Tunturi Competence F40 | Test & beoordeling

Thuis sporten is populairder dan ooit tevoren. Het is dan ook normaal dat we een hometrainer of ander fitnessapparaat in onze woning hebben.

Dit komt omdat je met het gebruiken van een hometrainer je eigen sportschema zelf helemaal in de hand hebt. Als je even geen tijd hebt om naar de sportschool te gaan dan spring je gewoon op de hometrainer!

De Tunturi Competence F40 is een van deze hometrainers en weet de taak dan ook goed te vervullen!

De hometrainer heeft zich inmiddels een weg weten te vinden in veel slaap- en woonkamers.

Maar wat maakt deze hometrainer zo speciaal? En waarom wordt deze zo vaak gekozen?

In dit artikel gaan we een uitgebreide blik nemen op de hometrainer en gaan we erachter komen wat deze zo geliefd maakt.

Ontwerp van de Tunturi F40

Op het eerste oogopslag valt je al meteen iets op. De Tunturi Competence F40 ziet er niet alleen sportief uit, maar verrassend comfortabel.

Dit komt omdat de Competence F40 voorzien is van een speciaal gelzadel die het comfort garandeert. Het zadel is niet alleen comfortabel maar ook volledig te verstellen; zowel horizontaal als verticaal.

tunturi_competence_f40_instellen

Ook het stuur is verticaal te verstellen en is zelfs te kantelen, waardoor je altijd de goede houding kunt aannemen tijdens het sporten.

Maar het stukje comfort stopt nog niet. De hometrainer is namelijk gemaakt met een extra lage instap. Hierdoor is het ook mogelijk voor mensen die slechter ter been of aan het revalideren zijn om gebruik te maken van de hometrainer.

f40-ontwerp

De Competence F40 is voorzien van brede pedalen die voorzien zijn van een antislip laag. Naast de antislip laag heeft de hometrainer ook veiligheidsriemen, om zo je voeten echt stevig vast te zetten!

Het apparaat is gemaakt van een sterke combinatie van metaal en kunststof. Door deze combinatie kan het apparaat een gebruikersgewicht tot wel 135 kg aan. Hierdoor is de fiets voor veel verschillende mensen te gebruiken.

De dimensies van het toestel zijn 99x59x157 (LxBxH) waardoor hij ook niet erg veel ruimte in beslag neemt.

Vind je dat hij toch meer ruimte dan gewenst in beslag neemt?

Dan kun je het apparaat gemakkelijk aan de kant rollen via de transportwieltjes aan de bodem van het apparaat. Zo staat hij nooit in de weg!

tunturi-competence-f40-hometrainer-wegrijden

Even een tip tussen deze review door.. Mocht je interesse hebben in de F40, klik dan even op de onderstaande knop om de laagste prijs te bekijken:


Vliegwiel en weerstand

tunturi_competence_f40_hometrainer

Wie een beetje onderzoek heeft gedaan naar hometrainers en andere verwante fitnessapparaten, weet dat het vliegwiel en het weerstandssysteem een hometrainer kunnen maken of breken.

Gelukkig zit dat bij de Competence F40 helemaal goed.

De hometrainer beschikt namelijk over een vliegwiel van maar liefst 9 kg. Dit zorgt ervoor dat je een soepel trap beleving hebt tijdens je training.

Het gewicht van het vliegwiel is ook een van de redenen dat het apparaat te gebruiken is tot 135 kg.

Maar zonder een fatsoenlijk weerstandssysteem is het vliegwiel natuurlijk niet veel waard. Gelukkig hoef je je daar bij de Competence F40 absoluut geen zorgen over te maken!

De fiets beschikt over een elektromagnetisch weerstandssysteem die in perfecte harmonie samenwerkt met het vliegwiel.

Dit elektromagnetische weerstandssysteem beschikt over maar liefst 32 verschillende weerstandsniveaus! Hierdoor kun je dus eigenlijk altijd wel op een niveau trainen die past bij jou.

De weerstand kun je eenvoudig aanpassen via de trainingscomputer die voorop het apparaat gemonteerd zit.

Trainingscomputer

Zoals met de meeste hometrainers het geval is, beschikt ook de Competence F40 over een trainingscomputer. Deze is eigenlijk het brein van de binnen fiets en zorgt ervoor dat jij alle slimme informatie en meer krijgt.

Zo kun je eenvoudig het weerstandsniveau aanpassen, maar daar blijft het niet bij.

De Tunturi Competence F40 beschikt ook over maar 19 verschillende trainingsprogramma’s die te selecteren zijn via deze trainingscomputer. De trainingsprogramma’s zijn te gebruiken voor zowel beginners als gevorderden!

display_tunturi_hometrainer

De trainingscomputer geeft je overigens ook inzicht in de belangrijkste trainingsdata via het lcd-scherm. Zo kun je alles in een oogopslag in de gaten houden en echt doelgericht trainen. De zichtbare data zijn:

  • Tijd
  • Snelheid
  • Afstand
  • Rotaties per minuut
  • Hartslag
  • Verbrandde calorieën

De hartslag wordt gemeten door de hartslagsensoren die in de handgrepen van het apparaat zitten.

Ben je op zoek naar een nog preciezere hartslagmeting? Dan kun je de hometrainer ook verbinden met een borstband.

Snufjes en technologie

tunturi-hometrainer-f40-ervaring

Technologische vooruitgang is niet meer weg te denken in de wereld van de fitness. Dat laat ook de Competence F40 goed zien.

Het apparaat is namelijk gemakkelijk met een bluetooth verbinding te verbinden met je smartphone of tablet. Deze kun je vervolgens gemakkelijk kwijt in de tablethouder die voor de trainingscomputer zit.

Met deze connectiviteit kun je gebruikmaken van je favoriete trainingsapps. Denk hierbij aan Kinomap waarmee je over de mooiste routes van de wereld fietst en je gemakkelijk je vrienden kunt uitdagen.

Ook is de fiets te gebruiken met Zwift en iConsole+, waarmee je leukste paden waar dan ook ter wereld kunt berijden. De fiets past het weerstandssysteem op een realistische wijze aan waardoor het echt lijkt alsof je er fietst!

iConsole+ houdt bovendien ook je vooruitgang en gegevens bij. Hierdoor weet je precies hoe je ervoor staat tijdens je trainingen! De fiets past het weerstandssysteem op een realistische wijze aan waardoor het echt lijkt alsof je er fietst!

Liever geen trainingsapps? Dan kun je de tablethouder ook gewoon gebruiken om je favoriete films en series te bekijken. De keuze is helemaal aan jou!

Conclusie: Tunturi F40 kopen of niet?

We kunnen ons goed voorstellen dat, als je op zoek bent naar een hometrainer, je af en toe door de bomen het bos niet meer ziet. Er zijn dan ook verschrikkelijk veel verschillende modellen op de markt vandaag de dag.

De Competence F40 is dan ook wel een van de meest vooruitstrevende hometrainers van het moment. Deze stevige hometrainer is geschikt voor een groot aantal verschillende sporters.

De lage instap maakt het toestel perfect voor mensen die aan het revalideren zijn of slechter ter been.

Het aantal weerstandsniveaus samen met de trainingsprogramma’s zorgen ervoor dat het voor iedereen een uitdaging kan zijn.

Toch op zoek naar wat meer veelzijdigheid? Dan kun je er ook voor kiezen om je tablet te koppelen en een van de verschillende sportapps te gebruiken.

De Tunturi Competence F40 is een hometrainer die ideaal is voor de beginnende, maar ook voor de gevorderde sporter!


Meer hometrainers:

1 gedachte over “Tunturi Competence F40 | Test & beoordeling”

Plaats een reactie