Hometrainers showroom – Doen of niet doen?

Een hometrainer online kopen, of toch maar even naar de showroom? Het is een discussiepunt dat bij menig sportliefhebber af en toe naar boven komt.

De vraag is natuurlijk of het voordelen heeft om een hometrainer eerst fysiek gezien te hebben?

Misschien is net het online bestelgemak veel interessanter. In dit artikel zal ik voor jou alle voor- en nadelen doorlopen van het bezichtigen van een hometrainer in de showroom, ten opzichte van online bestellen.

Hometrainer bezichtigen in de showroom

hometrainer-showroom

Het belangrijkste voordeel voor veel mensen, is dat ze in de showroom een hometrainer eerst eens kunnen bezichtigen.

Jammer genoeg zijn er vandaag niet zo heel veel grote showrooms meer. Bovendien is het aanbod zo enorm geworden, dat men in een showroom lang niet alle toestellen kan tonen.

Bovendien geldt er in veel showrooms een verbod om de fitnesstoestellen effectief uit te proberen. Je kunt je dus ook afvragen of het wel de moeite is om naar de showroom te gaan.

Een ander nadeel van hometrainers te bezichtigen in een showroom, is dat de eigenaar zich meestal verbonden heeft met enkele merken.

Hij zal dus ook steeds zeggen dat deze merken de beste zijn in hun prijsklasse. Bovendien moet de showroom ook betaald worden.

Wie gaat er graag naar een onverzorgde showroom? Niemand toch, maar dat wil natuurlijk ook zeggen dat iemand het onderhoud van die showroom moet betalen en dat ben jij als klant.

Wat wel leuk is in de showroom, is dat je enkele toestellen naast elkaar kunt zien staan. Uiteraard staan jouw topfavorieten niet altijd naast elkaar, maar je kan ze wel eens visueel vergelijken mocht je dat willen. Bovendien kan een verkoper jou ook advies op maat geven.

Hometrainer online kopen

Een hometrainer in een showroom kopen biedt dus wel enkele positieve punten. De vraag is alleen of die positieve punten wel opwegen tegen de nadelen.

Daarnaast is het ook maar de vraag of een hometrainer online kopen niet veel meer voordelen biedt. Wanneer je online een hometrainer koopt, dan heb je namelijk de mogelijkheid om alle modellen die er bestaan met elkaar te vergelijken. Je kunt virtueel honderden toestellen naast elkaar zetten.

Online heb je dan misschien wel geen advies op maat, maar je vindt wel veel meer informatie terug. Online heb je websites zoals hometrainerskopen.nl, die voor jou reeds honderden toestellen hebben onderzocht en de beste met elkaar hebben vergeleken. Daardoor heb je zelf de mogelijkheid om te kiezen welk toestel het beste bij je past.

Weet je wat nog een groot voordeel is van online een hometrainer kopen? De catalogus bestaat uit alle modellen. In een showroom kun je vaak bepaalde uitvoeringen van eenzelfde hometrainer niet vinden.

Online daarentegen heb je wel de mogelijkheid om elke uitvoering en elke optie van de hometrainer te bekijken. Je hoeft daarom niet telkens de extra opties erbij te kopen, maar als je weet dat ze wel bestaan, dan heb je ten minste de keuze.

Wat het nadeel is van online kopen? Het spreekt voor zich dat je online de hometrainer niet in levenden lijve kunt zien. Zoals ik zei weet ik alleen niet of dat echt nog een meerwaarde is.

Foto’s die je tegenwoordig op webshops vindt, zijn uiterst gedetailleerd. Alle productkenmerken worden mooi in beeld gebracht en ook de beschrijving is erg uitgebreid en duidelijk.

Specificaties van hoe zwaar de hometrainer weegt en dergelijke, vind je wel makkelijk online, maar in een showroom moet je er telkens de verkoper bijhalen. De verkoper wil natuurlijk verkopen, dus die zal je steeds enkele extra’s aanraden.

Conclusie

Ik denk dat we kunnen concluderen dat het kopen van een hometrainer in een fysieke winkel wat achterhaald is. De enkele voordelen van kopen in een fysieke winkel, zijn niets in vergelijking met de voordelen van online een hometrainer aanschaffen.

Online wordt hij in de meeste gevallen zelfs gratis aan de deur geleverd, een showroom zal ook daar meestal nog een extra kost voor aanrekenen. Aan jou de keuze.Misschien ook interessant:

De grote hometrainer test

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het me even weten in een reactie hieronder!

Plaats een reactie