Tunturi Cardio Fit D20 Deskbike

Ben jij op zoek naar een geschikte hometrainer voor thuis en is de Tunturi Cardio Fit D20 jou opgevallen? Dat is vrij logisch en wat dat betreft zit je hier ook helemaal goed.

In deze review nemen wij de Tunturi D20 kritisch onder de loep, om te kijken naar de specificaties. Met andere woorden: alleen maar belangrijke en nuttige informatie die je hier gaat krijgen.

Behalve dat we kijken naar de specificaties van dit fitnessapparaat, bekijken we ook de vele voor- en eventueel nadelen die de hometrainer met zich mee brengen.

Aan het einde van de Tunturi Cardio Fit D20 kun jij de conclusie trekken of het fitnessapparaat voor jou geschikt is.


De Tunturi Cardio Fit D20 in het algemeen

Voordat we kijken naar de voor- en nadelen, kijken we naar de Tunturi D20 in het algemeen.

Het uiterlijk van het apparaat is tenslotte iets wat vrijwel direct opvalt en waar we het eerste naar gaan kijken.

Een bijzondere verschijning 

tunturi_cardio_fit_d20_deskbike

Bij het zien van deze bureaufiets zal deze anders zijn dan je verwachtingen.

De Tunturi D20 is namelijk niet de hometrainer die je gewend bent, maar is speciaal bedoeld om te gebruiken onder het bureau, tijdens iedere werksituatie en op iedere werkplek.

Tijdens het werken achter het bureau wordt de fiets onder het bureau geplaatst en kan er tijdens de werkzaamheden gefietst worden. En dat terwijl je op je plek, op de fietsbureaustoel blijft zitten.

Ideaal voor bijvoorbeeld thuis of op kantoor en een gezonde manier om tóch in beweging te blijven, terwijl je daar normaliter niet veel tijd voor over hebt.

Het apparaat is van top tot teen in het zwart, en krijgt op deze manier een sportieve en professionele uitstraling. Daarnaast valt hij ook niet overdreven op.

Mocht je wat behoefte hebben aan meer grip tijdens het fietsen, kun je gebruikmaken van de handvaten aan de zijkant van het apparaat.

De afmetingen

De Tunturi D20 neemt vanzelfsprekend niet veel ruimte in beslag. Deze moet tenslotte onder het bureau kunnen passen. De officiële afmeting voor het apparaat is 96 × 46 × 114 centimeter.

De hoogte kan worden ingesteld en dus op jouw eigen lengte afgesteld worden. De hoogte varieert tussen de 76 en 83 centimeter, en kan worden gebruikt voor lengtes tussen de 155 en 185 centimeter.

In totaal weegt het apparaat 15 kilogram, waardoor deze netjes aan de grond blijft staan.

Deze afmetingen bij elkaar zorgen ervoor dat de Tunturi D20 gebruikt kan worden tot en met 110 kilogram. Voor een zeer brede doelgroep geschikt dus.

Voor- en nadelen van de Tunturi Cardio Fit D20

tunturi_d20_op_kantoor

De specificaties en het design van de hometrainer zien er veel belovend uit. Maar, is dat ook écht het geval? Ook daar gaan we achter komen.

Voordelen

Om te starten is het goed om te kijken naar de voordelen van de Tunturi D20. Je kunt er vast al een aantal opnoemen.

Inklapbaar

De hometrainer zal nooit een moment in de weg staan. Deze kun je namelijk na gebruik volledig inklappen en opbergen.

Verkleint de kans op lichamelijke klachten

Niet alleen is het fietsen een goede work-out, dit verkleint ook de kans op lichamelijke klachten. De gehele dag doorbrengen achter een bureau, is niet echt bevorderlijk.

Nadelen

Hoe goed het apparaat er ook uit ziet en hoe veelbelovend de voordelen er ook uit zien, fitnessapparaten hebben helaas ook nadelen.

Lengte

Ben je kleiner dan 155 centimeter of groter dan 185 centimeter? Dan is het gebruik van de Tunturi D20 voor jou niet ideaal en niet voor iedereen toegankelijk.

Conclusie

Heb je ooit een fiets voor onder het bureau gezien? De Tunturi Cardio Fit D20 is een duidelijke uitzondering op de regel. Het biedt de mogelijkheid om tijdens het werken een work-out te kunnen doen.

Door de vele specificaties heeft de Tunturi D20 veel voordelen en is het gebruik een feestje. Met andere woorden: een ideale koop en wellicht ook geschikt voor jou tijdens kantooruren of thuiswerkuren.Meer hometrainer reviews:


Plaats een reactie