Hometrainer voor lange mensen? Aandachtspunten en beste keuzes

Hoewel hometrainers met de dag populairder lijken te worden, is het voor grote mensen af en toe een behoorlijke zoektocht.

Veel hometrainers zijn namelijk te gebruiken tot een lengte van ongeveer 190 cm en daaronder.

Om onze langere medemens op weg te helpen in deze barre zoektocht hebben wij een aantal tips om het wat makkelijker te maken.

Ook geven we aan het einde onze eigen aanbevelingen, dus lees gerust verder!

Waar moet je op letten?

Het vinden van de ideale hometrainer kan een behoorlijke klus zijn, al helemaal als je aan de lange kant bent.

Er zijn dan ook een aantal dingen waar je goed op moet letten bij het aanschaffen van een hometrainer als je lang bent.

Afstelbaar

De meeste hometrainers zijn vandaag de dag wel te verstellen. Dit is vooral voor lange mensen heel erg belangrijk.

Maar naast dat het belangrijk is om je zadel verticaal te verstellen is het ook handig om deze horizontaal te kunnen verstellen. Dit is belangrijk omdat de kans anders groot is dat je een verkeerde houding gaat aannemen.

Naast het zadel is het natuurlijk ook prettig als je het stuur kunt verstellen. Op deze manier kun je namelijk gegarandeerd de juiste houding aannemen.

De instap

De hoogte van de instap is voor iedereen die gebruik wil maken van een hometrainer erg belangrijk.

Maar hoewel een lage instap vooral voor ouderen en mensen die minder ter been zijn wordt aangeraden is het ook aan te bevelen voor onze lange medemens.

Dit komt omdat lange mensen, vaak rond de 200 cm, in verhouding kortere hamstringspieren hebben. Hierdoor kan het lastig zijn om gebruik te maken van een hometrainer met een hoge instap.

Hoewel dit lang niet voor iedereen geldt is het absoluut wel een factor om in je achterhoofd te houden.

Langer dan 205 cm?

Het vinden van de goede hometrainer is voor lange mensen al lastig zat. Als je langer bent dan 205 cm dan kan het goed zijn dat je tot nu toe nog geen succes hebt gehad.

Het is dan ook verstandig om contact op te nemen met verkooppunten om te kijken of zij via de fabrikant iets voor je kunnen betekenen.

Onze aanbevelingen!

Maar naast de nodige informatie hebben we ook een selectie gemaakt van modellen die perfect zijn voor jou als langer persoon.

Tunturi Cardio Fit B20 X-Bike

opvouwbare_hometrainer_lange_mensen

Als eerste hebben we de Cardio Fit B20 X-Bike van het wereldberoemde Tunturi. De handige opvouwbare hometrainer is compact, maar perfect voor lange mensen.

Het toestel heeft een maximum gebruikersgewicht van 110 kg en een maximum lengte van 200 cm. Hierdoor biedt deze opvouwbare hometrainer lange mensen alsnog de training die zij zoeken.

Zowel het zadel als het stuur van het toestel zijn eenvoudig te verstellen, waardoor je altijd in de goede houding zit.

Het toestel beschikt over een vliegwiel van slechts 1,3 kg, waardoor het toestel erg licht is. Toch zit er verrassend veel weerstand in het lichte en compacte apparaat.

Zo beschikt de Cardio Fit B20 X-Bike, die zijn naam te danken heeft aan de vorm, over 8 verschillende weerstandsniveaus. Deze kun je zelf handmatig aanpassen via de draaiknop onder de handgrepen.

De handgrepen zijn voorzien van hartslagsensoren. Zo krijg je je hartslag weer te zien op het heldere display, zodat je hier doelgericht op kunt trainen.  

De Tunturi Cardio Fit B20 X-Bike is een erg prettige opvouwbare hometrainer waar lange mensen voor een klein prijsje veel plezier aan kunnen beleven.
Tunturi Performance E60

trainen-op-e60

Als we op zoek zijn naar een ideale hometrainer voor lange mensen, dan komen we toch al gauw bij de Tunturi Performance E60 uit.

Deze sportieve hometrainer is goed verstelbaar en gemaakt van een sterke combinatie van metaal en kunststof.

Hierdoor kan het toestel niet alleen een lichaamsgewicht aan tot 150 kg, maar ook een lengte tot 205 cm. Dit maakt het een ideale hometrainer voor lange mensen.

Het vliegwiel van 14 kg zorgt er samen met het inductie weerstandssysteem voor dat de fiets beschikt over 32 weerstandsniveaus.

Ook heeft het toestel 20 verschillende voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s en volledige connectiviteit met je smartphone of tablet.

Plaats je smartapparaat eenvoudig in de tablethouder om zo gemakkelijk tijdens het sporten al je trainings apps te kunnen bedienen. Zo kun je het toestel gebruiken in combinatie met Kinomap en iConsole+.

De instap van de hometrainer is extra laag, waardoor het voor iedereen ideaal opstappen is. Ook zijn het zadel en stuur ergonomisch en volledig te verstellen, waardoor je gegarandeerd comfortabel kunt sporten.Conclusie

Het vinden van de juiste hometrainer is, als je lang bent, niet altijd even makkelijk. Er zijn dan ook een aantal factoren waar je rekening mee moet houden.

Gelukkig hebben wij speciaal voor jou de handigste tips op een rijtje gezet, samen met de beste hometrainers voor lange mensen. Zo kan ook jij genieten van een fijne work-out op een hometrainer!Mogelijk interessant voor jou:

Hometrainers met belastbaar gewicht tot 150 kg

Plaats een reactie