Wat is de beste spinningfiets met Zwift?

Wil je het uiterste uit je spinningtrainingen halen? Kies dan voor een spinningfiets met Zwift.

Met deze app kun je nog leuker, gevarieerder en interactiever trainen. Je daagt jezelf hier nóg meer mee uit, terwijl je ook nog meer plezier aan je trainingen beleeft.

Wil je daarom graag een spinningbike met Zwift aanschaffen? Ons advies is om dan vooral om goed naar je situatie te kijken.

Sluit een spinbike bijvoorbeeld wel op je wensen aan of kun je beter voor een Zwift hometrainer kiezen? Ook is het zaak om goed naar je wensen met betrekking tot de fiets zelf te kijken.

Hier helpen wij je graag een handje bij.

Dit zijn de beste Zwift spinningbikes:

  1. Senz Sports S5000
  2. VirtuFit Etappe 2.0i
  3. Senz Sports S2000
  4. Bowflex C7 Indoor Cycle
  5. Tunturi Competence S40 Sprinter Bike

De beste Zwift spinningbikes

Wil je graag een indoor fiets met Zwift thuis hebben staan? Kies dan voor één van onderstaande vijf varianten.

Uit onze test is gebleken dat dit de beste spinningfietsen met Zwift zijn. Met zo’n Zwift fiets beleef je veel plezier, train je gevarieerd en kun je zeer intensief trainen.

1. Senz Sports S5000

senz-sports-s5000

De Senz Sports S5000 vinden wij de beste spinfiets met Zwift van dit moment. Met deze indoor cycle beleef je veel plezier en geniet je van tal van voordelen.

Dit begint al bij het weerstandsysteem. Deze fiets heeft geen vilt blokje, maar een revolutionair magnetisch weerstandssysteem. Dankzij dit systeem is het mogelijk om de weerstand nauwkeurig in te stellen en om zeer intensief te trainen.

Ook het zware vliegwiel, de ergonomie en de kwaliteit spreken ons aan. Dat dit een robuuste fiets is, blijkt alleen al uit het gewicht.

Deze Zwift indoor bike weegt zo’n 60 kilogram, waardoor ‘ie als een blok staat. Dit stelt je nog beter in staat om intensief te trainen. En om alles uit de app Zwift te halen.
2. VirtuFit Etappe 2.0i

VirtuFit Etappe 2.0i

De VirtuFit Etappe 2.0i verdient ook een plekje in dit artikel. Met deze Zwift spinningfiets train je op een fijne, intensieve en ergonomische manier.

Dit komt onder meer door de unieke vormgeving van deze spinbike. Deze unieke vormgeving gaat gepaard met een robuustheid waar je u tegen zegt. Dit stelt je in staat om des te intensiever te trainen.

Dat is sowieso mogelijk, dankzij het vliegwiel van 22 kilogram. Ook heb je de keuze uit 13 trainingsprogramma’s en 24 weerstandsniveaus.

Via het display stel je de fiets helemaal naar wens in, waarna je tijdens het fietsen ook nog draadloos je hartslag op kunt meten. Het stuur en zadel zijn ook nog eens nauwkeurig naar wens te verstellen.
3. Senz Sports S2000

s2000_senz_sports_test

Geef je liever iets minder geld aan je nieuwe spinningfiets met Zwift uit? Maar, wil je wel van een bepaalde kwaliteit verzekerd zijn? Dan raden wij je graag de Senz Sports S2000 aan.

Je kunt deze spinbike zien als het kleinere broertje van de S5000 variant.

De mogelijkheden zijn iets beperkter, maar de kwaliteit is eveneens subliem te noemen. Ook koppel je makkelijk Zwift aan deze fiets, waarna het genieten begint.

Tevens is dit één van de goedkoopste spinningfietsen met Zwift. De prijs-kwaliteitsverhouding is hierdoor geweldig, terwijl dit ook voor bijvoorbeeld de ergonomie en het display geldt.
4. Bowflex C7 Indoor Cycle

bowflex_c7_indoor_cycle

Vind je het geen probleem om iets meer geld uit te geven? Kijk dan eens naar de Bowflex C7 Indoor Cycle.

Deze spinningfiets met Zwift is niet goedkoop, maar biedt wel onwijs veel mogelijkheden. Zelfs als je semiprofessioneel wilt kunnen trainen, is dat met deze spinbike mogelijk.

De vele trainingsmogelijkheden zijn te danken aan de bluetooth verbinding, maar ook door de 100 weerstandsniveaus.

Verder is deze fiets van de juiste onderdelen en technologieën voorzien. Dit stelt je in staat om op een fijne, duurzame, ergonomische en stille manier te trainen.

Dankzij de entertainmentmogelijkheden maak je de trainingen ook nog een stuk leuker voor jezelf.
5. Tunturi Competence S40 Sprinter Bike

Tunturi Competence S40 Sprinter Bike

Ook de Tunturi Competence S40 Sprinter Bike mag niet ontbreken in deze lijst. Deze spinbike met Zwift is op een ideale manier vormgegeven en biedt veel trainingsmogelijkheden.

Dit komt door de koppeling met Zwift, maar ook door het vliegwiel van 17 kilogram. Bovendien kun je uit 12 programma’s en 32 weerstandsniveaus kiezen. 

De samenstelling van de Tunturi Competence S40 Sprinter Bike is ook volledig naar onze wens. Zo is het display lekker groot en duidelijk af te lezen.

Ook is deze spinbike van een handige houder voorzien. Tijdens het fietsen kun je hiermee naar een serie/film op je tablet of smartphone kijken. Dit maakt het trainen des te leuker.
Waar op letten bij het kopen van een spinningbike met Zwift

Wil je graag thuis fietsen? Dan heb je een goede hometrainer óf spinbike nodig.

Zeker indien je echt het uiterste uit je training wilt halen. Mocht je die wens hebben, kies je het beste voor een indoor cycle met Zwift.

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, heb je daar voldoende mogelijkheden voor. Meer en meer spinningfietsen worden namelijk met een bluetooth ontvanger uitgevoerd.

Dat stelt jou in staat om op een leuke en gevarieerde manier te trainen, dankzij de vele trainingsapps. Als je specifiek van Zwift gebruik wilt maken, raden wij je één van bovenstaande fietsen aan.

Maar, wat is dan voor jou de beste keuze? Om dat te bepalen, moet je even goed op onderstaande punten letten.

Trainingsmogelijkheden

zwift-hometrainer

Het is erg belangrijk om naar de trainingsmogelijkheden te kijken.

Wil je bijvoorbeeld erg intensief en gevarieerd kunnen trainen? Dan sluit een spinningfiets met Zwift én veel trainingsprogramma’s op je wensen aan. Kijk hiervoor ook heel goed naar de verschillende weerstandsniveaus.

Wil je vooral op een leuke en recreatieve manier kunnen trainen? Dan zit je met alleen de app Zwift eigenlijk al goed. Met deze app kun je immers gevarieerd en interactief trainen.

Samenstelling

Bij een spinningfiets met Zwift is het ook belangrijk om naar de samenstelling te kijken:

  • Display. Het is wenselijk dat de spinningbike met Zwift over een fijn display beschikt. Dit display moet de gewenste informatie geven, moet duidelijk afleesbaar zijn en moet makkelijk te bedienen zijn.
  • Weerstandsysteem. Ga goed na over wat voor weerstandsysteem de spinningbike beschikt. Het beste is een magnetisch weerstandsysteem, aangezien je daarmee zeer nauwkeurig de weerstand in kunt stellen.
  • Vliegwiel. Let goed op het vliegwiel van de spinbike. Hierbij speelt met name het gewicht van het vliegwiel een belangrijke rol. Des te zwaarder het vliegwiel is, des te intensiever je je trainingen kunt maken. Voldoende reden dus om te kiezen voor een spinbike met zwaar(der) vliegwiel.
  • Stuur en zadel. Wil je op je nieuwe spinningfiets met Zwift intensief kunnen trainen? Dan is het des te belangrijker dat je fiets geheel naar wens in kunt stellen. Check daarom goed wat de verstelmogelijkheden van het stuur en zadel zijn.

Geschiktheid

zwift-fietstrainer

Het is ook zaak om goed naar de geschiktheid van de spinbike te kijken. Ga bijvoorbeeld goed na of de fiets op jouw ‘niveau’ aansluit.

Indien je een beginner bent, is het niet voor de hand liggend om duizenden euro’s aan een professionele spinbike uit te geven.

Ook moet je goed naar het maximaal belastbare gewicht kijken. Dit gewicht moet je goed op jouw lichaamsgewicht afstemmen.

Dit geldt niet alleen voor je gewicht, maar ook voor je lichaamslengte. Je lichaamslengte moet je goed afstemmen op de maximale gebruikerslengte van de spinbike.

Verder is het zaak om goed naar de ergonomie te kijken. Zeker als je met Zwift intensief gaat trainen, is het van belang dat de fiets ergonomisch is. Dit betekent onder meer dat je de fiets naar wens moet kunnen verstellen.

Ook moet je goed naar de pedalen kijken. Als je de beste prestaties op Zwift wilt leveren, heb je mogelijk een spinbike met klikpedalen nodig.

Al met al zijn de mogelijkheden divers. Vergeet ook niet om met een schuin oog naar de prijskaartjes te kijken. De prijskaartjes van de beste spinningfietsen met Zwift lopen namelijk flink uiteen.