Hometrainer pedalen: Waar moet je op letten?

De pedalen vormen een essentieel onderdeel van elke hometrainer. Werken de pedalen niet meer goed? Dan is het gebruik maken van de hometrainer opeens een stuk minder prettig.

Zijn de pedalen volledig naar je wens? Dan geniet je van het nodige gemak. Al met al doe je er verstandig aan om kritisch naar je hometrainer pedalen te kijken.

Waar moeten goede hometrainer pedalen aan voldoen?

  • De pedalen moeten over een anti-slip oppervlakte beschikken
  • De pedalen moeten groot genoeg zijn, maar mogen ook weer niet te klein zijn
  • De pedalen moet je naar wens kunnen verstellen
  • De pedalen moeten extra ondersteuning tijdens het fietsen bieden
  • De pedalen moeten van duurzame materialen vervaardigd zijn
  • De pedalen moeten een goede prijs-kwaliteitsverhouding hebben

Kun je elk pedaal op iedere hometrainer gebruiken?

hometrainer_pedalen

Nee, dat is niet het geval. Het onderdeel waar je de pedalen op moet bevestigen, verschilt namelijk per hometrainer.

Om dit aan te duiden, verwijzen wij je graag naar de VirtuFit pedalen. Deze pedalen zijn voor alle VirtuFit hometrainers geschikt, met uitzondering van twee specifieke modellen.

Mocht je één van die modellen hebben, moet je naar andere VirtuFit pedalen op zoek gaan.

Dit voorbeeld gaat voor alle pedalen en hometrainers op. Let daarom bij het kopen van de pedalen héél goed op het soort hometrainer dat je hebt. En of de betreffende pedalen op je hometrainer passen.

Wat voor hometrainer pedalen bestaan er?

Op dit moment bestaan er vrij veel soorten hometrainer pedalen. In het aanbod van deze webshop zijn momenteel bijvoorbeeld ruim 10 verschillende hometrainers pedalen te vinden.

Het onderscheid in dit aanbod wordt door tal van aspecten gemaakt. Je kunt hierbij denken aan het prijskaartje, het gewicht, het gebruikte materiaal, de afmetingen en de kwaliteit.

Bovendien passen niet alle pedalen op alle soorten hometrainers.

Waar moet je op letten bij het kopen van nieuwe pedalen?

Maken je huidige pedalen plots herrie? Draaien de pedalen niet meer naar wens rond? Of voldoen je huidige pedalen niet meer aan je wensen?

Dit zijn stuk voor stuk prima redenen om nieuwe pedalen te kopen. Let bij het kopen van de pedalen op de volgende criteria:

  • Passen de pedalen op je hometrainer? Daar heb je hierboven reeds meer over kunnen lezen.
  • Prijs-kwaliteitverhouding. Kies altijd voor pedalen van een A-merk. Als je de beste pedalen wilt kopen, moet je hier in veel gevallen iets meer geld aan spenderen. De beste pedalen zijn dit hogere prijskaartje meer dan waard.
  • Verstelbaarheid. Het is zeer wenselijk dat je de pedalen naar wens kunt verstellen. Ga daarom bij alle pedalen goed na hoe het met de verstelbaarheid gesteld is.
  • Overige eigenschappen. Ga goed na of de pedalen de juiste afmetingen hebben en of ze over een anti-slip oppervlakte beschikken.


Meer onderdelen: