Tunturi Competence F20 – Een fitte review

De Tunturi F20 is een erg geliefde hometrainer. Het toestel is dan voor velen ook de perfecte hometrainer dankzij een aantal verschillende factoren.

Maar wat zijn deze factoren die het toestel zo geliefd maken? En waarom zou je juist voor deze hometrainer gaan?

In deze review gaan we de complete Tunturi Competence F20 bekijken.

Zo nemen we het volledige apparaat onder de loep en geven we je de voor- en nadelen van het apparaat. Zo weet jij aan het eind precies wat je kunt verwachten van deze populaire hometrainer.


Een betere blik op de Tunturi F20

Maar voordat we uiteraard kunnen gaan kijken naar de voor- en nadelen van het apparaat, moeten we wel eerst weten waar we mee te maken hebben. Precies daarom gaan we eerst een volledige bik werpen op de populaire Tunturi F20.

Het ontwerp

Te beginnen bij hetgeen dat meteen opvalt, namelijk het ontwerp. Zo zien we meteen dat de hometrainer voorzien is van de klassieke Tunturi kleurencombinatie van zwart en groen.

Een andere ontwerp factor die direct opvalt, is de lage instap. Waar veel andere modellen voorzien zijn van een hogere instap hebben ze voor de F20 ervoor gekozen om deze laag te houden. Dit zorgt ervoor dat het toestel voor een grote doelgroep toegankelijk is, van sporters tot ouderen.

Het apparaat is gemaakt van een sterke combinatie van kunststof en metaal. Dit zorgt ervoor dat het apparaat een belastbaar gewicht heeft van maar liefst 135 kg.

frame_f20_tunturi

De dimensies van de Tunturi Competence F20 zijn 99 x 59 x 157 cm (LxBxH). Hierdoor neemt het apparaat ook niet gek veel ruimte in beslag. Wil je hem toch aan de kant zetten?

Dan kun je hem gemakkelijk wegrollen dankzij de transportwieltjes aan de bodem van de fiets.

Op het gebied van comfort komt de Tunturi F20 ook niets tekort. Zo is het apparaat niet alleen voorzien van de extra lage instap, maar heeft deze ook nog een extra comfortabel gelzadel.

f20_zadel

Dit zadel is overigens ook horizontaal en verticaal te verstellen. Het verstelbare multigrip stuur zorgt ervoor dat je gemakkelijk iedere training comfortabel kunt voltooien.

Je hoeft je over uitdroging ook geen zorgen te maken. De Tunturi F20 is namelijk voorzien van een handige bidonhouder onder de handgrepen van de fiets. Zo kun je altijd gemakkelijk bij je waterfles, ongeacht de training.

tunturi_competence_f20

Vliegwiel en weerstand

Een hometrainer is enkel zo goed als dat de combinatie is tussen het vliegwiel en het weerstandssysteem. Gelukkig zit je daar bij de Tunturi Competence F20 goed!

De hometrainer beschikt namelijk over een vliegwiel van 9 kg, wat een fijn gemiddeld gewicht is voor een vliegwiel.

Het vliegwiel werk perfect samen met het magnetische weerstandssysteem van de fiets. Hierdoor beschikt de hometrainer over 8 verschillende weerstandsniveaus.

Deze weerstandsniveaus kun je gemakkelijk handmatig instellen dankzij de grote draaiknop die boven de bidonhouder geplaatst zit.

Trainingscomputer

De combinatie tussen het vliegwiel en het weerstandssysteem is misschien wel erg belangrijk, maar een goede trainingscomputer is ook zeken niet verkeerd.

De trainingscomputer van de Tunturi Competence F20 beschikt dan ook over een aantal fijne mogelijkheden.

Zo kun je hierop eenvoudig een van de 3 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s selecteren. Daarnaast kun je op het lcd-scherm gemakkelijk de volgende parameters terugzien:

  • Tijd
  • Afstand
  • Snelheid
  • Rotaties per minuut (RPM)
  • Hartslag
  • Verbrandde calorieën

In de handgrepen van de hometrainer zitten de hartslagsensoren geplaatst. Wil je een nog accuratere hartslagmeting? Dan kun je altijd nog een losse borstband koppelen om het geheel compleet te maken.

Extra’s

Vandaag de dag is het vrij gebruikelijk dat een hometrainer beschikt over een aantal verschillende extraatjes. Dit is waar de Tunturi Competence F20 laat blijken dat het een instapmodel hometrainer is.

Hoewel het toestel dus geen mogelijkheden beschikt tot het verbinden met je smartphone of tablet, is deze wel uitgerust met een tablethouder. Hierdoor kun je eenvoudig je tablet kwijt, zodat jij tijdens het sporten naar je favoriete series en films kunt kijken.

Voor- en nadelen van de Tunturi F20

De Tunturi Competence F20 is op papier een erg goed instapmodel hometrainer. Maar ondanks dat het apparaat hierom erg geliefd is, is hij lang niet perfect.

Hieronder hebben we de voor- en nadelen van de Tunturi F20 voor je op een rijtje gezet.

Voordelen

Te beginnen met het leuke nieuws, namelijk de voordelen. Het apparaat heeft er nogal wat! Hieronder hebben we de pluspunten voor je gebundeld.

Toegankelijk

De Tunturi F20 is een van de toegankelijkere instapmodellen van het moment. Zo is het apparaat voorzien van een extra lage instap en te gebruiken tot 135 kg. Dit zorgt ervoor dat het toestel voor erg veel verschillende sporters te gebruiken is.

Vliegwiel

De meeste instapmodellen zijn voorzien van een erg licht vliegwiel, vaak rond de 4 kg. Dit zit bij de Tunturi F20 net anders.

Het apparaat heeft een roterende massa van 9 kg, waardoor hij een stuk uitdagender kan zijn dan andere modellen van zijn prijsklasse.

Comfort

De Tunturi F20 is niet alleen uitdagend, maar ook comfortabel. Zo is het apparaat voorzien van afstelbare handgrepen, een afstelbaar en extra groot gelzadel en een bidon- én tablethouder.

Hierdoor kun je in alle comfort werken aan jouw lichaam.

Nadelen

Maar helaas is het niet alleen rozengeur en maneschijn. Zo heeft de Tunturi F20 ook een aantal nadelen.

Hieronder hebben we de meest opvallende voor je op een rijtje gezet.

Geen connectiviteit

Het eerste nadeel dat opvalt, is het feit dat de Tunturi F20 niet te verbinden is met je smartphone of tablet. Hoewel het apparaat zelf al wel 3 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s bevat, kan een gepersonaliseerde training hierdoor lastiger te bereiken zijn.

Handmatig weerstand selecteren

Bij de meeste hometrainers met een magnetisch weerstandssysteem kun je het weerstandsniveau instellen via de trainingscomputer. Dit gaat helaas niet op voor de Tunturi F20. Hierdoor kun je minder nauwkeurig het niveau instellen.

Montage

Je moet de Tunturi F20, net als iedere andere hometrainer, bij levering zelf in elkaar zetten. Neem hier wel even de tijd voor, want het in elkaar zetten met de handleiding erbij gaat je ongeveer een uur kosten.

Ook wordt het geadviseerd om dit met een tweede persoon erbij te doen.

tunturi-competence-f20-hometrainer

Conclusie

Het merk Tunturi weet al jaren een goede reputatie te behouden dankzij zijn immens populaire hometrainers.

En deze reputatie weten zij dan ook prima te behouden met de Tunturi Competence F20.

De F20 doet precies wat je verwacht van een instapmodel hometrainer, met een beetje extra.

Zo heb je de keuze uit 3 trainingsprogramma’s en een zwaarder vliegwiel dan de meeste instapmodellen.

Hoewel een verbinding met je smartphone of tablet fijn zou zijn, beschikt het apparaat wel over een tablethouder, waardoor je gemakkelijk een film of serie kunt kijken tijdens het sporten.

Met de Tunturi Competence F20 heb je voor een erg vriendelijke prijs een nog vriendelijkere hometrainer in huis.

Waar zet jij die van jou neer? De beste prijs bekijk je direct hieronder:

Meer reviews:

Plaats een reactie