Waarom de Senz Sports S2000 niet (voor iedereen) ideaal is..

Sta je op het punt de Senz Sports S2000 te bestellen..?

Ik raad je aan om hier nog even mee te wachten.

Het is verstandig om jezelf nog even goed in te lezen. Er zijn namelijk een aantal dingen waar je goed rekening mee moet houden.

Ik wil graag duidelijk maken dat de S2000 voor lang niet iedereen de beste keus is. Waarom dat is zo? Dat vertel ik je in dit artikel..

Het beperkte maximaal belastbare gewicht

s2000_senz_sports_test

Laten we beginnen met het feit dat de S2000 slechts belastbaar is tot een gewicht van 100 kg. Dat is toch wel even een flinke domper als je het mij vraagt..

Let op: dit betekent niet alleen dat je ‘m niet kunt gebruiken als je wat zwaarder dan 100 kg bent.

Want ik hoor je nu al denken. ”Ah joh, ik weeg toch geen 100 kg!”.

Deze belastbaarheid zegt ook wel degelijk iets over de algemene kwaliteit. In andere woorden; hoe minder sterk de spinningbike is, hoe minder goed de kwaliteit is.

Wil dit zeggen dat je er per definitie niet goed op kunt trainen? Nee hoor, dat wil ik zeker niet beweren. Maar waar je wel rekening mee moet houden, is dat hij simpelweg minder duurzaam is.

Overigens zou ik het ook niet aanraden om ‘m iedere dag meer dan 1,5u te gebruiken. Dus mocht je ‘m met meerdere mensen gaan gebruiken is dat ook nog iets om rekening mee te houden.

Je moet zeker niet te lang zijn..

Naast het gebruikersgewicht hebben we ook nog zoiets als de maximale lichaamslengte. Bij de meeste spinningfietsen speelt dit niet zo’n grote rol. Indien je niet langer bent dan 1,90 hoef je daar nooit echt zo op te letten.

Meestal heb je namelijk een lange zadelpen tot je beschikking, waarmee je het zadel op de hoogte hoogte afstelt. In dit geval kun je het zadel van de S2000 ook afstellen op hoogte.

Het grote verschil zit ‘m echter in het feit dat de zadelpen vrij kort is. Zo kort zelfs dat hij niet geschikt is voor mensen van langer dan 1,85m..

s2000_indoor_bike_racezadel

Aangezien de gemiddelde lengte van de Nederlandse man rond de 1,83 ligt vallen er een heleboel mensen buiten de boot..

Maar ook als jij nog onder de 1,85 bent, zet ik m’n twijfels bij het comfort van deze indoor bike. De verstelling is namelijk gewoon niet optimaal..

Je kunt het zadel gelukkig wel verticaal verstellen, maar niet heel nauwkeurig. Daardoor blijft het zoeken naar de juiste houding. En met een beetje pech ga je die juiste houding nooit vinden..

Zoals je misschien wel weet kan dat nare blessures tot gevolg hebben. En dan heb ik het nog niet eens over de afbreuk aan trainingsplezier.

Bovendien is ook het stuur niet in hoogte verstelbaar, wat naar mijn mening erg zorgelijk is.

Niet geschikt voor spinning of fietsschoenen

Dit is wellicht een wat minder groot voordeel.. Maar toch zal de fanatieke fietser er ongetwijfeld een flinke baal van hebben.

Veel spinningbikes zijn namelijk uitgerust met SPD pedalen. De S2000 echter niet. Dat is jammer, omdat je jouw schoenen dus ook niet vast kunt zetten op de pedalen.

Je kunt dit overigens wel doen met de straps. Alleen dit is toch wel wat minder fijn, omdat het je voeten bijna afknelt. Bovendien zitten ze lang niet zo vast als met SPD..

Hierdoor kan je minder kracht op de pedalen uitoefenen en dus ook minder goed presteren.

Géén virtuele apps

Trainen met apps is voor mij persoonlijk een absolute must om het fietsen leuk te maken én te houden.

Je krijgt een betere kijk op je eigen prestaties en kan de strijd aangaan tegen je fietsmakkers.

Ik zou dan ook zelf niet zo snel meer een spinbike kopen waarop je niet met apps kan trainen.

En heel eerlijk.. Eigenlijk mag je van de S2000 niet verwachten dat hij compatibel met trainingsapps is. Voor een spinfiets waarop dit wel mogelijk is betaal je gewoon wat meer.

Op de grotere broer van deze spinningfiets (de S5000) is dit bijvoorbeeld wél goed mogelijk. Deze kun je verbinden met Zwift.

Zijn er nog wel positieve punten?

Ik weet dat ik nogal negatief overkom. Ik wil je dan ook zeker niet overhalen om deze spinningfiets niet te kopen.

Dat is helemaal niet mijn intentie.

Sterker nog, er zijn genoeg mensen die prima kunnen leven met de bovenstaande minpunten. Ik zie dit namelijk persoonlijk als de grootste nadelen.

Dat betekent niet dat het voor jou ook per definitie nadelen zijn..

Uiteindelijk moet je dus zelf beslissen. Ben je onder de 185 cm en 100 kg? Dat is het wel gewoon een prima spinbike op budget.

Hij heeft namelijk wel een leuke trainingscomputer met best een aantal handige functies. En ook beschikt hij over een hartslagmeter, wat lang niet van iedere spinningfiets gezegd kan worden.

Ook het feit dat je ‘m zónder stroom kan gebruiken én dat hij zo lekker stil is zijn de positieve punten.

En heb ik de goedkope prijs al genoemd?

Kortom, de keuze is aan jou. Kun je leven met de nadelen die ik je zojuist heb verteld? Dan is het zeker geen slechte koop.

Mijn keus gaat echter uit naar de S5000 van Senz Sports. Deze kost wel ongeveer 300 euro meer, maar is wat mij betreft die hogere prijs meer dan waard.

Wil je de S2000 toch kopen? Klik dan op de link hieronder voor de beste deal:

Bekijk hier de beste Senz Sports S2000 deal & de gebruikerservaringen >>

Meer reviews:

FitBike The Beast review

1 gedachte over “Waarom de Senz Sports S2000 niet (voor iedereen) ideaal is..”

Plaats een reactie