Opvouwbare hometrainer kopen – Waarop moet je letten? | TOP 9 Beste

Een hometrainer is voor heel veel mensen een goed alternatief om in de winter binnen te kunnen sporten. Toch zijn er ook veel mensen die geen ruimte hebben voor een hometrainer.

Gelukkig bestaat er ook een oplossing: de opvouwbare hometrainer fiets. Van zodra een hometrainer opvouwbaar werd gemaakt, waren er meteen veel meer mensen die interesse kregen in de toestellen.

Zelfs in een kleiner appartement is het op die manier toch nog mogelijk om binnen te sporten. In dit artikel kom je alles te weten over de beste opklapbare hometrainers die momenteel op de markt zijn.

Daarenboven zullen we ook de voor- en nadelen van zo’n inklapbare hometrainer bespreken.

Beste opvouwbare hometrainer? De TOP 9!

Als je elke dag even je meters wilt maken en lekker wilt gaan fietsen op de hometrainer, maar de hometrainer daarna ook snel weer wilt opbergen is het een goed idee om te kiezen voor een opvouwbare hometrainer.

Er zijn veel verschillende opvouwbare hometrainers te verkrijgen, maar op basis van alle informatie die je hier hebt kunnen lezen, zijn dit de TOP 9 beste opvouwbare hometrainers van dit moment.

Er zijn veel verschillende soorten hometrainers te verkrijgen, maar deze hometrainers voldoen aan de meeste eisen wat betreft functies, weerstandsniveaus gewicht en kwaliteit. Met de onderstaande opvouwbare hometrainers zit je dus goed. 

1. Tunturi Cardio Fit B25 X-Bike

tunturi-cardiofit-bike

Een van de eerste opvouwbare hometrainers die ik wil benoemen is de Tunturi Cardio Fit Opklapbare hometrainer. Deze hometrainer is uiterst geschikt voor lichte tot matig intensief trainen en is voorzien van 8 weerstandsniveaus.

Ook is er een display aanwezig dat de snelheid, tijd, afstand en verbrande calorieën laat zien. Deze opklapbare hometrainer is geschikt voor mensen met een gewicht tot 110 kg en is voorzien van een prettige rugleuning.

Klik hieronder voor de huidige prijs.
2. VirtuFit Opvouwbare Fitness Fiets

virtufit-opvouwbare-fitness-fiets

De tweede opvouwbare hometrainer dat ik geselecteerd heb is er een van VirtuFit. Zoals eerder benoemd is VirtuFit een behoorlijk bekend merk in de Fitnesswereld.

Ook deze opklapbare hometrainer is geschikt voor mensen tot 110 kg en is net als de Tunturi voorzien van maar liefst 8 weerstandsniveaus.

Het vliegwiel van deze inklapbare hometrainer weegt 5 kg, waardoor je ondanks dat het een opvouwbare hometrainer is, nog best comfortabel kunt fietsen.

Een ander groot voordeel van deze opvouwbare hometrainer is dat er ook een trainingscomputer aanwezig is. Deze hometrainer is te bekijken via de onderstaande knop. 
3. Sport FBike van Gutos

sport-f-bike

Ook de Sport Fbike van Gutos is een ontzettend goed apparaat. Deze opklapbare hometrainer fiets is verkrijgbaar in de kleuren geel, blauw, roze en zwart/grijs.

Deze opklapbare hometrainer is net als de andere varianten voorzien van 8 weerstandsniveaus. Ook kun je met deze hometrainer fiets gebruik maken van een trainingscomputer en is het mogelijk om je hartslag te meten.

Het gewicht van de fiets is 14 kg, waardoor je best stabiel op de fiets kunt fietsen.  Deze hometrainer is verkrijgbaar bij Bol.com.
4. Tunturi Cardio Fit B20 X-Bike

tunturi_cardio_fit_b20_x-bike

Voldoet de Fit B25 X-Bike niet helemaal aan je wensen? Dan kun je wellicht beter voor de Fit B20 X-Bike kiezen.

Deze hometrainer is perfect inklapbaar, beschikt over transportwielen en is bijzonder compact vormgegeven.

Met dank aan de compacte vormgeving kun je deze hometrainer óók achter je bureau gebruiken. Houd er wel rekening mee dat deze hometrainer niet geschikt is voor intensieve trainingen.

👍 Voordelen:

 • Makkelijk inklapbaar
 • Inclusief transportwielen
 • Erg compact vormgegeven
 • Inclusief duidelijk display
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding

👎 Nadelen:

 • Niet geschikt voor intensieve trainingen
 • Vliegwiel is niet al te zwaar5. Tunturi Star Fit X100 X-bike

tunturi_star_fit_x100_x-bike

Een andere inklapbare hometrainer waar wij enthousiast over zijn, is déze variant van Tunturi.

Deze hometrainer is compact vormgegeven, is makkelijk in te klappen en beschikt over een vliegwiel van 3,5 kilogram. Met dank aan dit relatief zware vliegwiel kun je intensiever trainen.

Ook deze hometrainer is compact vormgegeven. Je kunt ‘m hierdoor overal in je huis neerzetten, maar ook bijvoorbeeld achter je bureau.

Met dank aan de monitor zie je alle trainingswaarden naar voren komen!

👍 Voordelen:

 • Makkelijk inklapbaar
 • Inclusief hartslagfunctie
 • Erg compact vormgegeven
 • Inclusief duidelijk display
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding

👎 Nadelen:

 • Zadel is voor sommigen net iets te laag
 • Geen hele stevige pedalen6. SportTronic ST-X6 Hometrainer

sporttronic_x6_hometrainer

Wij zijn niet alleen over Tunturi inklapbare hometrainers enthousiast, maar ook over déze hometrainer van SportTronic.

Deze hometrainer beschikt over de nodige trainingsprogramma’s, over een fijne trainingscomputer en over een hartslagmeter.

Verder biedt deze hometrainer bijzonder veel mogelijkheden. Doordat je ‘m snel in kunt klappen, neemt deze hometrainer bovendien niet al te veel ruimte in beslag.

Qua prijs-kwaliteitsverhouding zit deze hometrainer op hetzelfde niveau als de Tunturi Star Fit X100 X-bike.

👍 Voordelen:

 • Erg makkelijk in te klappen
 • Biedt veel trainingsmogelijkheden
 • Met een duidelijke display en fijne hartslagmeter
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding

👎 Nadelen:

 • Iets groter uitgevoerd
 • Vliegwiel weegt slechts 1,5 kilogram7. Toorx Fitness BRX-COMPACT   

toorx_fitness_inklapbare_hometrainer

Toen wij deze Toorx Fitness BRX-COMPACT opvouwbare hometrainer uit mochten proberen, werden wij direct enthousiast.

Deze hometrainer is vrij simplistisch, maar is juist daardoor erg fijn. Je kunt ‘m makkelijk overal in huis neerzetten, je kunt ‘m makkelijk inklappen en deze hometrainer biedt ook nog eens veel trainingsmogelijkheden.

Deze hometrainer heeft bijvoorbeeld een vliegwiel van 6 kilogram. Door dit zware vliegwiel kun je behoorlijk zwaar trainen.

Je kunt met deze inklapbare hometrainer simpelweg alle kanten op.

👍 Voordelen:

 • Makkelijk in te klappen
 • Simplistisch en compact design
 • Vliegwiel van 6 kilogram
 • Inclusief transportwielen

👎 Nadelen:

 • Maximale belasting van 100 kilogram
 • Display is niet heel groot8. Tunturi Cardio Fit D20 Deskbike

tunturi_cardio_fit_hometrainer

Ben je op zoek naar een hometrainer die je aan/achter je bureau kunt gebruiken? Dan kom je al snel bij deze Tunturi Cardio Fit D20 Deskbike uit.

Deze inklapbare hometrainer heeft géén display en stuur, waardoor je ‘m perfect achter je bureau kunt gebruiken.

Qua trainingsmogelijkheden is dit niet de beste inklapbare hometrainer. Zo weegt het vliegwiel slechts 1,4 kilogram en kun je uit niet al te veel trainingsprogramma’s kiezen.

Wel is deze hometrainer bijzonder praktisch. Met dank aan de compacte afmetingen en aan de inklapbaarheid.

👍 Voordelen:

 • Ideaal achter het bureau te gebruiken
 • 8 verschillende weerstandsniveaus
 • Makkelijk in te klappen en op te bergen
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding

👎 Nadelen:

 • Beperkte toepassingsmogelijkheden
 • Geen display9. CAPITAL SPORTS Azura X1

capital_sports_azura-hometrainer

Deze top 8 van inklapbare hometrainers sluiten we graag in stijl af. Dat doen we met deze opvouwbare hometrainer van het merk Capital Sports.

Deze hometrainer is compact vormgegeven, is bijzonder makkelijk op te vouwen en biedt veel trainingsprogramma’s.

Zo beschikt deze hometrainer over een magnetisch weerstandsysteem. Verder heeft deze hometrainer een vliegwiel van 4 kilogram en beschikt deze hometrainer over 7 trainingsprogramma’s.

Verder is het ook ideaal dat deze hometrainer over een hartslagfunctie beschikt.

👍 Voordelen:

 • Biedt veel trainingsmogelijkheden
 • Inclusief magnetische weerstand en trainingscomputer
 • Vliegwiel van 4 kilogram
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding

👎 Nadelen:

 • Zadel is niet perfect in te stellen
 • Maximale gebruikersgewicht van 120 kilogram
Wat is een inklapbare hometrainer precies?

opvouwbare-hometrainer-header

Wanneer je het woord inklapbare hometrainer gebruikt, dan zijn er heel wat mensen die de wenkbrauwen fronsen. Hoe is het in godsnaam mogelijk om een hometrainer op te vouwen?

Wat je ook vaak hoort, is het volgende: “is een opvouwbare hometrainer dan net zoals een plooibare fiets?”. Weinig mensen kunnen zich voorstellen hoe een opvouwbare hometrainer fiets eigenlijk werkt.

opvouwbare-hometrainer

In feite is het toestel bijna niet te vergelijken met een gewone hometrainer. Je kan er natuurlijk wel hetzelfde mee doen, maar toch ziet het er helemaal anders uit.

Een opvouwbare hometrainer heeft een X vorm. De poten van het toestel lijken zelfs een beetje op het onderstel van een strijkplank.

De inklapbare hometrainer is dan ook niet echt gemaakt om er mooi uit te zien, maar wel om functioneel te zijn. Vroeger was het misschien zo, dat je op een inklapbare hometrainer niet zoveel mogelijkheden had.

Tegenwoordig ligt dat gelukkig al anders. Gezien het feit dat de mensen tegenwoordig allemaal veel kleiner zijn gaan wonen, kijk maar naar onze grote steden, was er meer nood aan dergelijke toestellen.

Bedrijven die snel hebben ingezet op dergelijke compacte toestellen, hebben dan ook kunnen profiteren van die snelle groei.

Wanneer de opvouwbare hometrainer is opgeplooid, dan houd je eigenlijk maar een rechtlijnig onderdeel over. Uiteraard is ook dat niet super klein, maar tegenover een gewone hometrainer scheelt het heel wat.

Wanneer dit soort hometrainer is opgeplooid, dan kan je het makkelijk langs de kant leggen, of eventueel zelfs in een ruime kast leggen.

Waarop moet je letten bij het kopen van een opvouwbare hometrainer?

Een opvouwbare hometrainer kopen vergt wel een beetje aandacht en voorbereiding. Deze toestellen zijn wel een beetje goedkoper dan gewone hometrainers, maar ze kosten nog steeds wel wat geld.

Voor je zo’n inklapbare hometrainer fiets koopt, is het dan ook belangrijk om te weten waarop je zult moeten letten. Ik zal de belangrijkste punten één voor één bespreken.

Kwaliteit

Bij een gewone hometrainer, geldt hoe zwaarder hoe beter. Je kunt er namelijk van uitgaan, dat zwaardere hometrainers gemaakt zijn van betere en robuustere materialen.

Bij een opvouwbare hometrainer fiets ligt dat echter een beetje moeilijker. Bij het ontwerp van dit toestel, moeten de ingenieurs steeds afwegen of ze een even stevig toestel kunnen maken, dat toch minder weegt.

Het zou namelijk niet erg handig zijn dat je een toestel van 100 kilogram moet gaan samenvouwen.

Net om die reden moeten de merken die deze apparaten bouwen, zorgen voor een stevige structuur die toch niet te veel weegt.

Door speciale vormen te gebruiken, slagen ze erin om de toestellen toch voldoende stabiel te maken, zodat een mens er kan gaan opzitten.

Veiligheid en duurzaamheid

fietsen-op-opvouwbare-hometrainer

Een gewone hometrainer weegt meestal tussen de 35 en 65 kilogram. Bij een inklapbare hometrainer, spreken we eerder over maximaal 20 kilogram.

Het maximale belastbare gewicht bij dit soort fitness toestellen ligt dan meestal ook een stuk lager.

Bij het kopen van een opvouwbare hometrainer, moet je er dus goed opletten dat je kiest voor een toestel dat van goede kwaliteit is.

Heel vaak zie je bij dit soort toestellen ook terug dat de materialen die gebruikt werden voor de afwerking, niet zo stevig zijn.

Het zijn nochtans die materialen in het bijzonder, die zullen bijdragen tot een langere levensduur van jouw toestel.

Wat ook erg belangrijk is voor de kwaliteit van een opvouwbare hometrainer, is dat je de mogelijkheid hebt om het toestel opnieuw waterpas te zetten.

Doordat je hem steeds gaat in- en uitklappen, kan het zijn dat hij op een andere ondergrond niet meer helemaal waterpas staat.

Zorg er daarom voor dat je de mogelijkheid hebt om dat zelf te regelen door middel van stabilisatoren.

Formaat

Naast dat de kwaliteit van een inklapbare hometrainer ontzettend belangrijk is, is het ook een goed idee om bij de aanschaf van een opvouwbare hometrainer rekening te houden met het formaat.

Opklapbare hometrainers zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Als je zelf best lang bent is het een goed idee om een hometrainer aan te schaffen waar je natuurlijk gewoon goed op kunt trainen.

Als de opvouwbare hometrainer eigenlijk te klein is voor je lichaam, zal je merken dat het trainen niet lekker gaat. 

Gewicht

Ook is het belangrijk om goed te kijken naar het gewicht van de opklapbare hometrainer.

Enerzijds wil je natuurlijk niet dat het gewicht van de inklapbare hometrainer te zwaar is, omdat je de hometrainer makkelijk wil kunnen verplaatsen, maar aan de andere kant wil je natuurlijk ook niet dat de hometrainer veel te licht is.

Dan zal de hometrainer wankel aanvoelen en dat traint natuurlijk niet lekker. Probeer daarom bij het kiezen van een opklapbare hometrainer een goede balans te vinden daarin. 

De prijs

Ook de prijs in hometrainers is behoorlijk variërend. Vooral als je gaat voor een normale hometrainer, kunnen de prijzen behoorlijk oplopen.

Een opklapbare hometrainer is vaak wat goedkoper, maar ook in de prijs van een inklapmodel hometrainer zit behoorlijk verschil.

Dit heeft niet alleen te maken met de kwaliteit van het product, maar vaak ook met de mogelijkheden in verschillende programma’s. 

Weerstandsniveaus

Er zijn veel verschillende hometrainers verkrijgbaar en vrijwel alle hometrainers en opklapbare hometrainers hebben verschillende weerstandsniveaus.

Een weerstandsniveau zorgt ervoor dat jij je training zwaarder of juist lichter kunt maken. Hoe zwaarder de weerstand hoe zwaarder het is om de trappers te blijven bewegen.

De meeste gewone hometrainers hebben 10 tot 20 weerstandsniveaus. Maar bij een opklapbare hometrainer is dat vaak wat minder.

weerstandsknop

Wil je echt intensief gaan trainen? Dan ben je wellicht beter af met een gewone hometrainer, maar in de meeste gevallen kom je met een opklapbare hometrainer ook al een heel eind. 

Maximale belasting

Een ander punt waar je goed rekening mee moet houden als je op zoek gaat naar een inklapbare hometrainer is de maximale belasting dat het product kan dragen.

Als je zelf helemaal niet zwaar bent, is het waarschijnlijk niet nodig om te letten op de maximale belasting.

Maar als jezelf wat aan de zware kant bent, kan het zijn dat sommige opklapbare hometrainers je gewicht niet goed kunnen dragen. De meeste inklapbare hometrainers kunnen een gewicht van maximaal 120 kg dragen.

Lichaamslengte 

inklapbare-hometrainer-fiets

Net als bij het gewicht, is het ook belangrijk om rekening te houden met je lichaamslengte. Als je best lang bent van jezelf, zijn niet alle opvouwbare hometrainers geschikt.

De meeste opvouwbare hometrainers kun je gebruiken als je tot ongeveer 180 cm lang bent. Daarna wordt het bij veel opvouwbare hometrainers lastig.

Er zijn wel een aantal opklapbare hometrainers te verkrijgen waarbij je ook prima met een lengte van 2 meter op de hometrainer kunt trainen, maar in de meeste gevallen kun je beter een gewone hometrainer kopen als je langer bent dan 1,80 m. 

Makkelijk inklapbaar 

Verschillende inklapbare hometrainers, hebben verschillende klapsystemen. Sommige hometrainers zijn super makkelijk in te klappen en op te ruimen en voor andere plooi hometrainers heb je bijna een complete handleiding nodig om het voor elkaar te krijgen.

inklap-mechanisme

Daarom is het een goed idee om ook te kijken naar het gebruiksgemak van de opklapbare hometrainer. Is de hometrainer makkelijk op te klappen? Dan is het een goed idee om de hometrainer aan te schaffen. 

Meest verkochte opvouwbare hometrainer merken

Er worden behoorlijk wat verschillende soorten opklapbare hometrainers gemaakt. Ook zijn deze hometrainers verkrijgbaar in verschillende merken. De best verkochte merken zijn: 

FitBike 

Fitbike staat bekend als een van de best verkochte hometrainer merken. Fitbike verkoopt verschillende trainingsfietsen zoals Hometrainers, Spinningfietsen en Airbikes. Door het grote aanbod van FitBike kun je eigenlijk voor ieder niveau wel bij Fitbike terecht. 

VirtuFit

Ook VirtuFits verkoopt verschillende soorten hometrainers en begint een steeds betere naam te krijgen in de fitness industrie.

Bij VirtuFit kun je terecht voor zowel gewone hometrainers als opklapbare hometrainers. Ook zijn er hometrainers verkrijgbaar voor verschillende niveaus. 

Sole Fitness 

Sole Fitness is een echt Fitnessmerk. Niet alleen kun je bij Sole terecht voor Hometrainers, maar bieden zij ook andere fitnessapparaten aan.

Hierbij kun je denken aan Stepapparaten, loopbanden en spinningfietsen. Als je een opklapbare hometrainer van Sole Fitness kiest, kun je ervan uitgaan dat de kwaliteit goed is. 

Tunturi

Ook Tunturi is een Fitnessmerk dat steeds meer een naam begint te maken. Op Bol.com zijn over dit merk best wat positieve reacties te lezen en ook de kwaliteit van de producten van Tunturi zijn goed te noemen. Genoeg reden dus om te kiezen voor een opklapbare hometrainer van dit merk. 

Verschil in niveaus

Hierboven gaf ik al aan dat er verschillende inklapbare hometrainers zijn voor verschillende trainingsniveaus. Hieronder vertel ik je meer over de verschillende niveaus. 

Thuisgebruik

Ben je van plan om zo nu en dan eens te gaan fietsen op de hometrainer? Dan heb je natuurlijk geen professioneel apparaat nodig.

Met een simpele opklapbare hometrainer voor thuisgebruik kun je vaak al op weg. Een hometrainer voor thuisgebruik heeft vaak een beperkte keuze aan weerstanden en programma’s, maar bieden wel genoeg mogelijkheden om goed te kunnen trainen thuis.

Wil je toch wat intensiever sporten? Dan ben je beter af met een Inklapbare hometrainer voor intensief gebruik. 

Intensief thuis gebruik 

Wil je echt intensief gaan sporten op de hometrainer? Dan heb je natuurlijk een hometrainer nodig met wat meer weerstandsniveaus.

Wellicht wil je naast keuze uit weerstandsniveaus ook een trainingsprogramma volgen. Sommige opklapbare hometrainers bieden meer functies en mogelijkheden dan een simpele hometrainer voor thuisgebruik. 

Semi Professioneel 

Als je een echte sporter of wellicht een semi professioneel fietser bent, dan wil je natuurlijk goed in conditie blijven.

In de meeste gevallen wordt het voor semi professioneel gebruik niet aangeraden om een inklapbare hometrainer te gebruiken. Vooral als je de vaart er goed in wil krijgen, is het fijn om wat meer stevigheid te hebben.

Een normale hometrainer is vaak een stuk zwaarder en geeft meer stabiliteit als je sneller wilt fietsen. 

Professioneel 

Ben je een professionele fietser of topsporter en wil je echt alles uit je hometrainer kunnen halen? Dan is een opklapbare hometrainer helemaal geen goed idee.

Een opklapbare hometrainer is zeer geschikt als je op een normaal tot snel tempo je meters wilt maken, maar als je een marathon wilt fietsen op je hometrainer, kun je beter kiezen voor een gewone hometrainer. 

Wat is het verschil tussen een opvouwbare hometrainer en een gewone hometrainer?

We hebben inmiddels al best vaak het verschil gemaakt tussen een normale hometrainer en een opvouwbare hometrainer. Maar wat is nou precies het verschil?

Hieronder leg ik je graag de belangrijkste verschillen tussen een normale hometrainer en een opklapbare hometrainer uit. 

Gewicht van het vliegwiel

Een van de grootste verschillen tussen een normale hometrainer en een inklapbare hometrainer is het gewicht van het vliegwiel.

Bij een inklapbare hometrainer is het vliegwiel over het algemeen een stuk lichter. Dat betekent ook dat een inklapbare hometrainer vaak minder stabiel staat dan een normale hometrainer.

Hoe zwaarder het vliegwiel van de hometrainer is, hoe fijner je over het algemeen kunt fietsen. 

Makkelijk te verplaatsen 

Een ander groot verschil tussen een normale hometrainer en een inklapbare hometrainer is de mogelijkheid om de hometrainer te verplaatsen.

Een inklapbare hometrainer is vaak veel lichter dan een normale hometrainer en neemt bij het opbergen natuurlijk veel minder ruimte in dan een normale hometrainer. 

Verschillen in aanschafprijs

Ook verschilt de prijs behoorlijk als je kiest tussen een normale hometrainer of een opklapbare hometrainer.

Dat heeft vooral te maken met de verschillende mogelijkheden die vooral normale hometrainers wel hebben en inklapbare hometrainers niet.

Een opvouwbare hometrainer koop je al voor gemiddeld 250 euro terwijl je voor een hometrainer al snel 1000 euro of meer betaald. 

Functies

Ook de functies van een opvouwbare hometrainer zijn over het algemeen een stuk minder uitgebreid dan bij een normale hometrainer.

Zo heb je bij een opvouwbare hometrainer vaak maar de keuze uit 6 tot 8 weerstandsniveaus terwijl sommige normale hometrainers tot wel 50 verschillende weerstand niveaus hebben. 

Trainingscomputer

Lang niet alle opklapbare hometrainers hebben standaard een trainingscomputer. De meeste gewone hometrainers hebben wel een trainingscomputer.

Daarnaast is het aanbod in trainingsprogramma’s bij een inklapbare hometrainer vaak ook een stuk beperkter dan bij een gewone hometrainer. 

Wat zijn dan de grootste voor- en nadelen van een opklapbare hometrainer?

Nu je precies weet waarop je moet letten en wat de verschillen zijn tussen een normale en opklapbare hometrainer, wil je natuurlijk graag weten wat nou de voor- en nadelen zijn van een inklapbare hometrainer. Die lees je hieronder. 

Voordelen van een opklapbare hometrainer

hometrainer-opklappen

Als je kiest voor een opklapbare hometrainer, kun je gemakkelijk even een training starten en na gebruik je hometrainer weer ergens opbergen waar het weinig ruimte kost.

Ook is het erg gemakkelijk om de hometrainer op een andere plaats neer te zetten. Zo kun je in de zomer de hometrainer bijvoorbeeld makkelijk naar buiten verplaatsen.

Ook is een inklapbare hometrainer vaak simpel in gebruik en hoef je niet veel handelingen te verrichten voordat je ermee aan de slag kunt. 

De nadelen van een opvouwbare hometrainer

Naast de voordelen die ik net genoemd heb, zijn er natuurlijk ook een aantal nadelen bij het aanschaffen van een opvouwbare hometrainer.

Zo is een opvouwbare hometrainer vaak licht in gewicht waardoor je niet altijd het gevoel hebt dat de hometrainer stabiel staat. Dit kan zorgen voor ongemakken tijdens het trainen.

Daarnaast is ook een opklapbare hometrainer vaak niet geschikt voor als je intensief wilt gaan trainen. De hometrainer voelt dan al snel onprettig aan omdat het vooral heel compact gemaakt is. 

Conclusie

Als je op zoek bent naar een makkelijke manier om te kunnen beginnen met fietsen, dan is een opklapbare hometrainer de ideale uitkomst.

Vooral als beginner kun je makkelijk overweg met een opvouwbare hometrainer en kun je het apparaat na gebruik makkelijk weer opbergen.

Wil je echt intensief gaan trainen? Dan doe je er waarschijnlijk beter aan om een normale hometrainer aan te schaffen. Zoals je hebt kunnen lezen verschillen de twee soorten hometrainer behoorlijk wat van elkaar.

Ook hebben vrijwel alle opklapbare hometrainers verschillende mogelijkheden en functies.

Van de bovenstaande opklapbare hometrainers kun je verwachten dat ze de meeste mogelijkheden bieden en daarnaast ook van goede kwaliteit zijn. Daarom raad ik je aan om zeker een van de bovenstaande opklapbare hometrainers te overwegen.Meer koopgidsen:


Heb je vragen of opmerkingen? Laat het mij even weten in een reactie hieronder!

Plaats een reactie