Tunturi Star Fit B100 – Beoordeling

De Tunturi Star Fit B100 is een professionele hometrainer die voor zowel de beginnende als de professionele sporter een zeer geschikt fitnessapparaat is.

Met name thuis work-outs zijn hierop ideaal en comfortabel uit te voeren. De hometrainer is volledig aan te passen aan jouw wensen en aan jouw trainingsniveau.

Boven je niveau trainen zoals dat in de sportschool gedaan werd is met Tunturi officieel verleden tijd. Kies een eigen programma om mee te trainen en je kunt aan de slag.

Kun jij voor nu wel wat meer informatie gebruiken over de Tunturi Star Fit B100 of wil je erachter komen of het apparaat iets voor jou zou kunnen zijn? In deze review ga je daar achter komen.


De Tunturi Star Fit B100 in het algemeen

Omdat het design het eerste is wat je opvalt aan het fitnessapparaat, is het goed om deze review te starten met de Tunturi Star Fit B100 in het algemeen te bespreken.

Het sportieve design

Op het eerste oog valt vanzelfsprekend het design op van de Tunturi Star Fit. Deze ziet er direct al zeer sportief en ook redelijk compact uit.

De officiële afmeting van het fitnessapparaat is 90 × 47 × 125 centimeter. In combinatie met zijn 21 kilo aan gewicht, is het apparaat toegankelijk tot en met 110 kilogram.

Dat betekent dat een vrij brede doelgroep gebruik kan maken van de hometrainer en dat is op zich al een groot pluspunt.

De Tunturi hometrainer is volledig mat zwart en dat maakt hem er al redelijk sportief uitzien.

Weerstand mogelijkheden

Omdat iedere sporter behoefte heeft aan een andere training, probeert Tunturi daarin met jou mee te denken. Zo zijn er verschillende weerstandsniveaus mogelijk om jouw training daarop aan te passen.

Nu zijn dat niet zomaar een aantal niveaus, dit zijn er namelijk 16. Fiets zo zwaar of zo licht als jij wilt. Naast weerstand, kan ook het trainingsprogramma worden ingesteld. Dit zijn er 15.

Tijdens de training kan de hartslag voortdurend bijgehouden worden. Dit is mogelijk door de handen op de hartslagsensoren te plaatsen die op het stuur terug te vinden zijn.

Uitgebreid display

b100_scherm

De uitgebreide display bevind zich in het midden van het apparaat en zit er niet zomaar voor de sier. Hierop kan van alles worden afgelezen en worden ingesteld.

Behalve dat, ziet het er natuurlijk ook erg sportief uit. Het formaat van de display is officieel 80 × 42 mm. Wat een prima formaat is voor een fitnessapparaat.

Op het uitgebreide schermpje kan het volgende worden afgelezen tijdens het doen van jouw thuis work-out:

  • Ingestelde programma’s
  • Ingestelde weerstandsniveaus
  • Verbrandde calorieën
  • Trainingstijd
  • Gefietste afstand
  • Gemeten hartslag

Comfortabel fietsen

tunturi_star_fit_b100_fietstraining

Een must bij het fietsen op een hometrainer, is comfort. Dat bied de Tunturi Star Fit B100. Zoals verwacht kan het zadel van het apparaat zowel omhoog als omlaag worden gezet.

Voor meer comfort kan deze ook naar voren of naar achteren versteld worden. Pas zo het apparaat aan jou wensen en behoeften aan. Datzelfde geld voor het stuur van de hometrainer.

Voor- en nadelen

tunturi_b100_frame

Inmiddels zul je wel benieuwd zijn naar de voor- en nadelen van de Tunturi Star Fit B100. Deze zul je uitgebreid kunnen vinden.

Voordelen

Om positief van start te gaan, word er eerst gekeken naar de voordelen van de hometrainer.

Een ingebouwde tablethouder

Het journaal checken of wat amusement tijdens het trainen? Plaats jouw iPad of Tablet in de ingebouwde tablethouder en verzet tijdens het fietsen even de gedachten.

Eenvoudig te verplaatsen

Wisselen van omgeving of buiten trainen tijdens een prachtige zomerdag? Door de transportwielen aan de onderzijde van de hometrainer, is dat eenvoudig te realiseren.

Trainingen via de bijhorende app

De bijhorende app van de Tunturi hometrainer bied variatie in de training, helpt jou een trainingsdoel te stellen, daagt jouw vrienden uit om te trainen en laat jou door een gekozen omgeving fietsen, met behulp van Google Street View.

Nadelen

Wellicht zul je niet direct verwachten dat er nadelen zijn verbonden aan Tunturi, maar deze zijn er toch echt.

Niet inklapbaar

Het apparaat kan niet worden ingeklapt. Dat maakt dat je ruimte zult moeten maken in de ruimte.

Geen oplader beschikbaar

Tijdens het fietsen is het niet mogelijk om een tablet of smartphone op te kunnen laden.

Conclusie

Al met al is de Tunturi Star Fit B100 een prima fitnessapparaat voor thuisgebruik. Mocht je op zoek zijn naar een relatief simpele hometrainer zonder al te veel specificaties en onnodige snufjes, dan is Tunturi Star Fit B100 voor jou de perfecte keuze.

Heel veel succes en plezier met oppakken van jouw thuistrainingen en work-outs!


Meer Tunturi reviews:


1 gedachte over “Tunturi Star Fit B100 – Beoordeling”

Plaats een reactie