Pliant hometrainer: Alles wat je moet weten over dit merk

Het merk Pliant was jarenlang een gevestigde naam in de wereld van hometrainers. Dit merk produceerde veel hometrainers en was tijdens een (korte) periode zelfs behoorlijk populair.

Door de jaren heen is hier de klad enigszins ingeschoten. Het heeft er zelfs alle schijn van dat dit merk van de aardbodem verdwenen is.

Kun je Pliant hometrainers nog nieuw kopen?

Nee, het is niet meer mogelijk om Pliant hometrainers nieuw te kopen. Dit komt puur doordat dit merk geen hometrainers meer produceert.

Dat is overigens niet alleen nu het geval, maar was in de afgelopen jaren ook al zo. Pliant Fitness, zoals het merk officieel heet, heeft de stekker volledig uit de productie getrokken.

Dit geldt overigens niet alleen voor de hometrainers. In het verleden produceerde Pliant bijvoorbeeld ook crosstrainers en loopbanden; dit merk produceert op dit moment ook géén nieuwe loopband of crosstrainer meer.

Is de tweedehands aanschaf van een Pliant hometrainer de moeite waard?

Wil je per sé een Pliant hometrainer hebben? Of ben je bij toeval een interessante Pliant hometrainer tegengekomen?

De kans bestaat dat je via het internet nog een prima tweedehands Pliant hometrainer aan kunt schaffen.

Bij deze hometrainers moet je goed rekening met de technologie houden. De technologie van de oude Pliant hometrainers is namelijk niet te vergelijken met de hedendaagse technologieën.

Dit is duidelijk te merken aan de werking van de hometrainer, maar ook aan de mogelijkheden. Over het algemeen kan gesteld worden dat de huidige hometrainers een stuk beter zijn.

Is het daardoor af te raden om een Pliant hometrainer te kopen? Nee, dat is niet het geval. Als je niet al te veel geld hebt, is de aanschaf van zo’n hometrainer wellicht wel interessant voor je.

Ons advies is om hierbij vooral heel kritisch te zijn. Kijk goed naar de advertentie van de Pliant hometrainer en stel alle vragen die je hebt.

Vraag bovendien meer foto’s bij de verkoper op; daarmee krijg je een duidelijk en goed beeld van de hometrainer van dit merk.

Is het mogelijk om onderdelen van een Pliant hometrainer te kopen?

Is je huidige Pliant hometrainer defect geraakt? Of maakt de hometrainer plots een hoop lawaai? Grote kans dat één van de onderdelen vervangen moet worden.

Sommige van deze onderdelen kun je nog online vinden, maar dat geldt voor lang niet alle onderdelen.

Mocht je Pliant hometrainer kapot zijn, kun je eigenlijk maar één juiste keuze maken: een andere hometrainer aanschaffen. Dit kan een andere hometrainer van Pliant zijn, maar dit kan ook een nieuwe hometrainer zijn.

Dat laatste is eigenlijk het meeste aan te raden. De goedkope hometrainers die nu nieuw geproduceerd worden, zijn stukken beter dan de oudere hometrainers.   


Meer oude merken / B-merken: