Hometrainer onderdelen & accessoires: Overzicht en aanbod

Dat een hometrainer naar wens functioneert, is te danken aan tientallen onderdelen. Deze onderdelen werken met elkaar samen en zorgen voor de perfecte werking van de hometrainer.

Na verloop van tijd kan dit veranderen. Onderdelen kunnen defect raken of slijten. Op dat moment heb je twee opties: een nieuwe hometrainer kopen of nieuwe hometrainer onderdelen kopen.

In dit artikel vertellen wij je meer over het kopen van nieuwe hometrainer onderdelen.

Wat voor hometrainer onderdelen zijn er?

onderdelen_hometrainer

Een hometrainer bestaat uit tientallen onderdelen. Dit zijn onderdelen die je kunt zien en onderdelen die onzichtbaar zijn.

Voor de laatstgenoemde onderdelen moet je bijvoorbeeld eerst een (rubberen) kap verwijderen.

Stuur

Eén van de onderdelen die wel goed zichtbaar is, is een stuur. Na verloop van tijd kan het stuur gaan piepen, kraken en/of slijten.

Mocht dat het geval zijn, kun je voor een ander stuur kiezen. Je kunt ook kijken of je bijvoorbeeld nieuw stuurlint om het stuur heen kunt doen.

Trappers

hometrainer_trappers

Tijdens je trainingen worden de trappers vrij zwaar belast. Hier geef je immers alle druk op, waardoor de trappers met slijtage te maken kunnen krijgen

Mocht dat het geval zijn, draaien de trappers bijvoorbeeld niet meer goed rond. Dit los je op door nieuwe trappers op je hometrainer te monteren.

Display

Tijdens het fietsen kijk je ongetwijfeld graag op het display. Ook dit is een onderdeel dat na verloop van tijd kapot kan gaan.

Doet het display plots niks meer? Check dan eerst of de batterijen van het display leeg zijn.

Zadel

hometrainer_zadel

Een ander onderdeel dat zwaar belast wordt, is het zadel. Het zadel kan hierdoor na verloop van tijd last van slijtage krijgen. Overigens geldt dit niet alleen voor het zadel zelf, maar ook voor de zadelpen.

Aandrijfriem

Een onderdeel dat je niet ziet zitten, is de aandrijfriem. Zonder deze riem is het echter niet mogelijk om gebruik van een hometrainer te maken.

Deze riem moet af en toe echter wel gespannen of gesmeerd worden. Doe je dit niet? Dan kan de riem na verloop van tijd knappen of losjes komen te staan.

Onderstel

Tot slot is het onderstel van een hometrainer ook nog een belangrijk onderdeel. Dit onderstel moet waterpas staan, aangezien je anders op de fiets heen en weer beweegt.

Soms is het daarom noodzakelijk om de pootjes onder het onderstel even aan te draaien.

Waar op letten bij hometrainer onderdelen?

hometrainer_onderdelen

Is één van de onderdelen van je hometrainer kapot? Dan kun je ervoor kiezen om een nieuw onderdeel te kopen. Zeker als de hometrainer verder nog naar wens is, is dit een aanrader.

Het kopen van hometrainer onderdelen is echter niet gemakkelijk. Zo moet je goed beseffen dat niet elk onderdeel universeel is. Dit geldt bijvoorbeeld voor de aandrijfriem en mogelijk ook voor je trappers.

Daarnaast moet je goed naar het prijskaartje kijken. Zijn de hometrainer onderdelen die je wilt kopen behoorlijk duur? Dan is het wellicht prijstechnisch interessanter om voor een andere hometrainer te kiezen.

Waar koop je losse hometrainer onderdelen?

Het kopen van losse hometrainer onderdelen kun je bij de fabrikant van de hometrainer doen. Neem met hen contact op voor meer informatie.

Een andere optie die je hebt, is om de onderdelen bij een specialist te kopen. Ga via Google op zoek naar een specialist die wellicht de benodigde onderdelen verkoopt.

Overigens kun je ook nog via Marktplaats hometrainer onderdelen aanschaffen. Of je daadwerkelijk het gewenste onderdeel vindt, is niet zeker. Het aanbod op Marktplaats heeft immers een behoorlijke omloopsnelheid.

Zit je hometrainer nog in de garantieperiode? Neem dan zéker contact op met de verkoper. De verkoper is verplicht om je te helpen.

Plaats een reactie