Tunturi Fitcycle 50i: Het kopen waard of juist niet?

Ben je op zoek naar een nieuwe hometrainer om je prestaties nog verder te kunnen verbeteren?

Of zou jij graag voor het eerst beginnen fietsen en wil je een mogelijkheid om indoor te kunnen trainen?

Wat het ook is, een kwalitatieve hometrainer kan nuttig zijn. In deze review zal ik je mijn kritische mening geven over de Tunturi Fitcycle 50i hometrainer.

Ik zal jullie eerst uitleggen wat de exacte eigenschappen zijn van dit toestel. Daarna zal ik je vertellen voor wie dit toestel geschikt is en wat mijn ervaring met deze Tunturi hometrainer is.

Tot slot zullen we het ook nog even hebben over wat anderen van deze hometrainer vinden.


Wat is de Tunturi hometrainer Fitcycle 50i precies?

tunturi-fitcycle-50i

Tunturi is een opkomend merk dat stevige en kwalitatieve fitnesstoestellen produceert.

Kernwaarden als kwaliteit en duurzaamheid staan voorop, maar ze willen ook zo veel mogelijk comfort creëren voor de sporter.

Eerst en vooral zal ik voor jou de specifieke eigenschappen van deze hometrainer bespreken.

Comfort

Zoals ik net zei, wil Tunturi het sporten zo aangenaam mogelijk proberen maken.

Op een echte fiets kan men nooit een echt comfortabel zadel maken, want dat zou veel te veel wegen om het mee te nemen op de fiets.

fitcycle-50i-productfoto

Bij een hometrainer is dat anders, ze kunnen het comfort boven het gewicht plaatsen.

Tunturi heeft er alles aan gedaan om deze hometrainer zo comfortabel mogelijk te maken.

Het zadel is breed en zacht, maar is daarnaast ook nog eens verstelbaar in hoogte, zodat je de ideale houding kunt vinden voor je rug. Daarnaast is het stuur ook speciaal aangepast.

De coating op het stuur zorgt er namelijk voor dat je heel veel grip hebt, wat erg prettig is tijdens het koersen.

Ergometer

Dankzij de Tunturi fitcycle 50i ergometer kan je exact instellen hoeveel weerstand de hometrainer moet leveren.

Op die manier kan je zelf kiezen hoeveel arbeid je lichaam zal moeten verrichten.

Zo’n ergometer maakt de hometrainer niet enkel interessant voor professionele sporters, maar de Tunturi fitcycle 50i ergometer is ook ideaal voor mensen die een hometrainer willen gebruiken om te revalideren.

trainen-op-fitcycle-50i

De ergometer kan er namelijk voor zorgen dat je je lichaam nooit zomaar overbelast.

Bovendien kan je met de ergometer ook erg doelbewust trainen. Door te meten hoeveel arbeid jouw lichaam kan leveren, kan je ook je prestaties continu blijven verbeteren.

Deze hometrainer beschikt over maar liefst 32 verschillende weerstandsniveaus, wat enorm veel is.

Een “slim” stapje verder

Slimme apparaten zijn niet meer weg te denken uit ons leven, maar ook tijdens het sporten kan een smart device handig zijn.

Met deze hometrainer kan je ook gebruik maken van Tunturi routes en de iConsole+ app. De iConsole+ app is er om je te helpen bij het behalen van je doelen.

Bovendien kan je ook op  verschillende plaatsen in de wereld gaan rijden, door gebruik te maken van Google Street View.

Fiets door de mooie stad van Parijs of rij in de bergen in het mooie Italië, het wordt hoe dan ook een fantastisch avontuur.

Dankzij de Bluetooth connectiviteit van deze hometrainer is fietsen niet meer zomaar fietsen. Het wordt een ervaring die je bijblijft, ook al doe je het in je eigen woonkamer.

Veelzijdigheid aan programma’s

50i-scherm

Dat deze hometrainer beschikt over 32 weerstandsniveaus, dat wist je ondertussen al.

Maar dat hij daarnaast ook toegang biedt tot 20 voorgeprogrammeerde trainingen is waarschijnlijk een leuke verrassing.

De 20 programma’s zijn ideaal om verschillende trainingen uit te voeren. Je kan gedurende elke training de focus verleggen: de ene keer werk je aan vetverbranding, de andere keer werk je aan je algemene conditie.

Dankzij de hartslag sensoren in het stuur, blijf je ook nog eens de hele tijd op de hoogte van je hartslag tijdens een fysieke inspanning.

Voor wie is de Tunturi hometrainer Fitcycle 50i geschikt?

tunturi-hometrainer

Om te weten of jij deze Tunturi hometrainer zou moeten kopen, is het natuurlijk belangrijk om te weten voor welke mensen deze het meest geschikt is.

Iedereen heeft andere doelen, zeker wanneer het op sport aankomt. Dat zorgt er ook voor dat de beste hometrainer eigenlijk niet bestaat.

Toch is het goed om tijdens deze review op te merken dat de veelzijdigheid aan mogelijkheden ervoor zorgt dat de meeste mensen goed gesteld zijn met deze hometrainer.

Een hometrainer is eigenlijk het basis fiets apparaat voor thuis, maar een goede hometrainer kan zelfs een echte fiets vervangen.

Het feit dat deze hometrainer van Tunturi beschikt over een ergometer, zorgt ervoor dat hij ideaal is voor heel sportieve mensen die graag een inzicht willen in hun prestaties.

Daarnaast maakt de ergometer deze hometrainer ook net heel geschikt voor mensen die minder mobiel zijn, of voor zij die aan het revalideren zijn.

Ook het feit dat je het toestel via Bluetooth met verschillende apps kan verbinden is een groot pluspunt.

Heel wat mensen vonden een hometrainer niet zo leuk, hun argument was dat je niets te zien kreeg onderweg.

Dankzij Google Street View is dat probleem ook van de baan. Je kunt zelfs in andere continenten gaan rijden, als dat niet mooi is.

Voor echte professionals, zijn de prestatie meetgegevens misschien iets te beperkt, maar voor recreatieve en semi-competitieve wielrenners bieden de apps voldoende inzicht.

Bovendien kunnen competitieve wielrenners dankzij de 20 verschillende programma’s op heel veel verschillende manieren trainen.

Soms zelfs beter dan op de weg, omdat er geen auto’s rijden. Daarenboven zijn echte professionele wielrenners vaak beter af met een fietstrainer.

Ik kan concluderen dat deze Tunturi Fitcycle 50i hometrainer geen basismodel meer is. Het toestel is daardoor geschikt voor iedereen die specifiek op zoek is naar een hometrainer.


Tunturi Fitcycle 50i: mijn kritische mening

Nu je precies weet over welke eigenschappen en specificaties deze Tunturi hometrainer beschikt, kan ik jullie vertellen wat mijn ervaring met deze hometrainer is. Ik heb alles opgedeeld in stappen, om het zo overzichtelijk mogelijk te houden.

Waarom heb ik een hometrainer gekocht?

Aangezien ik steeds vanuit huis uit aan het werk ben, had ik het gevoel alsof ik niet zo veel meer bewoog.

Vroeger ging ik af en toe wandelen met enkele vrienden, maar dat is nu wat lastiger. Ik was dus op zoek naar een nieuwe hobby, om aan de ene kant mijn conditie wat op te krikken en aan de andere kant wat vet te verbranden.

Door zo lang thuis te zitten merk ik dat de kilo’s er vrij vlug bijkomen. Aangezien ik niet naar de sportschool kan gaan, besloot ik om een fitnesstoestel in huis te halen.

Het is dus een Tunturi hometrainer geworden. Ik wou alleszins een toestel met veel programma’s, dat bovendien ook nog eens lang zou kunnen meegaan.

Daarom ben ik bij deze Tunturi Fitcycle 50i ergometer terecht gekomen.

Eerste indruk

Alles begint natuurlijk wanneer je de doos in huis krijgt. De hometrainer was goed verpakt, waardoor het uitpakken wat moeizamer verliep, maar dat lag waarschijnlijk aan mij.

Het monteren zelf was heel erg makkelijk. Binnen een paar minuten stond de hometrainer klaar voor gebruik.

Wat me eerst en vooral opviel, was dat de hometrainer niet zo zwaar is als ik had verwacht. Het is een stevig toestel, dat er bovendien solide uitziet, maar met de wieltjes kan je hem vrij makkelijk verplaatsen.

Vaak is het zo dat lichte toestellen onstabiel zijn, maar dat is bij de Tunturi Fitcycle 50i zeker niet het geval.

Deze hometrainer staat erg stevig op de grond en kan vast en zeker tegen een stootje.

Daarnaast was ook de lage instap erg fijn. Zelf stap ik natuurlijk nog makkelijk op elke fiets, maar ook voor mijn vader van 70 jaar was dat mogelijk bij deze hometrainer.

Mijn proefrit

tunturi-50i-zadel

Het moment om de eerste keer op de hometrainer te rijden was aangebroken.

Ik ging zitten en merkte onmiddellijk dat het zadel erg comfortabel aanvoelt.

Ook de pedalen hebben een goede vorm, zodat ze voldoende grip bieden.

Het trappen zelf voelde prettig aan, maar vol ongeduld wilde ik natuurlijk de programma’s uittesten. Nadat ik ze allemaal even had uitgeprobeerd, wist ik niet goed welke mijn favoriet zou worden.

Alle 20 bieden ze een totaal andere ervaring, die zeker de moeite waard is. Ik zeg niet dat ik het ene programma niet wat vaker zal gebruiken dan het andere, maar er was geen enkel programma waarvan ik meteen zei dat ik het nooit meer zou gebruiken.

Daarenboven boden de 32 verschillende weerstandsniveaus erg veel mogelijkheden om aan de slag te gaan met dit fiets apparaat.

Ikzelf vind dat de hartslagsensoren perfect geplaatst zijn. Dat is namelijk de plaats waar ik steeds mijn handen zou zetten, dus het is erg fijn dat je dan ook meteen je hartslag in het oog kunt houden.

Verder gaf het stuur een stevige grip, wat ik persoonlijk ook wel belangrijk vind.


De apps

Tijdens mijn proefrit heb ik niet alleen aandacht besteed aan de programma’s en weerstandsniveaus, maar ook aan de apps die je door middel van Bluetooth met deze hometrainer kunt verbinden.

trainen-met-app

De iConsole+ app vind ik echt geweldig. Fietsen aan de hand van Google Street View is zelfs nog veel leuker dan verwacht.

Niemand gaat zomaar voor zijn computer zitten om rond de wereld te wandelen op Google Street View.

Door daarentegen tijdens het fietsen naar de beelden te kijken, had ik toch een beetje het gevoel alsof ik op reis was.

Het is zelfs zo, dat ik inspiratie heb kunnen opdoen voor mijn volgende reis. Lanzarote lijkt me de perfecte plaats om eens heerlijk te gaan fietsen.

Wat vinden anderen van deze hometrainer?

Ik ben natuurlijk niet de enige die een mening heeft over deze hometrainer. Door online even op zoek te gaan, kon ik de meest terugkomende opmerkingen over deze hometrainer analyseren.

Wat me vooral opviel, was dat praktisch iedereen die het toestel had gekocht, vrij enthousiast was.

Dat bevestigt voor mij ook dat deze Tunturi Fitcycle 50i ideaal is voor iedereen die graag een hometrainer zou kopen.

Het is misschien niet de allergoedkoopste op de markt, maar hij is volgens velen zijn geld meer dan waard.

Heel wat mensen die van hun arts moeten fietsen om te revalideren, wisten te vertellen dat ze erg tevreden waren over de Tunturi Fitcycle 50i ergometer.

Hij werkt heel precies, waardoor je zelf nauwkeurig de belasting kunt instellen.

Mijn conclusie: Is het de aankoop waard?

Ik ben er vrij sterk van overtuigd dat iedereen die graag een hometrainer zou kopen, enthousiast wordt van deze Tunturi Fitcycle 50i hometrainer.

Het toestel doet wat het moet doen en beschikt bovendien ook nog eens over een enorm arsenaal aan mogelijkheden.

Enkel met het uittesten van de 20 programma’s ben je wel al enkele uren zoet. Die afwisseling maakt het net zo interessant om telkens weer aan een nieuwe rit te beginnen.

Bovendien motiveert deze Tunturi Fitcycle 50i hometrainer me zelfs op een bepaalde manier.

Ik heb in de afgelopen twee jaar nog niet zoveel aan sport gedaan, dan de laatste maand sinds ik deze Tunturi hometrainer heb gekocht.

Ik heb voor mezelf een doel gesteld, om gedurende het komende jaar zoveel mogelijk landen door te rijden met mijn hometrainer en Google Street View.

Zo’n uitdaging zorgt ervoor dat ik zelfs nog vaker op de fiets wil kruipen. Misschien werkt het voor jou ook.
Zijn er betere alternatieven?

Wellicht vraag je je af of er alternatieven zijn voor de Fitcycle 50i van Tunturi.

Misschien ben je tot de conclusie gekomen dat dit toestel toch niet aan jouw wensen voldoet.

Of misschien wil je nog gewoon even verder oriënteren tussen het aanbod.

Hieronder vind je de beste alternatieven:
Meer reviews:


Heb je nog vragen of opmerkingen? Of heb je zelf ervaringen met de Tunturi Fitcycle 50i? Laat het even weten in een reactie hieronder!

1 gedachte over “Tunturi Fitcycle 50i: Het kopen waard of juist niet?”

 1. Geachte Ik heb nu ook een tunturi fitcycle 50i gekocht. Nu heb ik nog een vraagje.Boven de bediening staan 2knoppen met aanduiding van een batterij en een i . Nu vindt ik daar niets van terug in de handleiding.
  hopelijk kan je me hier bij helpen.
  alvast bedankt
  vriendelijke groeten
  Ludo

  Beantwoorden

Plaats een reactie