Lichtgewicht hometrainers – Advies & Top 3

We zijn allemaal gek op sporten en bewegen. We zijn er het liefste de hele dag door mee bezig. Vooral thuis sporten is tegenwoordig erg populair.

Door onze drukke dagelijkse activiteiten hebben we lang niet altijd de tijd om uitgebreid te gaan sporten in de sportschool. Een korte sessie op een hometrainer kan dan veel goed doen.

Maar met honderden, misschien zelfs duizenden verschillende modellen op de markt is het soms een beetje lastig bepalen welke bij jouw wensen en leefstijl past.

Het kan goed zijn dat je wilt gaan voor een lichte hometrainer. Dit kan zijn omdat je graag de mogelijkheid wilt hebben het apparaat te verplaatsen of mee te nemen.

Maar wat zijn nu precies de voor- en nadelen van een lichte hometrainer? En zijn deze dan ook net zo goed als de zwaardere modellen?

In dit artikel gaan we er precies achter komen wat een lichtgewicht hometrainer precies met zich meeneemt en wat de opties zijn.

Top 3 beste lichte hometrainers

Je kunt je voorstellen dat veel verschillende merken in willen spelen op deze markt. Dat is ook niet gek want de lichte hometrainer is razend populair!

3. Tunturi Cardio Fit M30 Minibike

m30-bike

De M30 Minibike is een klassieke pedaaltrainer die net wat extra heeft. Dit kleine, maar vernuftige apparaat weegt slechts 5 kg en is dan ook absoluut een lichtgewicht te noemen.

Maar ondanks zijn formaat beschikt hij toch over het een en ander aan functies.

Het apparaat is uitgerust met een lcd-display waarop je makkelijk je tijd, verbrande calorieën en rotaties per minuut op terug kunt zien. Onder dit display zit de knop waarmee je eenvoudig de weerstand kunt aanpassen.

Het apparaat is te gebruiken met alle stoelen, dus je kunt er zelf voor kiezen hoe comfortabel je het maakt!
2. Tunturi Cardio Fit B25 X-Bike

cardio-fit-x25

Een stijlvolle en smalle toevoeging aan deze lijst is de B25 X-Bike. Met een gewicht van slechts 18 kg is het dan ook geen zwaar apparaat te noemen.

Het apparaat beschikt over een roterende massa van 1,3 kg dat samenwerkt met een elektromagnetisch weerstandssysteem. Dit zorgt ervoor dat je accuraat en precies de weerstand kunt aanpassen.

Met een ergonomisch ontwerp kun je zo goed als alles aan het apparaat aanpassen, van pedalen tot zadel. Ook is de instap laag waardoor hij toegankelijk is voor mensen die minder ter been zijn.

Opbergen was nog nooit zo makkelijk! Het apparaat kan namelijk volledig worden ingeklapt en is daardoor erg ruimte besparend!
1. VirtuFit HTR 2.0

virtufit-htr-2-0-hometrainer

Met zijn strakke ontwerp en zijn functies die menig andere hometrainer ook heeft zou je verwachten dat dit apparaat wel wat zou wegen.

Maar schijn bedriegt! Deze stijlvolle hometrainer weegt slechts 32,5 kg. En dat is verrassend, want het apparaat is te belasten tot wel 150 kg.

De roterende massa van deze fiets is wel 19 kg en werkt samen met het elektromagnetische weerstandssysteem. Dit zorgt voor een soepele en precies resultaat.

Verder beschikt het apparaat over talloze functies die je vind bij veel andere hometrainers zoals verschillende programma’s en een display die je alle nodige data laat zien.
Wat is een lichtgewicht hometrainer eigenlijk?

We zijn er allemaal wel van op de hoogte wat een hometrainer is. Zo’n stationaire binnen fiets die ontwikkeld is om jouw conditie te verbeteren of om makkelijk wat kilo’s kwijt te raken.

Een lichtgewicht hometrainer is dan ook exact dit, alleen met een belangrijk verschil. Je kunt het waarschijnlijk wel raden, maar het gewicht van een lichtgewicht hometrainer is dan ook een stuk minder.

Doordat hij minder zwaar weegt heeft dit type weer compleet zijn eigen gevoel en doelgroep.

Deze hometrainers zijn vaak lichter doordat het ontwerp van het apparaat een stuk minder uitgebouwd is. Zo worden zware metalen vervangen door een lichter materiaal zoals aluminium en worden de ontwerpen beperkt tot het broodnodige.

Hierdoor heb je een apparaat dat niet alleen veel minder ruimte in beslag neemt, maar ook nog een stuk lichter is.

En zijn verschillende vormen van zo’n lichte hometrainer. Zo heb je modellen die gemodelleerd zijn naar hun zwaardere, meer uitgebouwde wederhelften.

Dit wil zeggen dat deze voorzien zijn van een soortgelijke vorm en beschikken over handgrepen en een zadel.

Ook hebben we de zogeheten pedaaltrainer. Dit is dan meteen ook de lichtste vorm die je kunt hebben. Een pedaaltrainer is namelijk een apparaat dat alleen bestaat uit de pedalen met een draaimechaniek en verstelbare weerstand.

Hierdoor is het apparaat te gebruiken met een stoel naar keuze, maar zijn de opties aanzienlijk beperkter.

Wat zijn de voordelen van een lichtere hometrainer?

Je kunt je voorstellen dat een lichte hometrainer veel voordelen met zich meebrengt. Een van de grootste voordelen is natuurlijk dat het apparaat makkelijk te verplaatsen is.

Als je graag buiten in de tuin gebruik wilt maken van jouw hometrainer dan komt een lichtgewicht absoluut van pas. Je kunt het apparaat namelijk gemakkelijk van binnen naar buiten verplaatsen zonder al te veel moeite.

Een ander voordeel dat dit type hometrainer met zich meebrengt is dat het apparaat vaak een stuk compacter is. Dit zorgt ervoor dat je hem makkelijk kunt opbergen na je training en hij eigenlijk zelden in de weg staat.

Sterker nog, bij sommige modellen is het zelf mogelijk om het apparaat in te klappen. Deze staat namelijk op scharnieren waardoor je hem na de training nóg makkelijker op kunt bergen!

En de nadelen dan?

Ondanks dat we over het algemeen behoorlijk positief zijn over deze lichte modellen, zijn er wel wat nadelen.

Zo zijn veel modellen een stuk minder te belasten en daardoor minder toegankelijk voor mensen met overgewicht.

Ook zijn de opklapbare modellen ontworpen om makkelijk opgeborgen te worden, maar hierdoor hebben zij wel een hogere instap.

Dit zorgt ervoor dat mensen die slecht ter been zijn hier niet snel gebruik van kunnen maken.

Conclusie

Met veel verschillende soorten hometrainers op de markt zijn lichtgewicht hometrainers een vak apart.

Ondanks dat zij beschikken over veel functies die andere hometrainers wellicht ook hebben zijn ze vaak minder te belasten en dus minder toegankelijk voor mensen met overgewicht.

Al met al zijn ook de lichte varianten vaak van prima kwaliteit en te verkrijgen voor een vriendelijke prijs!

Klik hieronder voor het beste aanbod van dit moment:


Relevante onderwerpen:


Plaats een reactie