Schwinn 570U – Is deze hometrainer de moeite waard? (Review)

Ben jij ook op zoek naar een nieuwe hometrainer? Dan is het goed mogelijk dat jij de Schwinn 570u al wel eens tegen bent gekomen.

Dat mag geen verrassing heten, want producten van Schwinn worden over het algemeen gezien als erg goede kwaliteit.

Of dit ook geldt voor deze specifieke hometrainer, ontdek je in dit artikel. In deze review maak je kennis met wat het artikel je kan bieden en wat de voor- en nadelen zijn.

Laten we snel beginnen en ontdekken wat de Schwinn 570u zo speciaal maakt!

Een kijkje dichterbij

Ten eerste is het natuurlijk van belang dat we een goed beeld krijgen van het product. Een hometrainer voor thuis of ergens anders koop je natuurlijk niet zomaar.

Later in het artikel zullen we de voor- en nadelen gaan behandelen van de Schwinn hometrainer, en om die goed te kunnen begrijpen gaan we hieronder een ‘closer look’ nemen.

Ontwerp

schwinn-570u-review

Het ontwerp van de hometrainer is iets wat gelijk in het oog springt. Hij oogt enorm professioneel en daarom zou het niet verbazend zijn als ook topsporters gebruikmaken van het product voor een goede cardiotraining.

De afmetingen zijn als volgt: de lengte is 105 cm, de breedte is 55 cm en de hoogte is 142 cm. De Schwinn 570u heeft een gewicht van 35 kilogram.

Hierdoor is hij niet de zwaarste in zijn klasse en zou je hem relatief makkelijk moeten kunnen verplaatsen als dit nodig is.

Ook beschikt het apparaat over handgrepen met een uitstekende grip. Op die manier kan je tijdens je cardiotraining rekenen op extra comfort.

Verder zien we ook dat op de hometrainer een tablethouder aanwezig is. Deze kan je gebruiken wanneer je tijdens jouw training wat entertainment nodig hebt, zoals Netflix.

De hometrainer is uitklapbaar en ook verstelbaar, zodat je hem naar jou wens in kan stellen. Hij is geschikt voor vrijwel iedereen, of je nu een beginner bent of een professional.


Het display

schwinn-570u_scherm

Het grote scherm is iets anders dat opvalt als we naar het product kijken. Er zijn namelijk 2 LCD displays op de hometrainer aanwezig.

Hierop worden erg duidelijk verschillende trainingswaarden weergegeven. Denk dan aan bijvoorbeeld tijd, afstand en het aantal verbrande calorieën.

Ook je hartslag kan je op één van de displays terugvinden, net als de RPM en de wattage. Mocht jij de behoefte hebben om je hartslag zo nauwkeurig mogelijk te monitoren, kan je ervoor kiezen om een Bluetooth borstband aan het apparaat te koppelen.

Extra’s

Wanneer je een product koopt, is het altijd leuk wanneer er een aantal leuke extraatjes op aanwezig zijn. De Schwinn 570u beschikt ook over een aantal leuke extraatjes.

Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan de ingebouwde ventilator waar we later in dit artikel nog wat verder op ingaan, of aan het USB-oplaadpunt. Zo kan je tijdens het trainen ook je smartphone of tablet opladen.

Een ander leuk extraatje zijn de ingebouwde speakers. Via een MP3 aansluiting kan je via deze speakers jouw favoriete muziek luisteren op de hometrainer.

Voor- en nadelen

schwinn-570u_workout

Zoals je inmiddels misschien wel door zult hebben, is de Schwinn 570u op het eerste gezicht en op papier gewoon een erg goede hometrainer.

Je zou dus zeggen dat je de hometrainer zeker zou moeten overwegen als je op zoek bent naar een hometrainer.

Helaas is zeker niet ieder product perfect en dit geldt ook voor deze hometrainer. Daarom kijken we hieronder naar de belangrijkste voor- en nadelen van dit product.

Voordelen van de Schwinn 570u

Laten we beginnen met kijken naar de voordelen. Zoals misschien al wel duidelijk was, is deze hometrainer een solide product en kent het daarom zeker een paar belangrijke voordelen.

Bluetooth functie

In deze klasse heeft niet iedere hometrainer de beschikking over een Bluetooth functie, maar de Schwinn hometrainer heeft dit wel. Dit is een erg handige functie en daarom kan het zeker worden gezien als voordeel.

Dit biedt je namelijk een aantal mogelijkheden. Je kan dankzij de Bluetooth functie bijvoorbeeld eenvoudig jouw telefoon met de hometrainer verbinden.

Daardoor kan je tijdens je training bepaalde apps gebruiken, zoals RideSocial. Met deze app kan je samen met jouw vrienden verschillende routes fietsen in een digitale wereld.

Ook kan je, zoals eerder benoemd, een Bluetooth borstband met het apparaat verbinden. Op die manier krijg je de meest nauwkeurige metingen van je hartslag te zien.

Ingebouwde ventilator

Je kent het wel, je bent fanatiek aan het trainen en je begint enorm te zweten. Je snakt naar verkoeling maar je wil niet stoppen met jouw training.

Gelukkig zit bij deze Schwinn hometrainer de verkoeling al geïntegreerd, in de vorm van een ventilator. De ventilator heeft 3 verschillende standen, die je tijdens jouw training de nodige verkoeling kunnen bieden.

Veel mogelijkheden

Verder haal je met dit apparaat ook enorm veel mogelijkheden in huis. Heb je behoefte aan variatie bij jouw trainingen? Dan heb je geluk, want deze Schwinn hometrainer beschikt over maar liefst 29 trainingsprogramma’s.

Hieronder vallen 12 profielen, 9 HRC hartslag gestuurde programma’s, 4 individueel instelbare programma’s, 2 fitness tests en 1 snelstart programma. Verder kan je ook kiezen uit 25 verschillende weerstandsniveaus.

Er zit dus in ieder geval een training bij die goed bij jou past.

Nadelen van de Schwinn 570U

Het is natuurlijk ook belangrijk dat we de mindere kanten van het product belichten. Dat zullen we hieronder dan ook gaan doen door te kijken naar de nadelen.

Lastig in elkaar te zetten

Wat een aantal keren terug is gekomen in de ervaringen van gebruikers, is dat de hometrainer best lastig in elkaar te zetten is. Dit kan de nodige problemen opleveren.

Niet voor iedereen even comfortabel

Een ander nadeel is dat de hometrainer niet voor iedereen even comfortabel is, Zo kan het zijn dat mensen boven de 1,85m zich een beetje opgepropt voelen wanneer zij gebruikmaken van dit product.

Conclusie: is de Schwinn 570U de moeite waard?

Inmiddels heb je het einde bereikt van deze Schwinn 570u review. Je bent nu als het goed is op de hoogte van wat deze hometrainer je kan bieden en wat de voor- en nadelen zijn.

Afgaande op wat we in het artikel hebben behandeld, is het in ieder geval duidelijk dat we te maken hebben met een enorm goede hometrainer.

De hometrainer is een ideale partner voor een fanatieke cardiotraining. De ervaring wordt extra verbeterd dankzij de Bluetooth functie en de ventilator.

Heb jij al besloten waar je jouw Schwinn hometrainer neer gaat zetten?

Meer hometrainer reviews:

Plaats een reactie