De beste Kettler hometrainers om te kopen

Sporten, we doen het met zijn alle maar al te graag. We zijn dan ook het liefst de hele dag door fanatiek in beweging.

Maar met ons als maar drukker wordende leven wordt het af en toe lastig om naast alle verplichtingen te kunnen sporten.

Precies om deze reden zijn fitnessapparaten voor thuis een steeds populairder wordend fenomeen. En met name de hometrainer.

Als je op zoek bent naar een nieuwe hometrainer dan ben je vast het merk Kettler wel tegengekomen. Met een groot assortiment aan hometrainers hebben ze een hometrainer voor iedereen.

Maar wat zijn de beste modellen op de markt? En hoe weet ik welke Kettler hometrainer bij mijn behoefte past?

In dit artikel gaan we je precies alle nodige informatie geven zodat jij aan het eind de perfecte Kettler hometrainer kunt vinden die bij jou past!

De 5 beste Kettler hometrainers

Je bent er al uit; je wilt een Kettler hometrainer kopen. Maar wat is nou het beste model? En welke past het beste bij jou?

Speciaal voor jou hebben we de vijf beste modellen uitgekozen en op een rijtje gezet.

5. Kettler Avior M

kettler-avior-m

We bijten het spits af met de Avior M van Kettler. Deze hometrainer is een perfect instapmodel voor beginners!

Deze hometrainer ziet er niet alleen stijlvol en sportief uit, maar kan ook tegen een stootje. Het apparaat is ontworpen om belastbaar te zijn tot wel 110 kilo waardoor hij door veel mensen te gebruiken is.

Het zadel van de fiets is verticaal te verstellen en de handgrepen zijn kantelbaar. Dit maakt het dat je altijd in de juiste houding kunt trainen. Ook is de Avior M voorzien van een extra lage instap wat hem toegankelijk maakt voor mensen die wat slechter ter been zijn.  

De fiets heeft een vliegwiel van 6 kilo wat een beetje aan de lichte kant is. Toch werkt deze erg fijn samen met het magnetische weerstandssysteem. Het apparaat beschikt over 8 verschillende weerstandsniveaus die je kunt instellen via de trainingscomputer.

Deze trainingscomputer is uitgerust met 6 verschillende trainingsprogramma’s en 4 gebruikersprofielen. Hierdoor kun je het apparaat makkelijk delen met mensen in je huishouden.

Op het lcd-scherm van de trainingscomputer kun je ook gemakkelijk de nodige informatie terugvinden van jouw work-out. Denk hierbij aan afstand, tijd, snelheid, calorie verbruik en hartslag. De hartslag wordt gemeten door de hartslagsensoren in de handgreep. Voor een nog nauwkeurigere meting kun je ook een losse borstband aanschaffen en koppelen.

Ben je klaar met je training en wil je hem opbergen? Dan kun je het apparaat makkelijk wegrijden met behulp van de transportwieltjes.

De Kettler Avior M is een ideale hometrainer voor beginners en mensen die slechter ter been zijn.




4. Kettler Avior R

kettler_avior-r-300

De namen komen misschien overeen, maar de apparaten zelf niet! De Avior R is een uiterst comfortabele recumbent bike van Kettler.

En dat comfort valt meteen op. De Avior R is voorzien van een extra lage instap zodat hij door iedereen gebruikt kan worden. Naast deze instap is het apparaat ook voorzien van een comfortabele stoel die horizontaal en verticaal te verstellen is. De fiets beschikt over twee handgrepen, aan de zijkanten van de stoel en naast de trainingscomputer.

Naast comfort is de Avior R ook bestand tegen een stootje. De fiets kan belast worden tot wel 130 kilo.

Met een vliegwiel van 9 kilo kun je altijd een soepele en fijne work-out hebben. Het vliegwiel werkt samen met een magnetisch weerstandssysteem die te besturen is via de trainingscomputer.

Hier stel je makkelijk een van de 16 verschillende weerstandsniveaus in. Dit zorgt ervoor dat je altijd kunt trainen op een manier die bij jou past. Ook kun je via de trainingscomputer gebruikmaken van een van de 12 trainingsprogramma’s.

Het lcd-scherm is overzichtelijk en geeft je de nodige data over je oefeningen. Deze zijn:

  • Tijd
  • Afstand
  • Snelheid
  • RPM (rotaties per minuut)
  • Calorie verbruik
  • Hartslag

De hartslag wordt gemeten door de hartslagsensoren die in de handgrepen naast de stoel zitten. Ben je klaar met het apparaat? Dan kun je hem makkelijk opbergen met de transportwieltjes.




3. Kettler Speed 5

kettler-speed-5

Ben je juist op zoek naar een hometrainer die je flink laat zweten? Dan ben je bij de Kettler Speed 5 aan het juiste adres!

Deze spinningfiets oogt niet alleen sportief, daar is hij ook echt voor gemaakt. Het sportieve ontwerp is stevig en te belasten tot een gewicht van 130 kilo.

Het zadel van de Speed 5 is smal, stevig en comfortabel. Ook is deze volledig horizontaal en verticaal in te stellen, net als de handgreep. Zo train je altijd comfortabel.

Het vliegwiel weegt maar liefst 18 kilo, wat je een hoop verschillende opties geeft op het gebied van weerstand. De Speed 5 heeft een wrijvingssysteem en is handmatig in te stellen via de draaiknop onder de handgrepen. Je kunt de weerstand dus precies naar jouw wensen afstellen.

De trappers zijn voorzien van handige bandjes die ervoor zorgen dat je voeten op de pedalen blijven.

Na gebruik kun je de fiets makkelijk opbergen door de transportwieltjes aan de voorzijde van de voetstukken.

De Speed 5 beschikt niet over een trainingscomputer dus is het niet mogelijk om bij te houden hoe je ervoor staat tijdens je training. Het is een echt no-nonsense apparaat die ontworpen is voor de fanatieke en ervaren sporter!




2. Kettler Tour 600 R

kettler-tour-600r

Stevig, sterk en stijlvol. Dat zijn de eerste drie woorden die je te binnen zullen schieten bij het zien van de Tour 600 R. Dit is dan ook het paradepaardje van Kettler op het gebied van de recumbent bikes.

De sterke combinatie van metaal en kunststof zorgt voor een stevig en stabiele hometrainer die belastbaar is tot 130 kilo. Het apparaat is te gebruiken door beginners, maar ook door professionals.

Het elektromagnetische weerstandssysteem gaat perfect samen met het 8 kilo wegende vliegwiel. Dit zorgt voor maar liefst 15 verschillende weerstandsniveaus die te bedienen en in te stellen zijn via de trainingscomputer. De magnetische weerstand zorgt er ook voor dat het apparaat bijna geluidloos werkt.

De trainingscomputer is voorzien van een duidelijk, lcd-scherm waarop je alle nodige informatie makkelijk terug zien. Hier zie je:

  • Tijd
  • Afstand
  • Snelheid
  • Verbrande calorieën
  • Hartslag
  • Wattage

Doordat het apparaat ook het wattage laat zien kun je altijd op een constant energieniveau trainen. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld wilt afvallen. De hartslag wordt gemeten door de hartslagsensoren in de handgrepen. Ook is er de mogelijkheid om een borstband te koppelen.

Wil je graag je fiets kunnen koppelen aan je smartapparaat? Dat kan! De Tour 600 R is namelijk voorzien van bluetooth functionaliteiten. Hierdoor kun je gemakkelijk jouw telefoon of tablet koppelen en gebruikmaken van de fijnste fitness apps. De tablet kun je gemakkelijk kwijt in de tablethouder zodat je eventueel ook je favoriete serie of film kun kijken.

Of je nu een intensieve of beginnende sporter bent, of als je aan het revalideren bent of minder ter been, de Tour 600 R is voor iedereen toegankelijk en een absolute aanwinst!




1. Kettler Tour 600

kettler_tour_600_ergometer

Tot slot hebben we de standaard hometrainer variant van de Tour 600. Maar ondanks dat dit model een letter mist maakt het hem niet minder.

Net als de recumbent variant straalt dit model stevigheid en sportiviteit uit. Het apparaat is dan ook te gebruiken tot 150 kilo.

Het gebruik van de Tour 600 wordt dan ook beloont door het nodige comfort. Zo beschikt de fiets over een horizontaal en verticaal verstelbaar gelzadel. Vind je het zadel toch niet fijn? Dan kun je deze zelf gemakkelijk vervangen door eentje die je fijner vindt.

Het stuur is horizontaal te verstellen en te kantelen en de fiets is ontworpen met een extra lage instap. Deze factoren zorgen ervoor dat je altijd comfortabel weet te sporten.

Maar comfort alleen is het niet. Het apparaat beschikt over een vliegwiel van 8 kilo die in complete, geluidloze harmonie samenwerkt met het elektromagnetische weerstandssysteem.

De combinatie van het vliegwiel en weerstand zorgt voor een totaal van 20 verschillende weerstandsniveaus. Deze zijn gemakkelijk uit te zoeken via de trainingscomputer.

Op de trainingscomputer kun je ook kiezen uit 10 verschillende trainingsprogramma’s. Je kunt zelfs kiezen uit zeven verschillende talen! Het apparaat is dus voor iedereen te begrijpen.

Uiteraard kun je op het lcd-scherm de nodige trainingsinformatie vinden:

  • Hartslag
  • Verbrande calorieën
  • Tijd
  • Afstand
  • Snelheid
  • Wattage
  • RPM (rotaties per minuut)

De hartslagsensoren zitten in het stuur en meten jouw hartslag precies. Toch liever iets nauwkeuriger? Dan kun je hem ook koppelen met een borstband. Deze moet je nog wel even los aanschaffen.

Na je training kun je ook deze hometrainer makkelijk opbergen met behulp van de transportwieltjes.

De Tour 600 van Kettler is dan ook niet voor niets de meest prominente hometrainer van het merk!



Verschillende type hometrainers

De wereld van de fitnessapparaten is een behoorlijk uitgebreide wereld met een hoop verschillende apparaten. Dit geldt dan ook voor de hometrainers.

Veel mensen denken namelijk dat het simpelweg een binnen fiets is zonder er al te veel over na te denken.

Maar wist je dat er toch wezenlijk verschil zit tussen bepaalde hometrainers?

Hometrainers zijn namelijk op te delen in drie verschillende modellen, namelijk: hometrainer, recumbent bike en spinningfiets. Al deze fietsen hebben hun eigen unieke ontwerp en voordelen.

De standaard hometrainer

Als men denkt aan een binnen fiets, dan is dit vaak het eerste beeld dat in mensen hun hoofd tevoorschijn komt. Een standaard hometrainer is namelijk een binnen fiets die gemodelleerd is naar een normale fiets.

Door dit ontwerp zit je dus recht op het zadel met de trappers direct onder je. De handgrepen zijn direct voor je geplaatst en vervangen het stuur.

Een standaard hometrainer wordt dan ook door erg veel verschillende type sporters gebruikt.

Recumbent bike

Voor mensen die op zoek zijn naar een makkelijke, lage instap en een comfortabel gebruik is er de recumbent bike. De naam is misschien wat spannend, maar het ontwerp spreekt eigenlijk voor zichzelf.

Een recumbent bike is de ligfiets onder de hometrainers. Dit betekent dat je laag bij de grond zit op een groot en comfortabel zitvlak.

Het zitvlak is vaak helemaal aan te passen aan jouw wensen en is ergonomisch ontworpen. De fiets heeft handgrepen op twee verschillende plekken; naast de stoel en naast de trainingscomputer.

Zo kun je altijd in een comfortabele houding sporten en minimaliseer je het risico op blessures.

De recumbent bike is vooral geliefd onder revaliderende mensen, mensen die minder ter been zijn en senioren.

Spinningfiets

De derde en laatste soort hometrainer op de markt is de spinningfiets. Ook de spinningfiets is een erg bekende. Vaak geplaatst in de sportschool met meerdere modellen naast elkaar is het dan ook een geliefd apparaat.

De spinningfiets is afgeleid van de wielerfiets en dat spat er ook vanaf. Het zadel zit vaak hoog en de handgrepen relatief laag. Hierdoor neem je meteen een wielrenners houding aan.

Dit type is gemaakt om flink afgepeigerd te worden en kan dan ook prima tegen een stootje.

De spinningfiets is vooral geliefd onder de fanatieke sporters die graag een flink pittige work-out hebben.

Waar moet je op letten?

kettler-hometrainer

Als je van plan bent een Kettler hometrainer aan te schaffen dan zijn er natuurlijk altijd wat punten waar je op moet letten.

Of je nu een spinningfiets, recumbent bike of standaard hometrainer hebt, deze punten gelden voor alle drie.

Instap

De instap is een van de meest belangrijke factoren bij een hometrainer. De instap zorgt namelijk voor de toegankelijkheid van het apparaat.

Zo heeft een spinningfiets een erg hoge instap. Dit zorgt ervoor dat hij niet makkelijk te gebruiken is voor senioren of mensen met een fysieke beperking.

Daarom is het verstandig om rekening te houden met de instap als je moeilijk ter been bent. Het meest verstandige is dan ook om te gaan voor een recumbent bike of een hometrainer die voorzien is van een lage instap.

Vliegwiel

Een van de hoofdbestandsdelen van een hometrainer is natuurlijk het zogeheten vliegwiel. Dit is namelijk de draaiende massa die je gaat aandrijven. Het is vaak verstandig om te gaan voor een model met een zwaarder vliegwiel.

Een model met een zwaarder vliegwiel is namelijk voorzien van meer weerstandsniveaus. Dit zorgt ervoor dat je gevarieerder kunt trainen. Een zwaarder vliegwiel betekend ook dat je een soepelere en vlottere beweging hebt tijdens je training.

Het gewicht

Naast dat je rekening moet houden met het gewicht van je vliegwiel is het verstandig om überhaupt rekening te houden met het gewicht van de hometrainer.

Hoe zwaarder je hometrainer is, hoe stabieler hij staat. Dit zorgt ervoor dat je prettig kunt trainen.

Een nadeel van een model met een flink gewicht is dat je wel meer moeite gaat hebben met de montage en eventueel verplaatsen. Maar dit is slechts een kleine tol voor een goed, stabiel en duurzaam apparaat.

Verplaatsbaarheid

Een hometrainer neemt de nodige ruimte in beslag. Dit kan ervoor zorgen dat hij zo nu en dan in de weg kan staan. Vooral als je niet groot woont kan dit al snel vervelend worden.

Het is daarom verstandig om altijd te kijken of de hometrainer beschikt over transportwieltjes. Deze zitten aan de voetstukken van het apparaat. Zo kun je na gebruik makkelijk het apparaat opbergen zodat hij niet in de weg staat.

Mogelijkheden

Als je een nieuwe hometrainer aanschaft dan is het natuurlijk fijn om te weten wat het apparaat allemaal kan. Over het algemeen is het dan ook zo dat een duurder model beschikt over meer functies.

Er zijn modellen die bijvoorbeeld beschikken over connectiviteit met je smartapparaat, ingebouwde trainingsprogramma’s en hartslagsensoren.

Ook zijn sommige apparaten uitgerust met een ergometer, wat je precies laat zien hoeveel energie je verbruikt en weergeeft dat in wattage.

Hoewel de meeste goedkopere modellen al gauw uitgerust zijn met een hartslagsensor bieden zijn vaak niet veel andere luxe opties. Vind je het belangrijk dat je jouw trainingen kunt bijhouden met een app?

Dan is het waarschijnlijk verstandig om te gaan kijken naar een wat duurder model met meerdere opties.

Oude modellen

Kettler is een groot en bekend merk dat al jarenlang actief is op het gebied van hometrainers. Het merk heeft door de loop der jaren dan ook enorm veel hometrainers op de markt gebracht.

Enkele toestellen zijn uitgegroeid tot ware bestsellers. Veel van deze voormalige bestsellers zijn nog altijd populair, maar momenteel niet meer te verkrijgen.

Deze toestellen zijn alleen nog maar tweedehands te verkrijgen, echter is dit over het algemeen geen goed idee vanwege de mindere duurzaamheid en minder goede koopvoorwaarden.

Populaire toestellen die je niet meer kunt verkrijgen zijn bijvoorbeeld:

  • Kettler Golf GT
  • Kettler Golf Pro
  • Kettler Golf M
  • Kettler Axos P 
  • Kettler Giro P
  • Kettler Giro GT
  • Kettler Giro C1
  • Kettler Cycle P
  • Kettler Paso 309
  • Kettler Paso 307
  • Kettler Trophy

Kettler Axos hometrainers

De Kettler Axos serie is een beruchte serie die ondertussen nergens meer nieuw te verkrijgen is. Jarenlang heeft deze serie fitnessapparaten de markt gedomineerd.

De toestellen waren voor toentertijd modern, verfrissend en luxe. Tegenwoordig zijn dit niet meer de modernste toestellen. De technologie heeft de afgelopen jaren namelijk een flinke ontwikkeling meegemaakt, ook op het gebied van fitnessapparatuur.

Echter zijn er nog altijd mensen die deze hometrainers in gebruik hebben. Dit geeft maar weer eens aan hoe duurzaam een Kettler hometrainer wel niet is.

In de Axos serie vonden we onder andere de populaire Axos Cycle P en Axos Cycle M. Daarnaast waren er ook diverse Kettler crosstrainers uit deze serie.

Kettler Golf hometrainers

De ”Golfjes” deden het ook jarenlang enorm goed. Ook voor deze serie geldt dat deze inmiddels flink verouderd zijn. Ze waren vooral begin deze eeuw heel populair.

Toch is het vandaag de dag nog altijd duidelijk dat de Golf hometrainers de markt jarenlang gedomineerd hebben. Er wordt namelijk nog altijd veel gehandeld tussen deze hometrainers op tweedehands websites zoals marktplaats.

Ook pronken de Golf hometrainers nog in veel huis- en sportkamers. Bovendien zijn er nog altijd genoeg mensen op zoek naar onderdelen om hun Kettler Golf hometrainer in bloedvorm te houden.

Populaire toestellen uit deze serie waren vooral de:

  • Kettler Golf GT
  • Kettler Golf S
  • kettler Golf Pro
  • kettler Golf E

Conclusie

Thuis sporten is nog nooit zo populair geweest als dat het nu is. Dit komt omdat we het een stuk drukker hebben en dag en nacht in de weer zijn.

De mogelijkheid door het thuis te doen zorgt ervoor dat je af en toe even een snelle work-out kunt doen.

De hometrainers van Kettler zijn dat ook een aanwinst voor ieder huishouden. Door zich te richten op een groot assortiment aan verschillende fitnessapparaten zit er altijd wel eentje voor jou tussen.

Of je nu een topsporter bent of aan het revalideren na een ongeluk, de hometrainers van Kettler zijn voorzien van de nieuwste snufjes en het beste comfort.

Er zijn veel verschillende modellen beschikbaar en te bestellen. Welke hometrainer kies jij uit?

Bekijk en vergelijk het complete aanbod hieronder:





Misschien ook interessant: