Matrix hometrainer: Overzicht van aanbod & informatie

Ben je online een interessante Matrix hometrainer tegengekomen? En wil je graag meer over dit merk weten?

In dit artikel vind je alle informatie over het merk Matrix, maar ook over de hometrainers van dit merk.

Welke Matrix hometrainers kunnen wij aanraden?

In principe zijn wij over alle zes Matrix hometrainers te spreken. Om je hier uitgebreid(er) over te informeren, hebben wij besloten om de zes hometrainers in het kort te bespreken.

Hieronder vind je de belangrijkste informatie over de zes Matrix hometrainers.

Matrix R50 XIR

matrix_ligfiets_r50_xir

Gaat je voorkeur uit naar een Matrix fiets in de vorm van een ligfiets? Dan kom je al snel bij de Matrix R50 XIR uit.

Deze ligfiets biedt veel comfort, beschikt over een groot display en biedt veel trainingsmogelijkheden. Zo kun je alleen al uit 13 trainingsprogramma’s kiezen.

Verder is het fijn dat je tijdens het fietsen je hartslag perfect op kunt meten. Al met al biedt deze Matrix ligfiets veel voordelen.

Wel is deze ligfiets behoorlijk prijzig; je kunt uitgaan van een bedrag van 4800 euro.Matrix U50 XR

matrix_hometrainer_u50_xr

Heb je het liefst een normale hometrainer in je sportschool? Of wil je voor professioneel gebruik een hometrainer voor in huis aanschaffen?

In beide gevallen is de Matrix U50 XR een prima optie. Deze hometrainer is veelzijdig, is ergonomisch vormgegeven en is behoorlijk compact.

Bij deze hometrainer maak je gebruik van een elektromagnetisch inductieremsysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat de trainingen behoorlijk intensief uitgevoerd (kunnen) worden.

Zo is het mogelijk om uit 30 weerstandsniveaus te kiezen. Verder biedt deze hometrainer standaard 5 programma’s aan.Matrix U50 XIR

matrix_ergometer_u50_xir

Heb je het liefste een hele luxe en uitgebreide Matrix hometrainer? Dan kom je al snel bij de Matrix U50 XIR uit.

Deze hometrainer is te vergelijken met de hierboven besproken hometrainer, maar is een stuk luxer. Dit is vooral te danken aan de XIR console.

Wat de XIR console is? Dit is het grote display van de hometrainer. Je klanten kunnen in de sportschool op dit display alle waarden terugzien, maar ze kunnen ook bijvoorbeeld virtuele lessen volgen.

Uiteraard biedt deze Matrix hometrainer ook heel veel trainingsprogramma’s aan.Matrix R50 XR

matrix_ligfiets_r50_xr

In het aanbod van Matrix zijn op dit moment drie ligfietsen te vinden. De R50 XR is daar eigenlijk de ‘basic’ variant van.

Deze ligfiets is compact vormgegeven, is betrouwbaar en biedt veel trainingsmogelijkheden aan.

Bij deze ligfiets valt het grote display direct op. Met dank aan dit grote display kan tijdens het fietsen allerlei waarden in de gaten gehouden worden. Erg fijn voor de bezoekers van je sportschool.

Overigens is het ook mogelijk om deze ligfiets in je woning te gebruiken.Matrix U50 XER

matrix_u50_xer_hometrainer

Wil je een Matrix hometrainer voor thuisgebruik aanschaffen? Dan is deze Matrix fiets aan te raden.

Deze hometrainer is niet overdreven groot, heeft een lage instap en biedt bijzonder veel trainingsmogelijkheden.

Bij deze Matrix hometrainer heeft men voor een unieke frameconstructie gekozen. Met dank aan deze constructie geniet je in je woning van bijzonder veel praktisch gemak.

Net zoals bij alle andere Matrix hometrainers geniet je (uiteraard) ook van veel trainingsmogelijkheden.Matrix R50 XER

matrix_ligfiets_r50_xer

Deze lijst met Matrix hometrainers sluiten we af met nóg een ligfiets. Deze ligfiets biedt veel mogelijkheden, heeft een handige instap en is aan tal van apps te koppelen.

Met dank aan het grote display kan de gebruiker uit tal van entertainmentmogelijkheden kiezen.

Wat ook fijn is, is dat je deze hometrainer geheel naar wens in kunt stellen. Zo zijn bijvoorbeeld de voetbanden verstelbaar.

Elke gebruiker stelt deze ligfiets zodoende volledig naar wens in. De gebruiker kiest vervolgens uit 12 trainingsprogramma’s en 30 weerstandsniveaus.Het aanbod van Matrix

In het aanbod van Matrix vind je tal van fitnessapparaten terug. Men biedt onder meer loopbanden en crosstrainers aan, maar in dít artikel ligt de focus op de hometrainers van dit merk.

De verschillende modellen hebben we alvast voor je op een rijtje gezet:

  • Matrix R50 XIR
  • Matrix U50 XR
  • Matrix U50 XIR
  • Matrix R50 XR
  • Matrix U50 XER
  • Matrix R50 XER

Wat bij dit aanbod direct opvalt? Dat de namen van de verschillende hometrainers nogal op elkaar lijken.

Daarnaast valt ook op dat men meerdere soorten hometrainers aanbiedt:

  • Normale hometrainer: Matrix biedt enkele normale hometrainers aan. Dit zijn de normale hometrainers, zoals we deze al jarenlang kennen.
  • Ligfiets hometrainer: dit merk biedt ook meerdere ligfiets hometrainers aan. Op deze hometrainers neem je een soort van liggende houding aan, waardoor de vormgeving van deze hometrainers volledig anders is.

Voor wie is een Matrix hometrainer geschikt?

Het merk Matrix richt zich absoluut niet op de recreatieve thuissporter. Met het hoogwaardige aanbod richt Matrix zich eigenlijk alleen op professionele gebruikers.

De focus ligt hierbij op onder meer fitnesscentra, sportscholen, fysiotherapeuten, onderwijsinstellingen, hotels en topsport accommodaties. Voor dergelijke instellingen biedt Matrix absoluut de juiste fitnessapparaten aan.

Matrix richt zich echter ook op de professionele sporters die vanuit huis willen trainen. Je kunt bijvoorbeeld voor de Matrix U50 XER hometrainer kiezen.

Deze hometrainer is geschikt voor thuisgebruik, maar is wel van een professionele kwaliteit.

Hoe verhoudt Matrix zich ten opzichte van andere merken?

hometrainer_matrix

Ben je op zoek naar een nieuwe hometrainer voor professioneel gebruik? Dan kun je uit meerdere merken kiezen.

Binnen dit aanbod van merken is Matrix één van de meest interessante merken.

Hoe dit komt? Dit heeft volgens ons met de prijs-kwaliteitsverhouding te maken.

Het klopt dat je vrij diep in de buidel moet tasten voor deze hometrainers, maar daar krijg je wel een hoop voor terug.

De hometrainers van dit merk zijn van een prima kwaliteit, bieden veel mogelijkheden en zijn ideaal voor professioneel gebruik. Mocht je op een professionele wijze vanuit huis willen trainen, is dat óók mogelijk met de hometrainers van Matrix.

Wat wij ook een belangrijk voordeel vinden, is de compactheid. Ten opzichte van andere merken weet Matrix haar hometrainers vrij compact uit te voeren.

Mocht je bijvoorbeeld een niet al te grote sportschool hebben, is dat een erg fijn voordeel.

Al met al is Matrix wat ons betreft één van de betere merken. Dat het merk al sinds 2001 in de wereld van professionele fitnesstoestellen actief is, is ook aan alles te merken.

Je kunt wat ons betreft met een gerust hart een Matrix hometrainer bestellen!

Waar kun je een Matrix hometrainer bestellen?

Heb je nú al interesse in een Matrix hometrainer? Dan is het goed om te weten dat je deze hometrainers niet overal kunt bestellen.

Wij kunnen je in ieder geval de volgende webshops adviseren:

  • Fitshop.nl: op het moment van schrijven biedt Fitshop.nl 6 Matrix hometrainers aan.
  • Fitwinkel.nl: op het moment van schrijven biedt Fitwinkel.nl 4 Matrix hometrainers aan.

Het merk Matrix

De grootste fabrikant van professionele fitnesstoestellen in Nederland. Dat is de manier waarop dit merk zichzelf omschrijft.

Met het uitgebreide aanbod van fitnesstoestellen richt Matrix zich op onder meer fitnesscentra, sportscholen en hotels.

In de afgelopen jaren heeft Matrix dit met verve weten te doen. Sinds de oprichting in 2001 heeft Matrix namelijk een sublieme groei doorgemaakt.

Men is in meer landen actief geworden, maar heeft haar aanbod ook weten uit te breiden. Dat laatste geldt ook zeker voor het aanbod van hometrainers.

Bij Matrix gaat het om méér dan alleen het verkopen van de fitnesstoestellen. Dit merk richt zich namelijk op kwaliteit, service, productontwikkeling, innovatieve en klantgerichtheid.

Om dat te bewerkstelligen, adviseert Matrix sportschooleigenaren maar al te graag. Matrix denkt graag mee over het ontwerp van de sportruimte, over de inrichting en over de marketingmogelijkheden.

Is de aanschaf van een Matrix hometrainer aan te raden?

De aanschaf van een Matrix hometrainer kunnen wij absoluut aanraden. De hometrainers zijn van een prima kwaliteit, bieden veel mogelijkheden en zijn ideaal voor professioneel gebruik.

Eigenlijk hebben wij maar één belangrijk minpunt opgemerkt: je kunt deze hometrainers niet overal bestellen. Voor een compleet overzicht van alle verkooppunten kun je het beste de Matrix website even raadplegen.


Meer merken: