Proteus hometrainer; alle informatie over deze hometrainers

In het aanbod van hometrainers vind je tal van merken terug. Dit is niet alleen nu het geval, maar was in de afgelopen tientallen jaren ook het geval.

Eén van de merken die in het verleden erg succesvol was, was het merk Proteus. In dit artikel zetten wij graag alle actuele informatie omtrent de Proteus hometrainers op een rijtje.

Kun je Proteus hometrainers nog nieuw kopen?

proteus_hometrainer
De Proteus Vantage V5 hometrainer

Nee, het is tegenwoordig niet meer mogelijk om nieuwe Proteus hometrainers te kopen. Dit merk is lange tijd in ons land actief geweest, maar heeft in de afgelopen jaren géén nieuwe hometrainers meer op de markt gebracht.

Op de website van Proteus valt wel het een en ander te lezen over de Proteus Vantage V5 hometrainer. Een nadere zoektocht leerde ons echter dat ook deze hometrainer niet meer verkocht wordt.

Althans; niet meer nieuw. De kans is wel groot dat je deze hometrainers tweedehands online kunt vinden.

Is de tweedehands aanschaf van een Proteus hometrainer de moeite waard?

Heb je in het verleden een Proteus hometrainer gehad? En weet je hierdoor dat deze hometrainers prima doen wat ze moeten doen?

Dan kun je via het internet op zoek gaan naar een tweedehands Proteus hometrainer. Deze hometrainers worden met enige regelmaat nog te koop aangeboden, bijvoorbeeld op Marktplaats.

Is het de moeite waard om een dergelijke hometrainer aan te schaffen? Dat ligt maar net aan je wensen. Hoeft een hometrainer van jou niet over de nieuwste technologieën en functies te voldoen? Dan is een tweedehands Proteus hometrainer een prima optie.

Verwacht je echter wel veel van een hometrainer? Dan kun je beter voor een nieuwe hometrainer kiezen. De hometrainers van Proteus zijn simpelweg ietwat verouderd, puur omdat de ontwikkelingen in de afgelopen jaren niet stilgestaan hebben.

Heb je online een interessante Proteus hometrainer tweedehands gevonden? Zorg er dan voor dat je echt kritisch bent. Wij kunnen je hierbij zeker het volgende aanraden:

  • Bekijk de foto’s van de hometrainer heel goed. Mochten de foto’s niet de gewenste duidelijkheid verschaffen, kun je het beste om extra foto’s vragen
  • Check goed wat het typenummer van de hometrainer is. Via het internet kun je altijd nog informatie uit het verleden terugvinden op basis van het typenummer.
  • Kijk kritisch naar het prijskaartje. Staat het prijskaartje in verhouding tot de staat van de hometrainer? Mocht dit het geval zijn, kun je uiteraard altijd proberen om te onderhandelen.

Onderdelen van Proteus hometrainers

Maak je al langere tijd gebruik van een Proteus hometrainer? Maakt deze hometrainer nu echter plots een tikkend geluid? Of merk je op dat één van de onderdelen defect geraakt is?

Dan is het goed om te weten dat je onderdelen online nog kunt kopen.

Bij onder andere Helisports vind je nog allerlei onderdelen terug. Het gaat hierbij onder andere om een remblok en om pedalen.

Overigens vind je online ook nog handleidingen van allerlei Proteus hometrainers. Mogelijk is de handleiding handig als je bepaalde onderdelen wilt vervangen.Meer oude merken: