Hometrainer huren vs kopen – Wat is de verstandigste keus?

Het gebruiken van een hometrainer heeft voor veel mensen veel verschillende voordelen. Vooral voor revalidatie kan een hometrainer wonderen verrichten. Dit biedt namelijk de perfecte training naast de thuiszorg die je kunt ontvangen.

Als je wilt gaan voor een hometrainer dan heb je de keuze om er een te kopen of om er eentje te huren. Maar wat is nu de beste optie?

Hieronder zullen we de voor- en nadelen vertellen van het kopen en huren van een hometrainer!

Huren

Een hometrainer huren komt met een flink aantal voordelen.  Maar zoals het eeuwenoude gezegde luidt: “Ieder voordeel heeft zijn nadeel”. Hier vertellen we je precies de voor- en nadelen van het huren van een hometrainer!

Voordelen 👍

Laten we beginnen met het positieve, de voordelen. Want zoals je je misschien kunt voorstellen komen er aardig wat voordelen bij het huren kijken!

Toegankelijk

Een van de grootste voordelen aan een hometrainer huren is de toegankelijkheid. Een hometrainer huren is namelijk voor zo goed als iedereen te doen. Dit komt omdat je niet in een keer met een groot bedrag over de balk hoeft te komen.

Lage maandelijkse kosten

Doorgaand op het vorige punt zijn de maandkosten. Je kunt je voorstellen dat een hometrainer huren wel wat kost, maar toch valt de daadwerkelijke hoogte van dit bedrag in veel gevallen mee.

Nergens aan vast

Het huren van een hometrainer is perfect als je nergens aan vast wilt zitten. In tegenstelling tot het kopen van een hometrainer kun je op elk gegeven moment het huren stopzetten. Op deze manier zit je niet langer aan het apparaat vast dan dat jij wilt.

Nadelen 👎

Zoals we al eerder aan hebben gegeven gaan we ook de nadelen behandelen. Deze hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

Minder keuze

Als je een hometrainer wilt gaan huren dan loop je er al snel tegenaan dat je misschien niet het model kunt huren die jij wilt. Dit komt door de beperkte oplage die de verhuurbedrijven hebben.

Grote kans op tweedehands

Zoals je misschien kunt verwachten bij het huren van een hometrainer krijg je geen nieuwe. Je hebt in erg veel gevallen een tweedehands hometrainer die je toegestuurd krijgt. Hierdoor is de kans dat deze niet helemaal optimaal werkt aanwezig.

Kan duur worden

Het kan zijn dat je een hometrainer voor een kortere periode in huis wilt hebben. Dan valt het bedrag onder aan de streep wel mee. Maar als je voor een langere periode een hometrainer wilt huren stapelen de kosten zich al gauw op.

Kopen

Natuurlijk kan het huren van een hometrainer erg fijn zijn, maar dat kan het aanschaffen ervan ook zijn. Hieronder de voor- en nadelen van het aanschaffen van een hometrainer.

Voordelen 👍

Laten we wederom beginnen met de voordelen. Wel zo leuk om met het positieve te beginnen, toch?

Nieuw

Het grootste voordeel van het aanschaffen van een hometrainer is simpelweg het feit dat hij nieuw is. Hierdoor is het risico op gebreken minimaal en als deze er toch zijn kun je vaak het toestel retourneren binnen de garantietermijn.

Keuze

Als je gaat voor kopen dan heb je de keuze compleet zelf in de hand. Je kunt het zelf zo duur of goedkoop maken als dat jij wilt!

Eigendom

Een ander groot voordeel aan het kopen van een hometrainer is dat hij uiteindelijk van jou is. Hierdoor kun je zelf bepalen hoe zuinig je ermee omgaat en wat ermee gebeurt.

Korting via thuiszorg

Als een hometrainer lenen noodzakelijk is voor herstel na een ongeluk, operatie of blessure, kan je als patiënt korting krijgen via de thuiszorg. Hierdoor hoef je dus niet het volledige bedrag te betalen.

Nadelen 👎

Maar ook aan het kopen van een hometrainer zitten uiteraard wat nadelen. Gelukkig hebben we ze voor je op een rijtje gezet.

Grote uitgave

Het aanschaffen van een nieuwe hometrainer is duur. Je moet in een keer met een behoorlijk bedrag over de balk komen, waardoor je het wel financieel moet plannen.

Eigendom

Het mes van eigendom snijdt aan twee kanten. Zo kan het ook zo zijn dat je het apparaat na een periode zat bent. Als dat het geval is dan zul je hem zelf weer moeten door zien te verkopen.

Dus: wat is de beste keuze voor mij?

hometrainer huren

Zoals je ziet heeft zowel een hometrainer huren als kopen zo zijn eigen set voor- en nadelen. Je moet je goed gaan afvragen wat voor jou de reden is waarom je een hometrainer wilt gaan gebruiken.

Het huren van een hometrainer kun je doen voor een relatief klein maandbedrag. Daarentegen stapelt dit bedrag zich wel op, en had je voor dat geld ook zelf een nieuwe kunnen kopen.

Maar het kan goed dat je voor een poos een hometrainer wilt gebruiken. Het is dan ook altijd mogelijk om te kijken binnen je kennissenkring of je niet misschien van iemand een hometrainer kunt lenen.

Gezien de populariteit van hometrainers is de kans best groot dat je iemand kent die er wel een heeft gekocht.

Mocht je een hometrainer willen kopen, dan bekijk je hier het beste aanbod.Bekijk ook:

Plaats een reactie