Tunturi Star Fit E100 – Onze review

Als je op zoek bent naar een betrouwbare hometrainer voor bij jou thuis, dan zal je waarschijnlijk de Tunturi Star Fit E100 al wel eens voorbij hebben zien komen. De Star Fit E100 is dan ook al jarenlang een erg geliefd model.

Maar wat maakt deze hometrainer eigenlijk zo geliefd?

In deze review werpen we een complete blik op deze populaire hometrainer. Zo bekijken we de verschillende aspecten van het toestel en geven we je de voor- en nadelen van het toestel.

Een betere kijk

Maar voordat we uiteraard kunnen gaan kijken naar de voor- en nadelen moeten we eerst weten waar we mee te maken hebben. Hieronder gaan we dan ook de hometrainer eens goed bestuderen.

Het ontwerp

Te beginnen met dat wat het meeste opvalt, het ontwerp. Op het eerste opzicht valt het namelijk al direct op dat we te maken hebben met een hometrainer van topkwaliteit.

De Start Fit E100 is gemaakt van een sterke combinatie van kunststof en metaal. Deze combinatie zorgt ervoor dat het apparaat te gebruiken is tot een gewicht van 120 kg, terwijl het toestel zelf slechts 30 kg weegt.

tunturi_star_fit_e100

Qua dimensies valt het apparaat behoorlijk mee. Deze bedragen namelijk 95 x 55 x 137 cm (LxBxH), waardoor het toestel niet snel in de weg dreigt te staan.

Is dit toch het geval? Dan kun je de hometrainer eenvoudig aan de kant rollen met behulp van de transportwieltjes aan de onderkant van het apparaat.

De hometrainer beschikt over een extra lage instap. Deze instap zorgt ervoor dat het toestel eenvoudig te bestijgen is. Hierdoor is de Star Fit E100 ook te gebruiken door ouderen en mensen die slecht ter been zijn

super_lage_instap_e100_hometrainer

De trappers van de Start Fit E100 zijn voorzien van een antislip laag en stevige beugels. Hierdoor hoef je geen enkel moment bang te zijn om met je voeten van de pedalen te glijden.

Het comfortabele gelzadel van de hometrainer is zowel horizontaal als verticaal te verstellen. Ook is het stuur verticaal te verstellen en te kantelen.

Hierdoor kun je altijd een correcte houding aannemen terwijl je aan het sporten bent.


Vliegwiel en weerstand

Uiteraard is een hometrainer enkel zo goed als dat de samenwerking tussen het vliegwiel en het weerstandssysteem is.

Gelukkig zit dat bij de Tunturi Star FitE100 wel goed.

De hometrainer beschikt namelijk over een roterende massa van 8 kg. Deze werkt op zijn beurt fantastisch samen met het elektromagnetische weerstandssysteem.

Deze samenwerking zorgt ervoor dat de hometrainer 24 verschillende weerstandsniveaus heeft. Deze weerstandsniveaus zijn eenvoudig in te stellen via de handige trainingscomputer van het apparaat.

Trainingscomputer

De trainingscomputer is eigenlijk het brein achter iedere hometrainer. En gelukkig beschikt de Star Fit E100 over een gezonde bovenkamer!

Zo wissel je niet alleen tussen de 24 verschillende weerstandsniveaus, maar kun je ook een keuze maken uit een van de 20 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s.

Ook is het toestel voorzie van een lcd-scherm waarop je de volgende parameters handig terug kunt zien:

  • Afstand
  • Snelheid
  • Wattage
  • Tijd
  • Verbrandde calorieën
  • Hartslag

De hartslag wordt gemeten door de handige hartslagsensoren in de handgrepen van de fiets.

Voor- en nadelen

fietstraining_tunturi_e100

Zoals je misschien al wel is opgevallen is de Tunturi Star Fit E100 op papier een erg goede hometrainer. Maar geen enkel apparaat is perfect.

Om je een goed en realistisch beeld te geven van wat de hometrainer nu echt inhoudt hebben we zowel de voor- als nadelen hieronder voor je op een rijtje gezet.

Voordelen

Te beginnen met het leuke gedeelte, namelijk de voordelen. Zo hebben we alle voordelen voor je nog eens gebundeld voor een gemakkelijk overzicht.

Lage instap

De lage instap van de hometrainer zorgt ervoor dat het apparaat erg toegankelijk is voor ouderen en mensen die slecht ter been zijn.

Compact

Hoewel veel hometrainers toch wat groot kunnen uitvallen is de Tunturi Star Fit E100 verrassend compact. Zo past deze in nagenoeg iedere woning.

Trainingsprogramma’s

De Star Fit E100 is voorzien van 20 verschillende voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Deze programma’s zorgen voor een doelgerichte, gevarieerde maar vooral ook leuke training.

Nadelen

Zoals we al zeiden is geen enkel apparaat perfect. Dat gaat dan ook op voor de Star Fit E100.

Hieronder hebben we de minpunten van het toestel voor je verzameld en opgesomd.

Geen connectiviteit

De Star Fit E100 is voorzien van 20 trainingsprogramma’s, maar daar moet je het mee doen. Het toestel is niet te koppelen met je smartphone of tablet en is dus niet te gebruiken met verschillende sport apps.

Dit is echter wel mogelijk met de Star Fit E100 HR i plus.

Installatie trainingscomputer

Hoewel de meeste trainingscomputers gemakkelijk ingesteld zijn, kan het bij de Star Fit E100 wat lastiger zijn.

Dit staat nergens in de handleiding weergegeven en deze informatie zul je dan ook los op internet moeten op zoeken.

Conclusie

Met de Star Fit E100 weet Tunturi wederom te bewijzen dat je voor een klein prijsje toch een prima hometrainer kunt hebben.

De toegankelijkheid en mogelijkheden zorgen ervoor dat het apparaat door een groot publiek gebruikt kan worden.

Waar komt die van jou? Bekijk de beste prijs hieronder:Tunturi hometrainers:

Plaats een reactie