Tunturi Cardio Fit B35: Review

Wil je thuis op een leuke en laagdrempelige manier in beweging komen? Dan is de aanschaf van een betaalbare hometrainer aan te raden.

Als je het over een betaalbare hometrainer hebt, heb je het over de Tunturi Cardio Fit B35. Deze hometrainer is betaalbaar én staat ook nog eens goed aangeschreven.

Of de aanschaf van deze hometrainer aan te raden is, lees je in deze review. In deze Tunturi Cardio Fit B35 review zoomen wij volledig in op deze hometrainer. We bespreken de belangrijkste specificaties, voordelen en nadelen.

Na het lezen van deze review ben je in staat om direct de juiste keuze voor jezelf te maken: ga je de Tunturi Cardio Fit B35 wel of niet kopen?

De belangrijkste specificaties

tunturi_cardio_fit_b35

Heb je op dit moment meerdere hometrainers op je shortlist staan? Dan doe je er verstandig aan om van alle hometrainers de specs op een rijtje te zetten.

Voor de Tunturi Cardio Fit B35 hebben wij dit alvast gedaan:

Maximaal belastbaar gewicht100 kilogram
Maximale gebruikerslengte200 centimeter
Gewicht hometrainer22 kilogram
Gewicht vliegwiel7 kilogram
Aantal weerstandsniveaus8 niveaus


De belangrijkste voordelen van de Tunturi Cardio Fit B35

In de afgelopen periode hebben veel mensen voor de Tunturi Cardio Fit B35 gekozen. Een keuze die wij maar al te goed begrijpen, aangezien deze hometrainer veel voordelen biedt.

Voor veel mensen geschikt

Heb je bovenstaande tabel bekeken? Zoals je in die tabel kunt zien, is deze hometrainer voor veel mensen geschikt. Voor alle mensen die minder dan 100 kilogram wegen en voor alle mensen die kleiner dan 200 centimeter zijn.

Veel trainingsmogelijkheden

hometrainer_tunturi_cardio_fit_b35

Dat de Tunturi Cardio Fit B35 een basic hometrainer is, blijkt duidelijk uit het prijskaartje.

Ondanks dat het een basic hometrainer is, kun je alsnog uit voldoende trainingsmogelijkheden kiezen. Dit is met name te danken aan het feit dat je uit 8 weerstandsniveaus kunt kiezen.

Bijkomend voordeel is dat het vliegwiel 7 kilogram weegt. Dankzij dit relatief forse gewicht kun je met de nodige weerstand fietsen. Dát komt de intensiteit van de trainingen uiteraard alleen maar ten goede.

Ergonomisch

hometrainer_cardio_fit_b35_tunturi

Op deze hometrainer is het mogelijk om een ergonomische houding aan te nemen. Dit komt vooral doordat je de hometrainer naar wens kunt verstellen. Met name het zadel biedt hierbij voldoende mogelijkheden.

Met handige extra’s

tunturi_cardio_fit_b35_hometrainer

Tunturi heeft deze hometrainer bewust van enkele handige extra’s voorzien. Meest typerende voorbeeld hiervan is de tablethouder.

Leg je tablet tijdens het fietsen in deze houder en geniet tijdens het fietsen van je favoriete serie of film. Dit maakt het fietsen/trainen op de Tunturi Cardio Fit B35 alleen maar leuker.

Erg betaalbaar

Voor de Tunturi Cardio Fit B35 betaal je nog geen 200 euro. Wat je precies voor deze hometrainer moet betalen, vertellen we je verderop in deze Tunturi Cardio Fit B35 review. Nu willen we vooral stellen dat deze hometrainer erg betaalbaar is.


De belangrijkste nadelen van de Tunturi Cardio Fit B35

Is de Tunturi Cardio Fit B35 een perfecte hometrainer voor recreatief thuisgebruik? Nee, dat is niet het geval.

Bij deze fietstrainer moet je namelijk met de volgende twee nadelen rekening houden:

  • Geen trainingsprogramma’s. Dat de Cardio Fit B35 over 8 weerstandsniveaus beschikt, is uiteraard top. Wat echter wel minder is, is dat deze hometrainer verder geen voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s heeft.
  • Weerstand niet al te nauwkeurig in te stellen. Je moet de weerstand handmatig – met een draaiknop – instellen. De ervaring leert dat het hierdoor iets lastiger is om de gewenste weerstand nauwkeurig in te stellen.

Wat zeggen andere kopers over de Tunturi Cardio Fit B35?

cardio_fit_b35_tunturi

De meeste kopers zijn erg te spreken over deze hometrainer. Zij roemen het minieme gewicht, de makkelijke montage, de ergonomie, de kwaliteit en het display. Ook benoemen enkele kopers dat het apparaat erg soepel werkt.

De negatieve beoordelingen die wij tegengekomen zijn, zijn op nog geen hand te tellen. Wel viel het ons op dat één koper zijn/haar vraagtekens bij het zadel heeft. Wij hebben hier zelf geen problemen mee, maar die gebruiker vindt het zadel aan de harde kant.

Voor wie is de Tunturi Cardio Fit B35 geschikt?

tunturi_hometrainer-cardio_fit_b35

Wil je op je gemakje thuis kunnen trainen? En gaat je voorkeur hierbij uit naar een hometrainer? Dan is deze hometrainer van Tunturi voor jou op het lijf geschreven.

Als je vooral intensief en serieus wilt trainen, kies je beter voor een andere variant.

Wat kost de Tunturi Cardio Fit B35?

De adviesprijs van de Tunturi Cardio Fit B35 ligt op 245 euro. Maar, gelukkig bieden onze partners deze hometrainer een stuk voordeliger aan.

Je kunt bij onze partners uitgaan van een prijskaartje van 169 tot 200 euro.

Dit verschil ontstaat door de kortingen waar onze partners mee stunten. Check daarom goed de prijzen bij onze partners, zodat je van een interessante aanbieding kunt profiteren.

Onze eindconclusie

Voor de recreatieve thuisgebruiker is dit één van de beste hometrainers. De hometrainer is vrij basic, doet wat ‘ie moet doen, is van een prima kwaliteit en beschikt over een paar handige extra’s.

Wat uiteraard ook een belangrijk voordeel is, is het prijskaartje. Alleen al vanwege het prijskaartje raden wij je deze hometrainer van harte aan. Check goed de prijzen bij onze partners, zodat je van de allerlaagste profiteert.
Meer van Tunturi:

Plaats een reactie