Kettler Golf hometrainers vergeleken

Grote kans dat jij op zoek bent naar de beste hometrainer voor jouw work-outs thuis. Jouw oog is op de Kettler Golf serie gevallen.

Een brede serie met verschillende hometrainers. Welke moet je nu kiezen en past bij jouw sportniveau?

Welke hometrainer past het beste bij jouw sportniveau en lijken deze veel op de oude Kettler Golf modellen?

Dat is waar we in deze verzamelreview achter gaan komen.

Door verschillende hometrainers van de Kettler Golf serie met elkaar te vergelijken en te kijken naar de specificaties en oude modellen, kom jij erachter welke bij jou op het lijf geschreven is.

Een verzamelreview van de Kettler Golf hometrainers

Voordat je kunt concluderen welke hometrainer van de Kettler Golf het beste is voor jou, moeten we deze eerst per stuk onder de loep gaan nemen. Niet alleen kijken we naar het model zelf, ook naar de specificaties.

Daarom dat we naar vier verschillende hometrainers gaan kijken van de Kettler Golf serie en dat het een verzamelreview gaat worden.

Kettler Golf C4

kettler_golf_c4

Te beginnen bij de Kettler Golf C4, die veel weg heeft van de Golf GT. Wist je dat de Golf editie van Kettler de oudste hometrainers in de serie zijn? Dat het oude modellen zijn, hoeft natuurlijk niet per definitie te betekenen dat het geen geschikte fitnessapparaten zijn.

Het design van de Kettler Golf C4

Doordat de Golf C4 zoveel weg heeft van de Golf GT, lijken ze op het eerste oog veel op elkaar. Dat geld voornamelijk voor het design van het apparaat.

Doordat de afmetingen en het gewicht met elkaar samenkomen, is het apparaat te gebruiken tot en met 130 kilogram. De afmeting waar het om gaat is 119 × 55 × 137, met een totaalgewicht van 40 kilogram. De hometrainer zal hoe dan ook op zijn plek blijven staan.

Het vliegwiel is 6 kilogram. Nu is dat inderdaad wat licht. Maar na uitgebreid testen van Kettler is geconcludeerd dat dit een prima gewicht is en de vliegwielen van tegenwoordig niet zwaarder hoeven te zijn voor een goed trainingsresultaat.

Eenvoudig display

De hometrainer kenmerkt zich door het eenvoudig te gebruiken display. Niet te veel snufjes en geen sprake van hogere wiskunde.

Zo lees je met gemak belangrijke informatie af en weet je ook precies hoe het allemaal in zijn werk gaat. In totaal kunnen er 10 verschillende programma’s worden ingesteld waarop getraind kan worden. Voor ieder wat wils.

Om belangrijke informatie en instellingen te kunnen onthouden, beschikt de hometrainer over een uitgebreid gebruikersgeheugen.

Met een simpele druk op de knop kunnen trainingen of belangrijke informatie teruggehaald worden. In totaal kan de hometrainer informatie opslaan van 4 personen.

Vriendelijk in gebruik

Sporten en trainen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Net zoals bij de Golf GT is het gebruik van de C4 vriendelijk.

De lage instap maakt trainen voor vrijwel iedereen mogelijk. Ook wat betreft het zadel is er genoeg mogelijk. Deze kan omhoog worden versteld, omlaag of zelfs helemaal vervangen worden door een ander zadel. Mocht je dat comfortabeler vinden.

Kettler Golf P

kettler_golf_p

De Kettler Golf P is ook weer een plaatje op zich. Deze zou het beste vergeleken kunnen worden met het oudere model Kettler Golf S of ook wel de Golf E.

Design van de Golf P

Hier en daar heeft de hometrainer veel weg van oudere modellen zoals de Golf S en de Golf E. Helemaal hetzelfde, dat zullen ze niet zijn.

Alleen al wat betreft de afmetingen zou de Golf P een ideale vervanger zijn. De precieze afmeting is namelijk 110 × 53 × 135 centimeter. Door deze afmetingen is het mogelijk om zo’n 150 kilogram te dragen op de fiets.

De kleur van de hometrainer is zwart en nijgt naar een tikkeltje grijs, waardoor deze er zeer professioneel uit komt te zien.

Wat ook duidelijk opvalt, is de lage instap van de fiets. In combinatie met de afmetingen is deze hometrainer ontzettend toegankelijk.

Optimaal comfort

Van top tot teen kan de Golf P, net zoals bij de Golf S en de Golf E, worden ingesteld. Dit zorgt voor een optimaal comfort en een kleinere kans op eventuele blessures.

Vanzelfsprekend kan het zadel omhoog of omlaag gezet worden. Op deze manier hoef je je benen niet overdreven te overstrekken. Om de voeten op de juiste plek te kunnen houden, kan er gebruik worden gemaakt van de riempjes op de trappers.

Ook kan het zadel horizontaal of verticaal worden versteld, zodat deze naar jouw eigen lichaam gaat staan. Rechtop fietsen is tenslotte het allerbeste.

Verschillende metingen

Het schermpje in het midden van de fiets zit er natuurlijk niet zomaar. Ook hierop kan van alles worden afgelezen. Een aantal voorbeelden daarvan zijn:

  • De conditie
  • Samenvatting van de training
  • De tijd en trainingstijd
  • De in te stellen programma’s en weerstanden
  • Energieverbruik
  • Polshartslag (te meten via de sensoren op het stuur)

Kettler Golf M

kettler_golf_m

Een goede vervanger nodig voor de Kettler Golf ST Pro? Kijk dan vooral eens naar de Kettler Golf M.

Het design

Alleen al door de witte kleur is de hometrainer een aparte verschijning. Iets wat je niet vaker terugziet bij hometrainers voor thuisgebruik.

Mocht je op zoek zijn naar iets aparts dat een goede vervanger is voor de Golf ST Pro, dan heb je die hoogstwaarschijnlijk hiermee te pakken.

De Golf M is te gebruiken voor een zeer breed publiek. Qua draagkracht kan het apparaat 150 kilogram dragen en kan alles ingesteld worden tot een lengte van 200 centimeter.

Handmatige instellingen

Vrijwel alles is handmatig in te stellen op de Golf M. Uit een brede keuze van 10 verschillende niveaus kan jouw training volledig om maat afgesteld worden.

Met een gebruikersgeheugen tot 2 personen kan de hometrainer onthouden welke instellingen van jou zijn.

Conclusie

Aan het einde van deze verzamelreview heb je verschillende hometrainers cadeau gekregen. Allemaal hometrainers die veel weg hebben van oude modellen.

Zo heb je de specificaties kunnen ontdekken, de mogelijkheden en de verschillende designs. Welke hometrainer als beste bestempeld kan worden, dat is geheel aan jou.

Ons advies is om naar de nieuwere modellen van Kettler te kijken. Deze modellen zijn uitgebreider en meer bij de tijd. Klik hieronder voor het aanbod;
Meer oude Kettler modellen:

Kettler Giro P