Tunturi Star Fit E100 HR i plus

Waar sporten in de sportschool eerder niet meer weg te denken was, is de hometrainer voor thuis tegenwoordig een enorme opkomst aan het maken. Steeds meer mensen kiezen ervoor om vanuit huis een work-out te doen.

De Tunturi Star Fit E100 HR plus heeft een professionele en sportieve uitstraling die voor zowel de beginnend als voor de professionele sporter geschikt zal zijn.

Door de lage instap is de hometrainer zeer toegankelijk en met het display met touchscreen kan de conditie worden gemonitord en bijgehouden.

In dit artikel gaan we de Tunturi Star Fit E100 HR i plus onder de loep nemen. Zo kijken we niet alleen naar het ontwerp en naar de specificaties, maar ook naar zowel de voor- als nadelen van het apparaat.

Zo kom jij erachter of dit iets voor jou zou kunnen zijn.

De hometrainer in het algemeen

Voordat er gekeken kan worden naar alle voor- en nadelen, zijn de specificaties en het uiterlijk het eerste wat je opvalt.

Om je hier een beter beeld van te geven, is het goed om daar eerst eens naar te gaan kijken.

Zo ziet het apparaat eruit

tunturi_star_fit_e100_hr_i_plus_fietsen

Bij het zien van de Tunturi Star Fit E100 HR plus, zal het je direct opvallen dat het apparaat een professionele en sportieve uitstraling heeft.

Wat dat betreft al een lust voor het oog.

Door het compacte design is de hometrainer vrij makkelijk in iedere ruimte te plaatsen, zonder al te veel plek in te nemen.

De afmeting van de Tunturi Star is 95 × 55 × 137 centimeter en weegt in totaal 34 kilogram. Deze combinatie zorgt ervoor dat de hometrainer gebruikt kan worden tot en met 120 kilogram.

Het zadel kan makkelijk omhoog of omlaag ingesteld worden, zodat fietsen op de hometrainer altijd comfortabel zal zijn en er geen verkeerde houding aangenomen kan worden.

Door de voetsluizen op de trappers blijft de voet keurig op de trapper staan en ontstaan er geen ongemakken.

Met de tablethouder is het mogelijk om tussen het trainen door een film of een serie te kijken voor wat amusement.


De specificaties

tunturi_star_fit_e100_hr_i_plus__sportapp

Met maar liefst 21 trainingsprogramma’s, 16 weerstanden en met een rotatie van 8 kilogram is de Tunturi Star voor zowel de professionele als voor de beginnende sporter geschikt.

Het gewenste trainingsprogramma en weerstandsniveau kan in een handomdraai ingesteld worden op het moderne display met touch screen, die zich in het midden van het apparaat bevind.

Door het display is het mogelijk om meer inzicht te krijgen in de conditie. Zo kan de hartslag worden bijgehouden, worden de verbrande calorieën geteld en word de tijd van de work-out nauwkeurig bijgehouden.

Door te verbinden met Bluetooth, kan een sportapp aangesloten worden aan het apparaat om alles nóg nauwkeuriger bij te kunnen houden.

Een lage instap

star_fit_e100_hr_i_plus_instap

Anders dan andere fitnessapparaten beschikt de Tunturi Star Fit E100 HR plus over een lage instap.

Dit betekent dat de hometrainer voor vrijwel iedereen toegankelijk is en het ook bij revalidatie een prima aanwinst is.

Voordelen

Door alle mogelijke specificaties, beschikt de Tunturi Star over voldoende voordelen waarvan geprofiteerd kan worden. Hieronder staan ze beschreven.

  • Een lage instap die het opstappen makkelijk en comfortabel maakt
  • Te gebruiken tot en met 120 kilogram
  • Compact formaat
  • Inclusief Bluetooth verbinding
  • Houder voor de tablet
  • Hartslag sensors op het stuur

Nadelen

Hoewel de hometrainer voor veel doelen geschikt is, zijn er ook een aantal nadelen waar rekening mee gehouden moet worden.

  • Het stuur van het apparaat kan niet versteld worden
  • Kan niet worden ingeklapt
Bekijk ook:

Plaats een reactie