Tunturi Fitcycle 40 – Eerlijke review

We weten allemaal dat sporten erg belangrijk is. We voelen ons er gezond, sterk en fit door, helpt ons te ontspannen en helpt met afvallen.

De sportschool is daarom voor veel mensen een vertrouwde en geliefde plek. Maar iedereen heeft zijn of haar eigen reden om te gaan sporten en er zijn ook genoeg mensen die het liever thuis doen.

Voor deze mensen is een hometrainer bijvoorbeeld een ideale uitkomst. Hij is voor veel mensen toegankelijk, in veel gevallen makkelijk op te bergen en is geschikt voor zo goed als iedereen.

Met vooruitstrevende technologie en revolutionaire ontwerpen is het tegenwoordig voor iedereen mogelijk om in comfort te kunnen sporten.

Als je al een tijdje opzoek bent naar een hometrainer, dan zal je ongetwijfeld het merk Tunturi ook zijn tegengekomen. Tunturi is namelijk een van de grootheden als het aankomt op het gebied van hometrainers en andere ergometers.

Zo is de Tunturi FitCycle 40 een perfect voorbeeld van waarom zij zo succesvol zijn.

Maar wat zijn nou precies de voordelen van dit apparaat? En is hij ook voor mij geschikt? Daar gaan we in dit artikel samen achter komen.

De Tunturi FitCycle 40

Dat Tunturi een ervaren bedrijf is op het gebied van fitnessapparatuur laten zij duidelijk zien in de FitCycle 40.

Deze stijlvolle en robuuste hometrainer is geschikt voor zo goed als iedereen.

Of je nou jong of oud bent, fit wilt worden of rustig wat kilo’s wilt afvallen, je voelt je ongetwijfeld thuis bij dit apparaat.


Ontwerp

tunturi-fitcycle-lage-instap

Het stijlvolle en stevige ontwerp is gemaakt van metaal. Hierdoor kan hij een gewicht aan tot wel 110 kilogram terwijl hij zelf slechts 24 kilogram weegt.

Door het lichte gewicht kun je hem dus makkelijk verplaatsen en in elke ruimte neerzetten die jij maar wilt.

Het apparaat is 137 centimeter hoog en 91 centimeter lang. Hierdoor staat de FitCycle 40 niet snel in de weg of is hij gemakkelijk op te bergen.

Met een comfortabel en verstelbaar zadel weet je zeker dat je goed zit tijdens jouw work-out. Ook is het stuur verstelbaar en kunt dus deze gemakkelijk afstellen op jouw ideale hoogte.

De FitCycle 40 is voorzien van een lage instap waardoor hij gemakkelijk toegankelijk is voor mensen en blessure of voor mensen die aan het revalideren zijn.

Techniek

De FitCycle 40 beschikt over een vliegwiel van 7 kilogram. In combinatie met de elektromagnetische weerstand zorgt dit voor een uiterst soepele trapbeweging.

De hometrainer is voorzien van 16 verschillende weerstand niveaus waarmee je jouw oefeningen precies zo zwaar kunt maken als jij wilt.

De trainingscomputer is uitgerust met wel 21 verschillende programma’s. Hierdoor is er al snel een trainingsprogramma die bij jou aansluit.

De ergometer functie zorgt ervoor dat de weerstand op een constant niveau blijft waardoor je nog doelgerichter kunt trainen.

Je hartslag, tijd, afstand en verbrande calorieën zie je gemakkelijk terug op het overzichtelijke scherm in de computer.

hometrainer-fitcycle-40-display

Je hartslag wordt opgevangen door de hartslagsensoren die in het stuur van de hometrainer zitten.

Verder is de FitCycle 40 voorzien van een bidon- en een tablethouder zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens jouw work-out.

Maar is de FitCycle 40 wel voor mij?

fietsen-op-tunturi-fitcycle-40

We kunnen ons voorstellen dat je je nu nog afvraagt of dit apparaat wel geschikt is voor jouw behoeften. Iedereen heeft per slot van rekening een andere reden of motivatie om te sporten.

Doordat de FitCycle 40 een lage instap heeft en een vermogen vanaf 10W is hij uiterst geschikt voor senioren, mensen die slecht ter been of aan het revalideren zijn.

Ben je op zoek naar een wat pittigere work-out? Ook dan is de FitCycle 40 een prima toestel voor jou. Het vermogen loopt namelijk op tot wel 250W door de 16 weestandniveaus.

Door de 21 verschillende trainingsprogramma’s en hartslagsensoren is een pittige en uitdagende work-out gemakkelijk te bereiken. De FitCycle 40 is dus voor een groot scala aan mensen te gebruiken!

Conclusie

Doordat we tegenwoordig ook graag thuis sporten is het aanschaffen van een hometrainer aantrekkelijk.

Voor sommige helpt het bij het revalideren na een ernstige verwonding of ziekte en voor andere bij het bereiken van zijn of haar droomlichaam.

De FitCycle 40 is dus voor al deze mensen en alles wat daar tussenin zit geschikt.

Met 21 verschillende trainingsprogramma’s en 16 verschillende weestandniveaus is hij ook heel divers te gebruiken.

Mocht je nou geïnteresseerd zijn in een FitCycle maar ben je toch op zoek naar iets meer functies? Dan is de FitCycle 50i misschien een alternatief wat je kunt overwegen.

Deze kan verbinden met verschillende apps en bluetooth om nog specifieker te werk te kunnen gaan.

Wil je juist iets minder toeters en bellen en vooral lekker trainen? Dan is de FitCycle 30 misschien meer jouw ding.

Met de fitnessapparaten van FitCycle weet je dat je gegarandeerd in goede handen bent!Wat is Tunturi?

Het bedrijf achter de FitCycle 40, Tunturi, is een van de grotere fabrikanten en verkopers van hometrainers.

Opgericht in 1922 als fietsenwinkel in Turku, Finland, hebben ze immers ook al wel wat jaren expertise op hun kerfstok staan.

Na eerst te zijn begonnen met het repareren van fietsen zijn ze later overgegaan naar het fabriceren van fietsen en later ook brommers. De brommers waren zo populair in de jaren vijftig dat zij toen het gangbare merk waren.

Na dit succes is het bedrijf zich gaan richten op het maken van fitnessapparatuur en in de jaren zeventig zijn zij daarin internationaal erkend.

Toen nog onder dezelfde noemer, heeft het bedrijf in de jaren negentig ervoor gekozen zich op te splitsen in twee verschillende bedrijven: Tunturi Fitness en Tunturi Bicycles.

Door de splitsing kon Tunturi Fitness zich volledig storten op het maken en verkopen van fitnessapparatuur.

Tegenwoordig is het bedrijf verhuisd naar ons eigen Almere, en worden de fitnessapparaten van Tunturi Fitness verkocht in meer dan veertig landen over de hele wereld. Een van deze apparaten is dus de Tunturi FitCycle 40.

Misschien ook interessant:


Plaats een reactie