Een hometrainer vervoeren: Hoe kun je dit het beste doen?

Ga je verhuizen? Wil je je hometrainer vervoeren? Of ga je een tweedehands hometrainer bij iemand thuis ophalen?

Er zijn tal van situaties denkbaar waarin je een hometrainer moet vervoeren. Maar, hoe doe je dit nou op de beste manier? En waar moet je rekening mee houden? In dit artikel vind je allerlei handige informatie en tips.

Hoe kun je een hometrainer vervoeren?

Een hometrainer kun je in een grote bestelbus of grotere auto vervoeren. Hierbij moet je in ieder geval met twee zaken goed rekening houden:

  • De afmetingen: een gemiddelde hometrainer is vrij groot, hoog en lang. Door deze afmetingen past een dergelijk fitnessapparaat niet in elke auto. Heb je een relatief grote auto? Dan is het ook nog geen zekerheid dat de hometrainer in je auto past. De ervaring leert dat de vormgeving van een hometrainer op dit gebied voor problemen kan zorgen.
  • Het gewicht: een hometrainer weegt al snel de nodige kilo’s. Om deze hometrainer in je auto te kunnen tillen, zou je daarom over de nodige spierkracht moeten beschikken. Bij een hometrainer vervoeren raden wij daarom aan om altijd extra handjes te regelen.

Waar moet je rekening mee houden?

Bij een hometrainer vervoeren zou je ten eerste voorzichtig moeten zijn. Mocht je de hometrainer onhandig in je auto tillen, kan dit mogelijk ten koste gaan van de bumper van je auto.

Tevens moet je rekening houden met het stuur en zadel van de hometrainer. In veel gevallen zijn zowel het stuur als het zadel te verstellen. Stel beide onderdelen op de laagst mogelijke stand in, zodat de hometrainer minder ruimte in beslag neemt.

Tot slot is het advies om gebruik te maken van de transportwieltjes. Met de wieltjes rijd je de hometrainer gemakkelijk naar de gewenste plek in je woning. Moet je ‘m een trap optillen? Of moet je ‘m in een auto tillen? Dan heb je uiteraard niks aan deze transportwieltjes.

Hometrainer uit elkaar halen & in elkaar zetten

Lukt het je niet om de hometrainer in je auto te krijgen? Dan kun je kijken of het mogelijk is om de hometrainer uit elkaar te halen. Dit is lang niet bij alle hometrainers mogelijk, maar bij veel apparaten kun je wel enkele onderdelen loshalen.

Het gaat hierbij onder meer om het stuur, zadel en de pedalen. Door deze onderdelen los te halen, kun je de hometrainer wellicht makkelijker vervoeren. Uiteraard moet je de hometrainer nadien wel weer goed in elkaar zetten.