Tunturi FitCycle 20 – Review

workout tunturi fitcycle 20

Wie bekend is met hometrainers zal ongetwijfeld al wel een keer hebben gehoord van de Tunturi FitCycle 20.

Deze hometrainer heeft zich over de afgelopen jaren dan ook een weg weten te vinden in verschillende homegyms.

Maar wat maakt deze hometrainer zo geliefd? En waarom zou je deze willen aanschaffen?

In deze review nemen we een volledige kijk op de Tunturi FitCycle 20. Zo bekijken we precies wat het apparaat inhoudt, hoe deze is opgebouwd en wat de voor-, maar zeker ook nadelen zijn.

Een betere blik

Maar voordat we natuurlijk naar die beruchte en beroemde voor- en nadelen kunnen gaan kijken moeten we eerst weten waar we mee te maken hebben.

Hieronder nemen we dan ook de complete hometrainer onder de loep en bekijken we alle componenten van dit geliefde model.

Het ontwerp

Laten we beginnen bij het begin, namelijk het ontwerp.

Hoewel er flink wat hometrainers op de markt zijn die aanzienlijk meer uitgebouwd zijn, kiest Tunturi ervoor om het met de FitCycle 20 wat beperkter te houden.

De hometrainer is gemaakt van een combinatie van kunststof en metaal. Deze combinatie zorgt ervoor dat het toestel te gebruiken is tot 100 kg.

pootjes fitcycle 20

Dit maakt de hometrainer voor een wat beperktere groep toegankelijk dan de meeste modellen.

Het apparaat is lekker compact. Do zijn de afmetingen 95 x 60 x 130 cm (LxBxH). Hierdoor past het apparaat nagenoeg in iedere woning en/of ruimte.

tunturi fitcycle 20

Als de FitCycle toch in de weg lijkt te staan kun je deze altijd nog aan de kant rollen met behulp van de transportwieltjes aan de bodem.

De hometrainer is voorzien van een comfortabel gelzadel. Dit zadel is op zijn beurt weer zowel horizontaal als verticaal te verstellen, waardoor je altijd in de juiste houding kunt sporten.

Ook het stuur van de hometrainer is verticaal te verstellen en zelfs te kantelen. Hierdoor ben je gegarandeerd van een comfortabele work-out.

Ook de trappers van de fiets zijn op een fijne en comfortabele wijze ontworpen. Zo zijn deze namelijk groot en voorzien van een fijne antislip laag.

trapper fitcycle 20

Hierdoor hoef je niet bang te zijn om van de trappers te glijden. Voor nog een extra zekering kun je ervoor kiezen je voeten vast te maken met de riempjes van de trappers.


Vliegwiel en weerstand

Een hometrainer is enkel zo goed als dat de combinatie tussen het vliegwiel en het weerstandssysteem is.

De Tunturi FitCycle 20 beschikt dan ook over een vliegwiel van 5 kg. Hoewel de regel geldt; hoe zwaarder het vliegwiel, hoe soepeler de training, weet de FitCycle 20 toch een soepele training neer te zetten.

Dit komt onder andere door de werking van het elektromagnetische weerstandssysteem. Deze werkt perfect samen met het vliegwiel om zo 8 verschillende weerstandsniveaus te creëren.

Deze weerstandsniveaus kun je eenvoudig handmatig instellen door te draaien aan de grote draaiknop op het frame van de fiets.

Display

paneel fitcycle hometrainer 20

Het display, ook wel het brein van de hometrainer te noemen, zorgt ervoor dat je een volledige inzage krijgt in alles wat er gebeurt.

Zo zie je op het lcd-scherm van de FitCycle de volgende parameters binnen een enkele oogopslag terug:

  • Afstand
  • Calorieverbruik
  • Energieverbruik
  • Hartslag
  • Snelheid
  • Tijd

De hartslag wordt gemeten dankzij de ingebouwde hartslagsensoren in de handgrepen van het apparaat.

Op het display kun je ook gebruikmaken van het voorgeprogrammeerde trainingsprogramma. Dit is een enkel programma, wat uitzonderlijk is voor de prijs van de hometrainer.

Voor- en nadelen

Zoals je misschien al wel duidelijk is geworden is de Tunturi FitCycle een prima instapmodel hometrainer. Het apparaat is dan ook voorzien van genoeg basale functies om divers toegepast te worden.

Maar natuurlijk zitten er ook wat tekortkomingen aan het toestel.

Om het allemaal wat overzichtelijker voor je te houden hebben we hieronder alle voor- en nadelen van het apparaat voor je samengevoegd.

Voordelen

Te beginnen met het leuke en positieve gedeelte, namelijk de voordelen. Want de Tunturi FitCycle weet aardig wat met zich mee te brengen.

De voornaamste voordelen hebben we speciaal voor jou hieronder op een rijtje gezet.

Prijs

Uiteraard is een van de eerste voordelen die opvalt aan de FitCycle de prijs. Doordat het apparaat een instapmodel hometrainer is, kan de prijs erg laag gehouden worden.

Trainingsprogramma

Hoewel we het hebben over een instapmodel hometrainer heeft de Tunturi FitCycle toch een trainingsprogramma voorgeprogrammeerd. Hierdoor kunnen je oefeningen toch een stuk uitdagender worden.

Verstelbaar zadel en stuur

De mogelijkheid om de hometrainer aan te passen naar jouw wensen wordt mogelijk gemaakt door het verstelbare stuur en zadel.

Hierdoor train je altijd comfortabel.

Stil

De combinatie van het vliegwiel en het elektromagnetische weerstandssysteem zorgt ervoor dat de hometrainer fluisterstil is.

Nadelen

Geen enkel apparaat is perfect, zo ook niet de Tunturi FitCycle 20.

Hoewel het apparaat een erg positieve status heeft onder de instapmodellen, schiet hij op verschillende punten toch te kort.

Hieronder hebben we de minpunten van de hometrainer voor je verzameld.

Beperkte weerstand

Hoewel Tunturi met de FitCycle 20 een hoop dingen mogelijk maakt, is het apparaat toch behoorlijk beperkt in zijn kunnen.

Zo heeft deze slechts 8 weerstandsniveaus die relatief dicht bij elkaar liggen.

Geen connectiviteit

Misschien dat het een beetje een luxeprobleem is, maar de Tunturi FitCycle 20 valt niet te verbinden met je smartphone of tablet. Hierdoor wordt het gebruiken van externe apps niet mogelijk.

Niet toegankelijk

Het maximum gebruikersgewicht van de FitCycle 20 is slechts 100 kg. Ook heeft het apparaat geen lage instap.

Dit zorgt ervoor dat de hometrainer voor een grote groep potentiële sporters niet te gebruiken is.

Conclusie

Hoewel je vandaag de dag keuze hebt uit ontelbaar veel verschillende hometrainers, weer Tunturi met zijn FitCycle 20 toch een bovengemiddeld goed instapmodel neer te zetten.

Het apparaat beschikt over 8 weerstanden en een trainingsprogramma. Dit is niet veel, maar voor een beginner is dit voldoende.

De FitCycle 20 schiet op het gebied van toegankelijkheid en wat luxe dingen toch wel wat tekort.

Daarentegen is het apparaat echt bedoeld als instapmodel en niet voor professioneel gebruik. De Tunturi FitCycle 20 doet wat dat betreft precies wat het belooft, namelijk gewoon een work-out bieden.







Andere hometrainers uit deze serie:


Plaats een reactie