Flow Fitness hometrainer – Overzicht van het aanbod

Wil je een goede hometrainer voor thuisgebruik aanschaffen? Wil je bijvoorbeeld vanuit huis revalideren?

Wil je vanuit huis aan je conditie werken? Of wil je vanuit huis de nodige calorieën verbranden?

Als je voor een Flow Fitness hometrainer kiest, geniet je van al deze mogelijkheden. De Flow Fitness hometrainers zijn bijzonder geliefd onder recreatieve sporters.

In dit artikel vertellen wij je graag alles over de modellen van dit merk. We kijken in het kort naar gemeenschappelijke kenmerken en bespreken vervolgens de verschillende modellen.

Aan het einde van het artikel geven je nog een paar handige tips. Met deze tips kies je snel de beste Flow Fitness hometrainer uit.

Veel verschillende varianten

In het aanbod van Flow Fitness vind je behoorlijk veel hometrainers terug. Deze hometrainers zijn allemaal van een prima kwaliteit, maar hebben stuk voor stuk andere kenmerken.

Zo betaal je voor een paar modellen slechts een paar honderd euro, terwijl je voor andere modellen meer dan 1000 euro moet betalen.

Over de modellen van Flow Fitness vertellen we je hieronder graag meer. We trappen hierbij af met één van de meest interessante Flow Fitness hometrainers.

Flow Fitness Pro UB5i Upright Bike

flow_fitness_pro_ub5i_hometrainer

Gaat je voorkeur uit naar een comfortabele hometrainer? En heb je het liefste een hometrainer waar je echt op kunt bouwen, ook als je intensief wilt trainen?

Dan sluit de Flow Fitness Pro UB5i Upright Bike prima op je wensen aan. Deze hometrainer is door Flow Fitness speciaal voor professioneel gebruik ontwikkeld.

Deze hometrainer heeft een stabiele vormgeving, een comfortabel zadel en een fijn display. Via dit display maak je een keuze uit de 24 trainingsprogramma’s.

Verder heb je dankzij het magnetische weerstandsysteem keuze uit 69 verschillende trainingsniveaus.

Wil je op een interactieve manier trainen? Dat is mogelijk dankzij de bluetooth ontvanger. Dankzij deze ontvanger maak je bijvoorbeeld gebruik van Kinomap, Zwift of iConsole.
Flow Fitness Turner DHT2500i

flow_fitness_turner_dht2500i_hometrainer

Hoef je niet zo’n uitgebreide en dure hometrainer te hebben? Dan is de Flow Fitness Turner DHT2500i wellicht een prima optie voor je.

Dit is een gebruiksvriendelijke hometrainer die uiterst geschikt is voor de recreatieve thuissporter.

Op deze hometrainer neem je een ergonomische houding aan. Dit komt door het zachte zadel, door de afstand tussen het stuur en het zadel en door de verstelmogelijkheden. Je kunt het zadel namelijk zowel horizontaal als verticaal instellen.

Uiteraard biedt deze hometrainer de nodige trainingsmogelijkheden. Zo is het mogelijk om een keuze te maken tussen 24 trainingsprogramma’s en tussen 32 weerstandsniveaus.

Belangrijk detail is dat deze hometrainer ook over 4 user programma’s beschikt en hartslaggestuurde programma’s.
Flow Fitness Perform B2i

flow_fitness_perform_b2i_hometrainer

De Flow Fitness Perform B2i is een comfortabele en veelzijdige hometrainer. Deze hometrainer is geschikt voor recreatief thuisgebruik, maar kan ook ingezet worden voor semiprofessionele trainingen.

Ook als je aan het revalideren bent, is dit een ideale hometrainer. Dat laatste is te danken aan de lage instap.

Met deze Flow Fitness hometrainer kun je echt alle kanten op. Je kunt uit 69 verschillende weerstandsniveaus kiezen en uit 24 trainingsprogramma’s.

Met dank aan de bluetooth ontvanger maak je ook nog gebruik van fitness apps.
Flow Fitness Perform B3i

flow_fitness_perform_b3i_hometrainer

Sluit de B2i variant niet helemaal op je wensen aan? Dan kun je ook voor zijn grotere broer kiezen: de Flow Fitness Perform B3i.

Deze hometrainer biedt nog meer trainingsmogelijkheden aan, is nog uitgebreider en is van een nog betere kwaliteit.

Deze kwaliteit is duidelijk te voelen en te horen. De hometrainer voelt stevig aan, maakt nagenoeg geen lawaai en is naar wens te verstellen.

Zo kun je het zadel van deze semiprofessionele hometrainer zowel verticaal als horizontaal verstellen. Verder kun je het stuur in hoogte verstellen en kantelen.

Op het stuur zijn contactsensoren aangebracht; hiermee meet deze hometrainer nauwkeurig je hartslag op.

Mocht je aan het revalideren zijn, is dit ook een prima hometrainer van Flow Fitness. Je stelt nauwkeurig de weerstand in, de startweerstand is erg laag en je geniet van de lage instap. Wat wens je nog meer?
Flow Fitness Turner DHT2000i

flow_fitness_turner_dht2000i_hometrainer

Geef je liever niet al te veel geld aan je nieuwe hometrainer uit? Ook dan kun je terecht bij het populaire merk Flow Fitness.

Dit merk biedt namelijk de Turner DHT2000i aan voor een bedrag van net iets meer dan 500 euro.

Voor dit bedrag krijg je een prima hometrainer geleverd. Zo beschikt deze hometrainer over veel verstelmogelijkheden, over een bluetooth ontvanger en over de juiste onderdelen.

De verschillende onderdelen zorgen ervoor dat deze hometrainer muisstil is tijdens het trainen.

Flow Fitness heeft voor een vliegwiel van 10 kilogram gekozen. Je bent hierdoor in staat om de weerstand flink te verhogen; in totaal kies je uit 16 weerstandsniveaus.

Ook kun je uit 24 trainingsprogramma’s kiezen, waaronder een hartslaggestuurde programma’s, een wattage programma en gebruikersprogramma’s.
Flow Fitness Turner DHT500

flow_fitness_turner_dht500_hometrainer

Dat een goede hometrainer voor thuisgebruik niet duur hoeft te zijn, bewijst de Flow Fitness Turner DHT500. Deze hometrainer kost slechts 319 euro, maar biedt wel tal van trainingsmogelijkheden.

Bij deze Flow Fitness hometrainer valt vooral de eenvoud op. Het ontwerp van de fiets is eenvoudig, de verstelmogelijkheden zijn eenvoudig, het display is eenvoudig en de bediening is eenvoudig.

Ondertussen zijn wel alle onderdelen hoogwaardig, waardoor je van een stevige en fijne hometrainer verzekerd bent.

Met dank aan het magnetisch weerstandssysteem geniet je ook nog van veel trainingsmogelijkheden. Zo heb je de keuze uit 8 verschillende weerstandsniveaus en uit 3 trainingsprogramma’s.
Flow Fitness Turner DHT750

flow_fitness_turner_dht750_hometrainer

Vind je de Flow Fitness Turner DHT500 qua prijskaartje interessant, maar wil je een hometrainer met iets meer functionaliteiten?

Dan sluit de Flow Fitness Turner DHT750 mogelijk perfect op je wensen aan. Deze hometrainer is slechts 40 euro duurder, maar biedt dus wel meer functionaliteiten.

Zo heb je de keuze uit 21 trainingsprogramma’s en uit 32 weerstandsniveaus. Ten opzichte van de hierboven besproken variant is dit een duidelijk verschil.

Verder blinkt ook deze hometrainer uit op het gebied van eenvoud. De bediening is simpel, de machine is gemakkelijk te verstellen en de machine is makkelijk in gebruik. Dat laatste komt ook door de lage instap.
Flow Fitness Stelvio iConsole Ergometer

flow_fitness_stelvio_iconsole

Staat jou een revalidatie te wachten? Dan is de aanschaf van de Flow Fitness Stelvio iConsole Ergometer een prima optie.

Deze hometrainer is zelfs door een webshop uitgeroepen tot de beste keuze voor een revalidatie hometrainer.

Dit is onder meer te danken aan de lage instap en de ergometer. Met dank aan de ergometer stel je de weerstand erg nauwkeurig in, waardoor je gericht kunt trainen.

Door stapsgewijs de weerstand te verhogen, maak je de spieren in je benen steeds sterker. Juist dát is wat je wilt tijdens een revalidatie.
Flow Fitness Stelvio Pro i

flow_fitness_stelvio_pro_i

De Flow Fitness Stelvio Pro i is een topklasse hometrainer.

Deze hometrainer heeft 24 trainingsprogramma’s en biedt 69 weerstandsniveaus aan. Dankzij deze mogelijkheden train je elke dag op een gevarieerde manier.

Ook beschikt deze hometrainer over een ergometer, over 4 gebruikersprofielen, over een hartslagmeter, over een tablethouder en over handige transportwieltjes.

Opvallend is ook dat je voor deze hometrainer slechts 499 euro hoeft te betalen.
Fitness fietsen / indoor cycles van Flow Fitness

In het aanbod van Flow Fitness zijn ook nog indoor cycles te vinden. Het gaat hierbij om de Stelvio Racer Pro i en de Stelvio Racer M.

Wat is voor jou de beste Flow Fitness hometrainer?

In dit artikel heb je met 9 verschillende Flow Fitness hometrainers kennis kunnen maken.

Naar welke van deze hometrainers gaat je voorkeur uit? Om het juiste antwoord op deze vraag te geven, zou je goed op onderstaande criteria moeten letten.

Manier van trainen

Ten eerste moet je goed nadenken over de gewenste manier van trainen. Wil je heel intensief trainen? Of wil je vooral op een recreatieve, leuke en comfortabele manier trainen?

Het is uiteraard ook mogelijk dat je moet revalideren. In dat geval is de Flow Fitness Stelvio iConsole Ergometer de beste optie voor je. Die hometrainer is speciaal voor revalidanten ontwikkeld.

Trainingsmogelijkheden

Ten tweede zou je goed naar de trainingsmogelijkheden moeten kijken.

Over hoeveel trainingsprogramma’s beschikt de hometrainer? Uit hoeveel weerstandsniveaus kun je kiezen? En over welk weerstandssysteem beschikt de hometrainer?

Ergonomie

Ten derde is het advies om goed naar de ergonomie te kijken.

Hoe ziet de hometrainer eruit? Hoe zit het bijvoorbeeld met de instap? En hoe zit het met de verstelmogelijkheden van de hometrainer?

Wij geven de voorkeur aan een Flow Fitness hometrainer met verstelbaar stuur en zadel. Zowel verticaal als horizontaal bij voorkeur.

Mogelijkheden & functies

Ten vierde willen wij je op de vele mogelijkheden en functies wijzen.

Over het algemeen voegt Flow Fitness veel mogelijkheden en functies aan de hometrainers toe, dus doe hier goed onderzoek naar. Bepaal uiteraard ook aan welke functies je (mogelijk) behoefte hebt.

Budget

Wil je meer dan 1000 euro aan je nieuwe hometrainer uitgeven? Of wil je de aanschaf van een nieuwe hometrainer juist zo betaalbaar mogelijk houden?

De keuze is binnen het aanbod van Flow Fitness reuze.

Over de kwaliteit hoef je in principe niet in te zitten. Flow Fitness levert een prima kwaliteit, gebruikt de juiste onderdelen en zorgt voor robuuste hometrainers.

Zelfs als je (heel) intensief wilt trainen, is dat op een Flow Fitness probleemloos mogelijk!


Meer hometrainer merken: