Bekijk de beste houten hometrainers

Binnen het aanbod van hometrainers vallen de varianten van hout direct op.

Een hometrainer van hout ziet er immers anders uit. Daarnaast beschikken de houten hometrainers over specifieke eigenschappen, waarover je alles leest in dit artikel.

De hometrainers van hout

Ben je op zoek naar een houten hometrainer? Dan is het belangrijk om je wensen op een rijtje te zetten.

Waar moet je nieuwe hometrainer aan voldoen? Indien je een landelijk interieur hebt, past een houten hometrainer hier in ieder geval prima bij.

Wij zijn alvast op zoek gegaan naar de beste hometrainers van hout. En daarbij zijn wij op de volgende twee hometrainers uitgekomen.

1. Domyos houten hometrainer

Houten hometrainer Woodbike domyos

De Domyos houten hometrainer is volgens ons de beste hometrainer van hout. Dit is te danken aan het hout zelf, maar ook aan de mogelijkheden.

Met deze hometrainer kun je namelijk op een serieuze en intensieve manier trainen. Zo heb je de keuze uit meerdere trainingsmogelijkheden en weegt het vliegwiel 6 kilogram.

Je ziet op het eerste gezicht niet dat dit een houten hometrainer is. Het merk Domyos heeft namelijk gekozen voor massief Frans beukenhout.

Dit hout heeft een nogal bijzondere uitstraling, waardoor je het niet direct als hout zou herkennen. Met deze hometrainer train je in ieder geval op een comfortabele, veelzijdige én leuke manier.

Bijkomend voordeel is dat deze hometrainer niet al te veel lawaai maakt!
2. NOHrD bike

nohrd-bike

De NOHrD bike is eveneens een prima en unieke hometrainer. Deze hometrainer heeft een unieke vormgeving en wordt in verschillende houten varianten aangeboden.

Zo kun je kiezen tussen eikenhout, essenhout, berkenhout, kersenhout en walnotenhout. Elke houtsoort brengt z’n eigen uitstraling met zich mee.

Met deze hometrainer kun je alle kanten op. De hometrainer beschikt over een verstelbaar zadel, biedt meerdere trainingsmogelijkheden aan en ziet er dus geweldig uit.

Daarbij is het ook een groot voordeel dat deze hometrainer compact uitgevoerd is. Door de compacte afmetingen geef je ‘m makkelijk een plekje in je woning.

Dankzij de ergometer is deze hometrainer ook nog geschikt voor bijvoorbeeld revalidatiedoeleinden.
Waarom voor een houten hometrainer kiezen?

Houten hometrainer interieur

Ga je graag voor unieke producten in je woning? Dan ben je met een normale hometrainer niet al te goed uit. Een normale hometrainer ziet er vrij simpel uit.

Dat is bij een hometrainer van hout een compleet ander verhaal. Een hometrainer van hout ademt een en al klasse, luxe en originaliteit uit.

Met name als je een interieur in landelijke stijl hebt, sluit een houten hometrainer hier perfect op aan.

Waarom niet voor een houten hometrainer kiezen?

Een houten hometrainer is niet ‘beter’ dan een hometrainer van een ander materiaal. Het is niet zo dat hout bijvoorbeeld unieke eigenschappen met zich mee brengt.

Daarnaast moet je rekening houden met het beperkte aanbod. Eigenlijk alleen de twee bovenstaande hometrainers van hout voldoen aan onze eisen.

Ben je op zoek naar een professionele hometrainer? Dan is simpelweg geen enkele hometrainer van hout voor je geschikt.

Tevens kun je een hometrainer van hout niet zomaar in elke ruimte neerzetten. Hout is namelijk nogal gevoelig voor tocht; het is hierdoor niet aan te raden om je houten hometrainer in bijvoorbeeld een kelder te zetten.

Ook is het lastig om zo’n hometrainer te verplaatsen. Over het algemeen weegt een hometrainer van hout namelijk nogal veel.

Houten hometrainer kopen: waar moet je op letten?

Houten hometrainer thuis trainen

Heb je de wens om thuis te fietsen? Door een hometrainer aan te schaffen, laat je deze wens snel uitkomen.

Mocht je voorkeur specifiek naar een houten hometrainer uitgaan, moet je goed op onderstaande punten letten:

  • Soort hout. Zoals bovenstaande varianten laten zien, kun je uit meerdere houtsoorten kiezen. Elke houtsoort is in de basis geschikt voor een hometrainer, maar heeft wel een unieke uitstraling. Bepaal daarom goed welke houtsoort wat jou betreft de mooiste uitstraling heeft.
  • Gewicht. Kijk bij een houten hometrainer goed naar het gewicht van het apparaat. Zoals hierboven al gesteld, zijn de meeste houten hometrainers behoorlijk zwaar.
  • Trainingsmogelijkheden. Bij een houten hometrainer moet je uiteraard goed naar de trainingsmogelijkheden kijken. Op welke manier kun je op de hometrainer van hout trainen? En sluit dat op je gewenste trainingsdoelen aan?

Tevens moet je goed naar het prijskaartje kijken. Daarover kunnen we stellen dat bovenstaande houten hometrainers niet goedkoop zijn.

Er bestaan in ieder geval vergelijkbare hometrainers van andere materialen die goedkoper zijn.


Meer soorten hometrainers:

Plaats een reactie