Life Fitness hometrainer: Alles over het aanbod

In het aanbod van hometrainers neemt Life Fitness een prominente rol in. Dit merk levert kwaliteit, veel soorten hometrainers en biedt kwaliteit. In dit artikel vertellen wij je graag alles over de Life Fitness hometrainers.

Zo zoomen we nader in op het merk; wat heeft het merk Life Fitness precies te bieden?

Ook kijken we naar de verdeling binnen het aanbod en bespreken we de verschillende Life Fitness fietsen voor in huis. Met een Life Fitness fiets in huis doe je sowieso een verstandige aankoop.

Over het merk Life Fitness

Life Fitness is één van de beste merken in de wereld van fitnessapparaten.

Dit komt onder meer door de dubbele focus vanuit dit merk: het merk richt zich op commercieel gebruik én op thuisgebruik. Voor beide soorten gebruik vind je bij Life Fitness dan ook veel geschikte producten.

Hierbij gaat het niet alleen om hometrainers. Life Fitness biedt ook roeimachines, ligfietsen, crosstrainers, loopbanden en allerlei krachtapparatuur aan.

Al meer dan 50 jaar is Life Fitness binnen deze tak van sport actief. En met veel succes. Het merk is innovatief, baanbrekend en werkt graag samen met haar klanten.

Juist door deze samenwerking is Life Fitness voortdurend in staat om vooruitstrevende producten op de markt te brengen.

Het aanbod van Life Fitness

life_fitness_hometrainers_thuis

Als je naar het aanbod van Life Fitness kijkt, valt één ding direct op: de diversiteit. Dit merk biedt allerlei soorten hometrainers in verschillende prijsklassen aan.

Zoals hierboven al gesteld, richt Life Fitness zich daarbij op twee doelgroepen:

  • Commercieel gebruik: met de professionele hometrainers richt Life Fitness zich op onder meer fitnesscentra, sportscholen en hotels. Een professionele hometrainer van Life Fitness kenmerkt zich door een top kwaliteit, veel trainingsmogelijkheden en een flinke maximale belasting.
  • Thuisgebruik: Life Fitness biedt ook hometrainers aan die voor thuissporters geschikt zijn. Deze hometrainers zijn minder uitgebreid, maar zijn wel een stuk voordeliger. Het prijsverschil tussen deze twee soorten hometrainers loopt op tot duizenden euro’s.

Ongeacht waar je wilt sporten, kun je dus gebruik van een Life Fitness hometrainer maken. En ongeacht op welke manier je wilt trainen, kun je voor een Life Fitness fiets kiezen.

In dit artikel laten wij je daarvoor graag kennismaken met de 7 modellen van Life Fitness.

Hometrainers van Life Fitness voor thuisgebruik uitgelicht

Ben je voor in huis op zoek naar een geschikte hometrainer? Daarvoor ben je bij Life Fitness zeker aan het juiste adres.

Dit merk biedt – op het moment van schrijven – vier interessante hometrainers voor thuisgebruik aan.

Life Fitness C3 GO Hometrainer

life_fitness_c3_go_hometrainer

De Life Fitness C3 GO hometrainer is een prima hometrainer voor thuisgebruik.

Deze hometrainer kost iets minder dan 2000 euro en is relatief compact. De hometrainer beschikt over een groot display en is geheel naar wens te verstellen.

Bij deze Life Fitness hometrainer vallen de trainingsmogelijkheden direct op. Je kunt bijvoorbeeld uit 20 weerstandsniveaus en 13 trainingsprogramma’s kiezen.

Verder valt bij de C3 GO hometrainer direct de ergonomie op. Op deze hometrainer train je op een comfortabele intensief of relaxed.
Life Fitness C1 GO

life_fitness_c1_go_hometrainer

De goedkoopste Life Fitness hometrainer; dat is de C1 GO. Voor deze hometrainer van Life Fitness betaal je nog geen 1100 euro. Voor dit bedrag krijg je een méér dan prima hometrainer voor thuisgebruik.

Zoals je wellicht al verwacht had, lijkt deze hometrainer veel op de C3 GO. Dit blijkt zelfs uit de trainingsmogelijkheden; deze zijn bij beide hometrainers precies hetzelfde.

De C3 GO is echter steviger, uitgebreider qua mogelijkheden en luxer. Zo is het maximaal belastbare gewicht van de C1 GO slechts 135 kilogram.  
Life Fitnes C1 Track Connect

life_fitness_c1_track_connect_hometrainer

Ook de Life Fitnes C1 Track Connect is een prima hometrainer voor thuisgebruik.

Deze hometrainer kost 1595 euro, beschikt over een groot display, is ergonomisch en relatief compact. Grote kans dus dat je in je woning een mooi plekje voor deze Life Fitness fiets vindt.

Op deze hometrainer geniet je van de nodige trainingsmogelijkheden. Zo heb je de keuze uit 14 trainingsprogramma’s én beschikt deze hometrainer over bluetooth verbinding. Met dank aan deze verbinding maak je gebruik van apps als Kinomap.

Verder vallen bij deze hometrainer het geluidsniveau en de handigheid op meerdere manieren op.
Life Fitness C3 Track Connect Hometrainer

life_fitness_c3_track_connect_hometrainer

Als je naar de benamingen van de Life Fitness hometrainers kijkt, valt een bepaalde structuur op. Alle hometrainers voor thuisgebruik hebben de benamingen C1 en C3.

Dat geldt ook voor déze hometrainer. Deze hometrainer kun je zien als de uitgebreide variant van de C3 GO hometrainer.

Zo beschikt de Life Fitness C3 Track Connect Hometrainer over bluetooth verbinding. Je koppelt hiermee apps als Kinomap in een handomdraai aan deze hometrainer.

Verder geniet je van de unieke Track Connect console. Op het onderste gedeelte zie je allerlei waarden naar voren komen, terwijl je op het bovenste gedeelte je smartphone neer kunt leggen.
Professionele Life Fitness hometrainers uitgelicht

Sta je aan het roer van je eigen sportschool of fitnesscentra? En ben je daarvoor op zoek naar nieuwe hometrainers? Ook daarvoor kun je bij Life Fitness aankloppen.

Dit merk biedt namelijk – op het moment van schrijven – drie geschikte hometrainers voor professioneel gebruik aan.

Life Fitness Hometrainer Club Series

life_fitness_hometrainer_club_series

De Life Fitness Hometrainer Club Series is een prima hometrainer voor professioneel gebruik.

Deze hometrainer beschikt bijvoorbeeld over de unieke Comfort Curve zitting. Dankzij deze zitting is het mogelijk om het zadel op 42 posities in te stellen. De bezoekers van de sportschool nemen hierdoor altijd de gewenste houding aan.

Daarnaast is dit een hometrainer met héél veel trainingsmogelijkheden. De hometrainer biedt 25 weerstandsniveaus en 11 programma’s aan.

Tijdens het trainen biedt het 7 inch LCD display alle gewenste informatie aan. Al met al een interessante professionele hometrainer voor 4695 euro.
Life Fitness Platinum Club Discover SE3HD Hometrainer

life_fitness_platinum_club_discover_se3hd_hometrainer

Ga je graag in je sportschool voor het beste van het beste? En vind je het niet erg om daar relatief veel geld aan uit te geven?

Dan is dit de perfecte Life Fitness hometrainer voor je. Deze hometrainer kost 9595 euro, maar je krijgt wel ontzettend veel waar voor je geld.

Zo is dit een unieke hometrainer die geheel naar wens ingesteld kan worden. Dit is te danken aan de Comfort Curve zitting, aan het unieke ontwerp en aan de vele verstelmogelijkheden.

Life Fitness omschrijft deze hometrainer zelf als ‘het resultaat van superieure inzichten wat betreft biomechanische beweging’. Check zeker onderstaande video voor meer informatie over deze Life Fitness hometrainer:
Life Fitness Platinum Discover SE3 Lifecycle Hometrainer

life_fitness_platinum_discover_se3_lifecycle_hometrainer

Tot slot kun je ook nog voor de Platinum Discover SE3 Lifecycle Hometrainer kiezen. Deze hometrainer lijkt veel op bovenstaande variant, maar is net iets minder uitgebreid.

Wel is het design hetzelfde, de zitting geheel naar wens te verstellen en heb je de keuze uit heel veel trainingsmogelijkheden. Deze hometrainer beschikt over 20 trainingsprogramma’s en 8 weerstandsniveaus.

Opvallend bij deze Life Fitness hometrainer is het 16 inch touchscreen LCD scherm. Dit scherm is groot, werkt op een unieke manier en voelt net als een smartphone aan.

Tijdens het fietsen geniet iedereen op deze fiets van de gewenste interactie en connectiviteit.
Hoe verhoudt Life Fitness zich tot andere merken?

We kunnen gerust stellen dat Life Fitness één van de meest vooruitstrevende merken is. Dit merk is voortdurend aan het innoveren en biedt een geweldige kwaliteit aan.

Binnen de markt van hometrainers voor thuis is Life Fitness zonder twijfel één van de beste merken. De hometrainers van dit merk zijn echter wel relatief prijzig.

Als je liever iets minder geld uitgeeft, kom je eerder bij een hometrainer van bijvoorbeeld Tunturi, VirtuFit of Flow Fitness uit.

In de wereld van professionele hometrainers is Life Fitness uniek. Dit merk levert voortdurende innoverende technologieën en onderdelen.

Een typerend voorbeeld hiervan is de Comfort Curve zitting; weinig andere merken bieden een dergelijk zadel aan.

Is een Life Fitness hometrainer aan te raden?

Ben je benieuwd om te investeren in een nieuwe hometrainer? En wil je graag voor het beste van het beste gaan? Dan is een Life Fitness hometrainers zeker voor je geschikt.

Stel je niet al te hoge eisen aan je nieuwe hometrainer? Of hou je de kosten zo laag mogelijk? Dan kies je beter voor één van de andere merken.

Life Fitness is een uniek merk, maar de hometrainers zijn simpelweg niet voor iedereen weggelegd.

Spreken de hometrainers van Life Fitness je wél aan? Dan is het zaak om op zoek te gaan naar de beste koop.

Eerst moet je een keuze maken tussen de beide series binnen het aanbod: de hometrainers voor thuisgebruik of voor professioneel gebruik.

Vervolgens is het zaak om aandachtig naar de hometrainer te kijken. Let hierbij onder meer op onderstaande punten:

  • Trainingsmogelijkheden: over hoeveel weerstandsniveaus en trainingsprogramma’s beschikt de hometrainer?
  • Ergonomie: op welke manier kun je de Life Fitness fiets helemaal naar wens instellen?
  • Geschiktheid: ga bijvoorbeeld goed na wat het maximaal belastbare gewicht is.
  • Afmetingen: let ook goed op de afmetingen van de Life Fitness hometrainer. De meeste varianten zijn gelukkig relatief compact.
  • Display: kijk tot slot goed naar het display van de Life Fitness fiets. Veel van de hometrainers van dit merk zijn in ieder geval van een groot, fijn en duidelijk display voorzien.


Meer hometrainer merken: