Tweedehands hometrainer kopen? Let op deze punten

Voordelig een hometrainer aanschaffen? Dan heb je drie mogelijkheden.

Je kunt voor een hometrainer van een budgetmerk kiezen, je kunt van een aanbieding profiteren of je kunt voor een tweedehands hometrainer kiezen.

Of de aanschaf van een tweedehands hometrainer aan te raden is, lees je in dit artikel!

Waarom voor een tweedehands hometrainer kiezen?

hometrainer_tweedehands_kopen

In meerdere situaties kan het interessant zijn om voor een hometrainer te kiezen:

 • Als je niet weet of een hometrainer echt iets voor je is. Wil je eerst eens uitproberen of je het fietsen op een hometrainer wel leuk vindt? Dan is het interessant om voor een goedkope tweedehands hometrainer te kiezen.
 • Als je niet al te veel geld uit wilt geven. Wil of kun je niet al te veel geld aan een hometrainer uitgeven? Dan is een tweedehands hometrainer uiteraard ook interessant voor je.
 • Als je niet al te veel eisen aan een hometrainer stelt. Wil je ‘gewoon’ een hometrainer in huis hebben, maar stel je hier niet super veel eisen aan? Dan is een tweedehands hometrainer ook aan te raden.

Waarom níet voor een tweedehands hometrainer kiezen?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, kan de aanschaf van een 2ehands hometrainer interessant zijn.

Tegelijkertijd moet je met de nodige aandachtspunten rekening houden:

 • Verouderde technologieën. Een tweedehands hometrainer is automatisch een verouderd model. Dit merk je onder meer aan de technologie; de ontwikkelingen hebben in de afgelopen jaren absoluut niet stilgestaan.
 • Niet super hygiënisch. Ben je nogal op je hygiëne gesteld? Dan is een tweedehands hometrainer niet ideaal voor je. Op zo’n hometrainer hebben immers andere mensen al gezweet.
 • Afwachten wat de kwaliteit is. Koop je via het internet een tweedehands hometrainer? Dan is het maar afwachten wat de kwaliteit van de hometrainer is. Je weet bijvoorbeeld niet of er onderdelen mogelijk al (deels) defect zijn. Bij een nieuwe hometrainer heb je de garantie dat alles perfect functioneert.

Waar moet je opletten bij het kopen van een tweedehands hometrainer?

hometrainer

Spreken de voordelen van een tweedehands hometrainer je aan? En wil je daarom graag een tweedehands hometrainer aanschaffen?

Dan is het advies om goed op onderstaande criteria te letten.

Merk en model

Ten eerste moet je heel goed naar het merk van de tweedehands hometrainer kijken. Van welk merk is de hometrainer? En hoe staat dit merk goed aangeschreven?

Let hierbij niet alleen op het merk, maar ook op het model. Kom je bijvoorbeeld een tweedehands Tunturi hometrainer tegen?

Dan zie je bij deze hometrainer altijd een bepaald typenummer vermeld staan. Zoek dit typenummer via Google op en verdiep je goed in de hometrainer.

Leeftijd

Ten tweede adviseren wij je om goed naar de leeftijd van de hometrainer te kijken. Kies je voor een tweedehands hometrainer die al 10 jaar oud is?

Of kies je voor een tweedehands hometrainer die slechts 2 jaar oud is? Wat ons betreft kies je het beste voor de jongere hometrainer.

Waarom? Omdat een jongere hometrainer over de modernere technologieën beschikt.

Bij een hometrainer van 10 jaar oud merk je simpelweg dat deze behoorlijk oud is.

Eigenschappen van de hometrainer

Uiteraard moet je ook goed naar de eigenschappen van de hometrainer kijken:

 • Samenstelling: betreft het een normale hometrainer waar je interesse in hebt? Heb je interesse in een mini hometrainer? Of heb je interesse in een inklapbare hometrainer? Zet je wensen qua samenstelling goed op een rijtje.
 • Display: kijk ook goed naar het display van de hometrainer. Wat kun je precies op dit display zien? Wat kun je via het display instellen? En hoe groot is het display?
 • Verstelmogelijkheden: is het mogelijk om de hometrainer geheel naar wens te verstellen? Kun je bijvoorbeeld het stuur en het zadel in hoogte verstellen? Dat laatste is zeer wenselijk. Ben je al wat ouder? Kijk dan naar een tweedehands hometrainer met lage instap.
 • Weerstand: beschikt de hometrainer over meerdere weerstandsniveaus? Met name als het een behoorlijk oude tweedehands hometrainer is, is dat geen vanzelfsprekend. Let daarom goed op de aanwezigheid van deze niveaus.

Prijskaartje

Tot slot adviseren wij je om heel kritisch naar het prijskaartje te kijken. Wat kost de gebruikte hometrainer waar je mogelijk interesse in hebt?

En hoe verhoudt dit prijskaartje zich tot nieuwe hometrainers? Probeer voor jezelf op dit gebied echt een goede vergelijking te maken.

Handige tips voor het uitkiezen van een tweedehands hometrainer

hometrainer_kopen

Heb je interesse om een tweedehands hometrainer aan te schaffen? En ben je online een interessante advertentie tegengekomen?

Wij adviseren je om onderstaande tips goed op te volgen:

 • Vraag om de nodige foto’s: het kan nooit kwaad om meerdere foto’s bij de verkoper op te vragen. Des te meer foto’s de verkoper stuurt, des te beter beeld je van de hometrainer krijgt.
 • Zorg dat je heel kritisch bent: het is ook belangrijk om heel kritisch te zijn. Zorg dat je kritisch naar de hometrainer kijkt, maar ook naar de verkoper. Klinkt het verhaal betrouwbaar? En is de verkoper bijvoorbeeld al geruime tijd actief op de betreffende marktplaats?
 • Als iets te mooi is om waar te zijn…: kom je een 1 jaar oude hometrainer tegen die nagenoeg niks meer kost? Of kun je gratis een hometrainer afhalen die nog behoorlijk nieuw is? Dan kun je hier je vraagtekens bij zetten. Sterker nog: hier moet je je vraagtekens bij zetten. Is het mogelijk dat een dergelijke hometrainer zó voordelig aangeboden wordt? In veel gevallen is dat niet mogelijk en is er iets mis met de hometrainer.

Is de aanschaf van een tweedehands hometrainer aan te raden?

Het aanschaffen van een tweedehands hometrainer is op zich interessant. Heb je echter ook de (financiële) mogelijkheden om een nieuwe hometrainer aan te schaffen?

Dan raden wij je toch aan om voor de nieuwe variant te kiezen.

Waarom? Dat heeft met de volgende redenen te maken:

 • Een nieuwe hometrainer beschikt over de nieuwste technologieën
 • Een nieuwe hometrainer is 100% perfect; alle onderdelen zijn immers volledig nieuw
 • Een nieuwe hometrainer is nooit eerder gebruikt en daarmee erg hygiënisch
 • Een nieuwe hometrainer hoeft niet de hoofdprijs te kosten
  • Houd aanbiedingen in de gaten
  • Kies voor een voordelige hometrainer van een goed merk
Bekijk ook: