Tunturi FitCycle 70i: Review & ervaring

De aanschaf van een goede hometrainer is altijd een aanrader. Met een goede hometrainer kun je immers op een aangename manier aan jouw conditie werken.

Maar, voor welke hometrainer kies je dan? In deze Tunturi FitCycle 70i review bespreken we of deze variant van Tunturi aan te raden is. Deze hometrainer van Tunturi is in de afgelopen jaren in ieder geval behoorlijk populair geworden.

Het aanbod van hometrainers is behoorlijk divers. Dit uitgebreide aanbod is te danken aan meerdere merken, waaronder Tunturi.

Dit merk heeft zich in de afgelopen jaren echt ontpopt tot één van de specialisten in de wereld van hometrainers. Of het merk ook goed werk met deze hometrainer afgeleverd heeft, ga je lezen in deze Tunturi FitCycle 70i review.

De belangrijkste specificaties van de Tunturi FitCycle 70i

tunturi fitcycle 70i

Heb je enig idee hoe je meerdere hometrainers het beste met elkaar kunt vergelijken? Dat doe je door onder meer naar de specificaties van de hometrainers te kijken. Aan de hand van de belangrijkste specs krijg je immers een duidelijk beeld van de hometrainer.

Hieronder vind je daarom alvast de belangrijkste specificaties van de Tunturi FitCycle 70i:

 • Maximale gebruikersgewicht: 150 kilogram
 • Maximale gebruikerslengte: 200 centimeter
 • Gewicht van de hometrainer: 31,5 kilogram
 • Afmetingen: 132 x 52 x 101 centimeter
 • Vermogen: 10 tot 350 watt
 • Aantal weerstandsniveaus: 32 stuks
 • Aantal vooraf ingestelde programma’s: 20 stuks
 • Gewicht van het vliegwiel: 14 kilogram

Iets wat ons aanspreekt, is de hoeveelheid weerstandsniveaus. Het feit dat je uit 32 niveaus kunt kiezen, maakt een hoop mogelijk. Je kunt hierdoor veel verschillende trainingen uitvoeren op de Tunturi FitCycle 70i!

Voor wie is de Tunturi FitCycle 70i geschikt?

Tunturi-FitCycle-70i-review

Ben je op zoek naar een goede hometrainer voor in huis? Wil je van een prima kwaliteit uit kunnen gaan? En wil je het liefste niet de hoofdprijs voor een goede hometrainer betalen?

Dan is de Tunturi FitCycle 70i eigenlijk voor je op het lijf geschreven. Deze hometrainer heeft namelijk een ideale prijs-kwaliteitsverhouding.

In onze ogen is deze hometrainer ook voor jong en oud geschikt. Als je ouder bent, is bijvoorbeeld de relatief lage instap ideaal.

De instap had overigens nog een stuk lager gekund, maar desondanks is het makkelijk opstappen. Mocht je relatief jong zijn, komen de 32 weerstandsniveaus prima van pas. Daarmee kun je gericht trainen!

Tevens heb je met weinig beperkingen te maken op het gebied van lengte en gewicht. Zoals je eerder in deze Tunturi FitCycle 70i review al hebt kunnen lezen, is deze hometrainer geschikt voor mensen tot 2 meter lang.

Ook het maximale gebruikersgewicht van 150 kilogram is ideaal. Al met al kunnen we stellen dat de Tunturi FitCycle 70i voor heel veel mensen geschikt is.


TIP: bekijk hier de huidige beste aanbieding >>

Wat zijn de belangrijkste voordelen van de Tunturi FitCycle 70i?

Spreken de specificaties van de Tunturi FitCycle 70i jou aan? En wil je je daarom graag verder verdiepen in deze hometrainer? Dan ben je in deze Tunturi FitCycle 70i review aan het juiste adres!

Hieronder bespreken wij namelijk de belangrijkste voordelen van deze hometrainer. Op voorhand kunnen wij je al één ding verklappen; deze hometrainer heeft ons echt weten te verrassen.

Veel trainingsmogelijkheden

Wat is voor jou de reden om een hometrainer aan te schaffen? Wil je aan jouw conditie werken? Of vind je het gewoon lekker om in beweging te komen?

Bij de Tunturi FitCycle 70i maakt dit in principe niks uit. Ongeacht wat jouw wensen zijn, kun je altijd een geschikte training uitkiezen. Dit is onder meer te danken aan de 20 vooraf ingestelde trainingsprogramma’s.

Daar blijft het echter niet bij. Nee, je kunt deze hometrainer ook verbinden middels bluetooth. Met dank aan deze verbinding kun je gebruik maken van bijvoorbeeld de iConsole+ app.

Hiermee breid je jouw trainingen alleen maar verder uit, terwijl je ook jouw trainingsresultaten nauwlettend kunt monitoren. Ideaal wat ons betreft.

Top kwaliteit

onderkant tunturi fitcycle

Tunturi heeft echt goed werk afgeleverd met deze hometrainer. Zo heeft men louter voor robuuste materialen gekozen en is de afwerking echt subliem. Dit merk je dan ook terug aan de algehele kwaliteit van deze hometrainer.

Deze algehele kwaliteit brengt een belangrijk voordeel met zich mee; je kunt ook duurtrainingen uitvoeren. Tunturi geeft zelf aan dat je deze hometrainer kunt gebruiken voor trainingen van maximaal 3 uur lang.

Kijk, dat is nog eens een behoorlijke periode. Bij veel andere hometrainers kun je echt niet van een dergelijke periode uitgaan.

Duidelijk display

fitcycle 70i trainingscomputer

Over het display van de Tunturi FitCycle 70i zijn wij ook erg enthousiast. Dit is enerzijds te danken aan de afmetingen en anderzijds aan de knoppen. Met de knoppen – deze bevinden zich onder het display – kun je het display makkelijk bedienen.

Bovendien vind je alle belangrijke waarden op dit display terug. Hierbij is het óók mogelijk om jouw hartslag op het display weer te geven. Dit is weer te danken aan de hartslagsensoren; dit zijn de zilveren sensoren op de beide kanten van het stuur.

Makkelijk te verplaatsen

fitcycle 70 verplaatsen

Wil jij dat een hometrainer in jouw woning niet al te erg in de weg staat? Ook dan is de Tunturi FitCycle 70i voor jou geschikt. Met dank aan de wieltjes is het namelijk makkelijk om deze hometrainer te verplaatsen.

Daarbij speelt het minieme gewicht – slechts 31,5 kilogram – ook nog een belangrijke rol. Veel vergelijkbare hometrainers wegen in ieder geval een stuk meer.

Inclusief ergometer

Tot slot is de aanwezigheid van de ergometer een groot voordeel. Met dank aan deze ergometer kun je op de Tunturi FitCycle 70i altijd de gewenste weerstand instellen. Je traint hierdoor nooit té zwaar, maar kunt hierdoor juist erg gericht trainen..

Deze ergometer maakt deze hometrainer overigens ook nog veelzijdiger. Als je bijvoorbeeld aan het revalideren bent, kun je ook prima voor deze hometrainer kiezen.

Met dank aan de ergometer kun je immers bij elke training de gewenste weerstand instellen. Zoals we eerder in deze Tunturi FitCycle 70i review al aangegeven hebben, kun je bovendien uit 32 weerstandsniveaus kiezen. Ook dat is ideaal.

Wat zijn de belangrijkste nadelen van de Tunturi FitCycle 70i?

Is het allemaal koek en ei bij de deze hometrainer van Tunturi? Of zijn we ook nog tegen nadelen aangelopen? Nou, dat zijn we inderdaad.

Toen we deze hometrainer uit mochten proberen, hebben we eigenlijk twee nadelen opgemerkt. Over die nadelen informeren wij je hieronder graag nader.

Trainingsgegevens niet opslaan

Bij deze hometrainer van Tunturi is het niet mogelijk om jouw trainingsgegevens op te slaan. De enige mogelijkheid die je hiervoor hebt, is om jouw smartphone te koppelen aan deze hometrainer.

Daar is op zich niks mis mee, maar dit vraagt wel extra handelingen van je.

Je moet de hometrainer zelf in elkaar zetten

Ben je van plan om de Tunturi FitCycle 70i te bestellen? Dan is het goed om rekening te houden met het feit dat je deze hometrainer zélf in elkaar moet zetten.

Als je twee linkerhanden hebt, kan dit nog een lastige keuze zijn. Mogelijk is het in dat geval handiger om extra mankrachten in te schakelen voor de montage van deze hometrainer.

Wat kost de Tunturi FitCycle 70i?

Ben je enthousiast geraakt door deze Tunturi FitCycle 70i review? Nou, dan word je waarschijnlijk ook enthousiast van het prijskaartje.

Voor deze hometrainer betaal je namelijk een bedrag van 500 tot 700 euro. Wat het exacte bedrag is, is afhankelijk van de huidige aanbiedingen. Bij onze partners geniet je regelmatig van flinke aanbiedingen op de deze geweldige hometrainer van Tunturi.

Is de Tunturi FitCycle 70i een aanrader?

Als je op zoek naar een betrouwbare en betaalbare hometrainer bent, is de Tunturi FitCycle 70i echt ideaal. Deze hometrainer biedt veel mogelijkheden, heeft een lange levensduur en is voor veel mensen geschikt.

Bovendien beschikt deze hometrainer over fijne extra’s, zoals de hartslagfunctie en de bluetooth verbinding. Gezien het prijskaartje kun je eigenlijk niet de mist in gaan met de aanschaf van deze hometrainer!

Wil je deze hometrainer kopen? Check dan hieronder direct de beste huidige aanbieding:Relevante reviews:2 gedachten over “Tunturi FitCycle 70i: Review & ervaring”

 1. Wat me nooit duidelijk is met de integratie via bluetooth: kan je de uitgevoerde trainingen in Apple Health of zelf in Strava zetten ? Lijkt me vooral interessant om te weten of die later bruikbaar zal zijn voor Apple Fitness+

  Beantwoorden

Plaats een reactie