Hometrainers met tablethouder

Tijdens het trainen op je hometrainer naar Netflix kijken? Of op een interactieve manier met een app op je hometrainer fietsen?

Het is mogelijk als je voor een hometrainer met tablethouder kiest. Met dank aan de tablethouder geniet je van extra veel gemak en plezier.

Top 3 hometrainers met tablethouder

Spreekt een tablet houder op je hometrainer je wel aan? Wij adviseren je in dat geval om je pijlen op één van onderstaande hometrainers te richten.

Deze hometrainers voldoen aan de verwachtingen én beschikken over een heuse tablethouder.

1. VirtuFit HTR 3.0i Ergometer

virtufit_htr_30i_hometrainer

De beste hometrainer met tablethouder is volgens ons de VirtuFit HTR 3.0i. Deze hometrainer biedt veel trainingsmogelijkheden, beschikt over een fijne tablethouder en over een fijn LCD display.

Het LCD display met verlichting en de tablethouder gaan wat ons betreft perfect hand in hand met elkaar. Via dit display selecteer je overigens één van de maar liefst 37 trainingsprogramma’s.

Bijkomend voordeel: deze hometrainer beschikt over een ergometer. Dit betekent dat je heel nauwkeurig de weerstand in kunt stellen. Ideaal voor een revalidatie of als je naar een gericht doel toe traint.
2. Flow Fitness Turner DHT2500i

flow_fitness_turner_dht2500i_hometrainer

Ook de Flow Fitness Turner DHT2500i is een prima hometrainer met tablethouder. Deze hometrainer heeft een nieuw en ergonomisch design. Zo geniet je van een lage instap en van een fijne zitpositie.

Dankzij de fijne tablethouder geniet je op deze fiets van tal van trainingsmogelijkheden. Je kunt apps als Kinomap en iConsole hiermee op de perfecte manier gebruiken.

Daarnaast is dit ook een hometrainer met veel trainingsmogelijkheden. Je kunt uit maar liefst 32 weerstandsniveaus en 24 trainingsprogramma’s kiezen. Wat wil je nog meer?
3. VirtuFit Low Entry Bike 1.0

virtufit_low_entry_bike_hometrainer

Geef je het liefste zo min mogelijk geld uit aan een hometrainer met tablethouder? Kijk dan zeker eens naar de VirtuFit Low Entry Bike 1.0.

Deze variant kost een paar honderd euro, beschikt over een prima tablethouder en is lekker compact. Dankzij de (extreem) lage instap is dit bovendien een hometrainer die voor een ieder geschikt is.

Ten opzichte van bovenstaande hometrainers is deze variant niet zo uitgebreid. Zo kun je slechts uit 8 weerstandsniveaus kiezen.

Maar, als je een recreatieve thuissporter bent, sluit deze hometrainer prima op je wensen aan. En het prijskaartje ook!
Waarom een tablethouder op je hometrainer ideaal is

hometrainer_tablet

Een tablethouder op een hometrainer biedt zowel plezier als gemak.

Ten eerste is het fijn dat je je smartphone of tablet op een fijne manier op je hometrainer neer kunt zetten. Het apparaat kan geen kant op, waardoor je je volledig op je training kunt richten.

Hetgeen dat je vervolgens op het apparaat af laat spelen, is volledig aan jou. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om via je smartphone/tablet je favoriete muziek af te spelen. Zeker als dit opzwepende muziek is, komt dit je trainingen ten goede.

Op je smartphone/tablet kun je ook gebruik maken van een fitness app. Zo kun je gebruik maken van je hometrainer met Zwift; deze fitnessapp maakt het trainen nóg leuker.

Tot slot kun je op je smartphone/tablet ook nog naar een filmpje of serie kijken. Je kunt hiervoor alle mogelijke apps gebruiken, variërend van YouTube tot aan Netflix.

Tijdens het fietsen hoef je je in ieder geval niet meer te vervelen. Je geniet van leuk tijdverdrijf, welkome afleiding en van veel gemak.

Bijkomend voordeel: het is een vrij voordelige oplossing. Als je een professionele hometrainer met bluetooth en een LCD scherm wilt, betaal je hier al snel een paar duizend euro’s voor.

De hometrainers met tablethouder kosten echter niet significant meer dan normale hometrainers.

Hometrainer met scherm vs. hometrainer met tablethouder

In het huidige aanbod vind je ook meerdere varianten met een scherm. Dankzij dit scherm kun je van tal van apps gebruik maken, waaronder entertainment apps.

Nadeel van deze varianten is echter het forse prijskaartje. Voor dergelijke hometrainers betaal je al snel een paar duizend euro.

De hometrainers met een scherm vind je bijvoorbeeld in sportscholen terug. Voor thuisgebruik is het echter logischer en gebruikelijker om voor een hometrainer met tablethouder te kiezen.

Dankzij de tablethouder geniet je ook van alle (entertainment)mogelijkheden, maar dan een stuk goedkoper.

Waar moet je tablethouder van een hometrainer aan voldoen?

hometrainer_tablethouder

Ben je op zoek naar een nieuwe hometrainer? Dan weet je als geen ander dat je op heel veel factoren moet letten.

Let goed op de trainingsmogelijkheden, op de ergonomie, op de kwaliteit en op handige extra’s.

Een tablethouder is een prima voorbeeld van een handige extra. Maar, een tablethouder is méér dan dat. Als je meerdere hometrainers gaat vergelijken, zou je daarom ook goed naar de tablethouder moeten kijken.

Let daarbij op onderstaande punten:

  • Vorm van de tablethouder: is de houder echt alleen voor je tablet of alleen voor je smartphone geschikt? Of kun je in principe beide devices in de tablethouder neerleggen?
  • Randen: een goede tablethouder moet over dikkere en hoger opstaande randen beschikken. Dankzij deze randen kan je mobiele apparaat geen enkele kant op. Wel zo prettig als je intensief traint.
  • Afmetingen van de tablethouder: sowieso moet je goed naar de afmetingen kijken. De houder moet namelijk niet in de weg zitten. Niet voor je benen, niet voor je armen en ook niet ten opzichte van het display.
  • Connectiviteit: kies je voor een hometrainer met bluetooth? Dan zou je ook goed naar de connectiviteit moeten kijken. Je kunt in dat geval je hometrainer aan je smartphone koppelen, waardoor je je hometrainer nog veelzijdiger kunt gebruiken. Hiervoor hoef je in principe alleen maar je smartphone/tablet in de tablethouder neer te leggen.

Tip: maak de tablethouder regelmatig schoon

hometrainer_tablet_netflix

De tablethouder is nou écht een plek waar stof zich snel en makkelijk nestelt. Het advies is daarom om de houder regelmatig schoon te maken. Dit komt niet alleen de hygiëne ten goede, maar ook de staat van je smartphone.

Als je je smartphone in een tablethouder vol met stof legt, komt dit stof vanzelf in je smartphone terecht. Haal daarom met enige regelmaat een (vochtig) doekje door de tablethouder heen.

Plaats een reactie