Onderhoud hometrainer: Hoe onderhoud je een hometrainer?

Wil je zo lang mogelijk genieten van je huidige hometrainer? Dan is het zaak om je hometrainer goed te onderhouden.

Door je hometrainer af en toe enige liefde te geven, verleng je de levensduur aanzienlijk. Bovendien voorkom je hiermee mogelijke defecten aan je hometrainer.

Een terechte vraag is wel hoe je een hometrainer het beste kunt onderhouden. Om antwoord op deze vraag te geven, hebben wij de beste tips voor je verzameld.

Neem de onderstaande tips door en onderhoud je hometrainer daarmee op de beste manier.

Maak je hometrainer regelmatig schoon

Hometrainer schoonmaken

Tijdens het sporten op de hometrainer lekt er ongetwijfeld zweet op het apparaat. Dit zweet kan materialen aantasten, waardoor je je hometrainer regelmatig schoon zou moeten maken.

Daarnaast kun je ook bewust met een handdoek op het stuur van de hometrainer trainen. Aan deze handdoek kun je je bezwete hoofd afvegen, waardoor er minder zweetdruppels op de hometrainer vallen.

Smeer de bewegende onderdelen regelmatig in

Bij het onderhouden van een hometrainer hoort absoluut het smeren van bewegende onderdelen.

Door deze onderdelen te smeren, bijvoorbeeld met WD40, laat je de onderdelen feilloos hun werk doen. Nu, maar ook op de lange termijn.

Let wel op dat je niet alle onderdelen met WD40 in kunt smeren. Ga goed na bij welke onderdelen dit wel/niet mogelijk is.

Heb je daarbij ook nog rubberen onderdelen die je in wilt smeren? Kies dan voor een speciale spray, waarmee je voorkomt dat het rubber uitdroogt.

Houd de vloer onder de hometrainer ook netjes

Hometrainer speciale mat

Je zou niet alleen je hometrainer goed schoon moeten maken, maar ook de vloer onder de hometrainer.

Dit doe je door de vloer regelmatig schoon te maken. Of door een speciale mat onder de hometrainer te leggen. Daarmee beperk je ook nog het geluid en de trillingen van het apparaat.

Loop de hometrainer regelmatig na

Tot slot is het advies om de hometrainer regelmatig na te lopen.

Hiermee voorkom je dat bijvoorbeeld de weerstand van de hometrainer kapot gaat of dat onderdelen een piepend geluid gaan maken. Ook is dit dé manier om een kapot onderdeel tijdig op te sporen.

Hoe je je hometrainer het beste na kunt lopen? Het is daarbij sowieso zaak dat je de plastic behuizing loshaalt. Doe dit wel met beleid, aangezien deze kappen soms kwetsbaar kunnen zijn.

Nadat je de kappen losgehaald hebt, heb je toegang tot alle onderdelen. Check of alles er nog goed uitziet, of de aandrijfriem nog op spanning staat en of er geen onderdelen uitgedroogd is.

Nu de hometrainer toch ‘open’ ligt, kun je direct met WD40 aan de slag. Met deze wonderolie hou je je hometrainer in een goede conditie.
Ook interessant:

Plaats een reactie