

  • Bidonhouder: tijdens het trainen heb je altijd vocht bij de hand. Wel zo prettig en gezond.
  • Tablethouder: dankzij de tablethouder maak je het trainen op de hometrainer leuker voor jezelf.
  • LCD scherm: het LCD scherm is groot, duidelijk en gebruiksvriendelijk. Via dit scherm stel je moeiteloos het gewenste weerstandsniveau in.
  • Hartslagsensoren: dankzij deze sensoren ben je in staat om je hartslag nauwkeurig te meten en te monitoren.

De belangrijkste nadelen van de VirtuFit Easy Fit Hometrainer

Zijn wij nou voor 100% enthousiast over deze hometrainer van VirtuFit? Nee, dat is niet het geval. Ook deze hometrainer brengt namelijk enkele nadelen met zich mee.

Relatief beperkte trainingsmogelijkheden

Dat deze hometrainer voor recreatief gebruik geschikt is, blijkt uit de trainingsmogelijkheden. Je kunt uit 8 weerstandsniveaus kiezen, maar helaas niet uit voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s.

Als VirtuFit ook nog enkele programma’s toegevoegd zou hebben, zou deze hometrainer nóg beter zijn geweest.

Niet te koppelen aan je smartphone

Relatief veel nieuwe hometrainers worden van een bluetooth verbinding voorzien. Dankzij die verbinding is het mogelijk om je smartphone aan je hometrainer te koppelen.

Bij de VirtuFit Easy Fit Hometrainer is dit helaas niet mogelijk; ook hierdoor zijn de trainingsmogelijkheden relatief beperkt.

Geen verlicht display

Eerder in deze review spraken we vol lof over het scherm. We zijn te spreken over de afmetingen en duidelijkheid, maar we zijn minder te spreken over het gebrek aan verlichting.

Als je ’s avonds wilt trainen, is dit door het niet-verlichte display een stukje lastiger.

Wat kost de VirtuFit Easy Fit Hometrainer?

Hebben wij je met deze VirtuFit Easy Fit Hometrainer review warm weten te maken? En wil je deze hometrainer graag zo snel mogelijk aanschaffen?

Dan raden wij je het volgende aan: vergelijk de prijzen bij onze partners heel goed met elkaar.

Meerdere van onze partners stunten namelijk met flinke kortingen op deze hometrainer. Dit geldt onder meer voor Fitwinkel.nl; normaal gesproken kost deze hometrainer 579 euro, maar zij bieden deze hometrainer voor slechts 299 euro aan!

Koop je de hometrainer liever bij Bol.com? Dan geniet je op dit moment van een nóg lagere prijs. Op dit moment kost deze hometrainer bij onze partner Bol.com namelijk slechts 279 euro.

Over dit prijskaartje zijn wij echt heel enthousiast. Zoals je in deze review hebt kunnen lezen, is dit een meer dan prima hometrainer.

Het feit dat je hier slechts 279 of 299 euro voor moet betalen, is uniek. Zorg er wel voor dat je snel toehapt; het is niet duidelijk hoelang onze partners met deze kortingen blijven strooien.

Kunnen wij de VirtuFit Easy Fit Hometrainer aanraden?

VirtuFit Easy Fit Hometrainer

Ja, wij kunnen de aanschaf van de VirtuFit Easy Fit Hometrainer absoluut aanraden. Deze hometrainer is betaalbaar, van een prima kwaliteit en ideaal voor thuisgebruik.

Bovendien geniet je van veel handige voordelen:

  • Zwaar vliegwiel
  • Fraai en handig design, onder meer dankzij de lage instap
  • Voor nagenoeg iedereen geschikt
  • Biedt veel verstelmogelijkheden

Al met al is dit wat ons betreft één van de beste hometrainers voor thuisgebruik. Zeker als je liever niet de hoofdprijs voor een hometrainer betaalt, zit je bij deze hometrainer goed.

Dat is zéker het geval als je van een aanbieding bij één van onze partners profiteert.

Via de buttons in dit artikel check je de prijzen bij onze partners. Vergelijk de prijzen goed met elkaar en bestel direct deze hometrainer bij de gewenste webshop. Je gaat geen spijt krijgen van deze aankoop.

VirtuFit hometrainers:

Plaats een reactie