Hometrainer zonder stroom: Bestaat dat?

Wil je in een bepaalde ruimte in je woning een hometrainer zetten? Heb je in die ruimte alleen geen stopcontact tot je beschikking? Dan kun je eens kijken naar een hometrainer zonder stroom.

Dit is een hometrainer die géén stroomkabel nodig heeft, maar de energie zelf opwekt of op batterijen werkt.

Hoe werkt een hometrainer zonder stroom?

Een hometrainer zonder stroom is een hometrainer met generator. Met deze generator is de hometrainer in staat om energie op te wekken, waardoor bijvoorbeeld het display gaat branden. Met deze generator is het ook mogelijk om het weerstandssysteem naar wens te gebruiken.

Hometrainer zonder stroom vs. hometrainer met stroom

  • Aanbod: het aanbod van hometrainers zonder stroom is vrij beperkt. Mocht je liever veel keuze hebben, is een hometrainer met stroom de betere optie.
  • Vrijheid: met een hometrainer zonder stroom zit je nergens aan vast. Je hebt geen batterijen nodig en je hebt ook geen stopcontact in de buurt nodig.
  • Prijskaartje: over het algemeen is een hometrainer met generator vrij prijzig. Mocht je zo min mogelijk geld uit willen geven, kies je beter voor een hometrainer met stroom.

Gaat je voorkeur uit naar een hometrainer die ‘gewoon’ op stroom werkt? Dan is het goed om te weten dat je uit twee voorzieningen kunt kiezen. De verschillende voorzieningen bespreken we hieronder graag uitgebreid.

Drie soorten stroomvoorzieningen

Op dit moment zijn er drie soorten stroomvoorzieningen mogelijk bij een hometrainer:

  • Generator: de werking van de generator hebben we reeds hierboven besproken. Dankzij de generator heb je geen stroom of batterijen nodig.
  • Netstroom: bij een hometrainer die op netstroom werkt, heb je te maken met een kabel en stekker. Deze stekker moet je in het stopcontact doen, waarmee het display en de weerstand de benodigde energie krijgen.
  • Batterijen: hometrainers met een manuele weerstand worden veelal voorzien van batterijen. Deze batterijen drijven het display aan, terwijl het manuele weerstandsysteem geen energie nodig heeft. Dit is eigenlijk de makkelijkste en voordeligste optie. Wel moet je voldoende batterijen in huis hebben.

Energie opwekken met een hometrainer

Wil je je woning op een duurzame manier inrichten? Dan ben je ongetwijfeld aan het kijken naar vormen van duurzame energiebronnen. Nou, wij hebben een ideale optie voor je gevonden: je kunt energie opwekken met een hometrainer!

Zo’n hometrainer sluit je op het energienetwerk in je huis aan, waarna je met deze hometrainer zelf energie op kunt wekken. Belangrijk voordeel hierbij is dat je van een speciale app gebruik kunt maken.

In deze app zie je precies hoeveel energie je opgewekt hebt en hoeveel euro’s je dit oplevert. Hiermee wordt een uurtje op een hometrainer fietsen plots (erg) lucratief!


Ook interessant:

Plaats een reactie