Hometrainer met hartslagmeter – TOP 3

Wil jij op een duurzame en gezonde manier binnenshuis kunnen trainen? Dan is de aanschaf van een hometrainer met hartslagmeter aan te raden.

De hartslagmeter houdt voortdurend jouw hartslag in de gaten, waardoor je niet in het ‘rode gebied’ terechtkomt. Dat is het gebied waarin jouw hartslag té hoog is; dit kan gezondheidsklachten tot gevolg hebben.

Alleen al om die redenen is de aanschaf van een hometrainer met hartslagmeter aan te raden. Maar, wat is de beste hometrainer met hartslagmeter?

Wij zijn op onderzoek gegaan en hebben een top 3 samen kunnen stellen!

1. VirtuFit HTR 2.0 – Ergometer

virtufit-htr-2-0-hometrainer

Toen wij met deze VirtuFit hometrainer in aanraking kwamen, werden wij direct blij. Deze hometrainer is namelijk relatief betaalbaar, beschikt over een ergometer én heeft een hartslagfunctie.

Voor deze hartslagfunctie zijn zilveren sensoren op het stuur aangebracht. Zodra je jouw handen op deze sensoren legt, wordt jouw hartslag opgemeten. Op het duidelijke display van deze hometrainer zie je direct wat jouw hartslag is.

Met deze hometrainer beschik je ook over tal van trainingsopties. Dankzij de ergometer kun je namelijk zeer nauwkeurig de weerstand instellen. Dit is ideaal voor als je aan het revalideren bent, maar ook als je gericht aan het trainen bent. Voor het trainen heb je bij de VirtuFit HTR 2.0 hometrainer sowieso de keus uit 24 (!) verschillende programma’s.

Voor dit alles hoef je ook niet de hoofdprijs te betalen. In verhouding tot vergelijkbare hometrainers is deze hometrainer met hartslagmeter zelfs relatief voordelig te noemen. Wij zijn groot fan in ieder geval!

Voordelen:

 • Nauwkeurige & betrouwbare hartslagfunctie
 • 24 verschillende trainingsprogramma’s
 • Gunstig geprijsd
 • Inclusief ergometer
 • Duidelijk display

Nadelen:

 • Geen super lage instap
 • Niet ideaal voor lange mensen (1.95 meter en langer)2. FitBike Senator iplus

senator-hometrainer-design

Ben je op zoek naar de beste hometrainer met hartslagmeter? En vind je het niet erg om hier iets meer geld aan uit te geven? Dan kun je ook kiezen voor deze geweldige hometrainer van het merk FitBike.

Ook deze hometrainer heeft sensoren in het stuur ingebouwd zitten. Als je jouw handen op deze sensoren legt, meten deze nauwkeurig jouw hartslag op. De nadruk ligt hierbij op het woordje ‘nauwkeurig’; je ziet op het display direct wat jouw exacte hartslag is. Op basis daarvan kun je elke training op een veilige en gezonde manier afleggen.

Bij deze fiets heb je sowieso veel mogelijkheden. Dit is te danken aan de ingebouwde ergometer, maar ook aan de vele trainingsprogramma’s. Tevens is het fijn dat je deze fiets middels bluetooth op een smartphone aan kunt sluiten. Met de Fit Hi Way app (gratis) kun je jouw trainingen naar een nóg hoger niveau brengen. Al met al een prima hometrainer met hartslagmeter!

Voordelen:

 • Nauwkeurige hartslagmeting
 • Prima functionerende ergometer
 • 32 weerstandsniveaus en 12 trainingsprogramma’s
 • Te koppelen aan een smartphone
 • Lage instap

Nadelen:

 • Relatief prijzig3. Tunturi Performance E50

tunturi-e50-performance

Deze lijst met hometrainers met hartslagmeters sluiten we graag in stijl af. Dát doen we met deze Tunturi Performance E50 hometrainer. Ook deze hometrainer heeft een prima hartslagmeting en biedt veel handige extra’s.

We vallen in herhaling, maar ook bij deze hometrainer wordt de hartslag gemeten via sensoren in het stuur. Daarnaast kun je bij deze Tunturi hometrainer ook gebruik maken van een draadloze hartslag ontvanger. Jouw exacte hartslag wordt vervolgens duidelijk weergegeven op het display.

Dit display spreekt ons sowieso wel aan. Het display is groot, is duidelijk en geeft je veel informatie over verschillende waarden. Ook is het prettig dat je jouw tablet of smartphone aan deze hometrainer kunt koppelen. Met dank aan die koppeling kun je jouw trainingen nog interactiever maken.

Sowieso is het mogelijk om op een leuke en duurzame manier te trainen. Dat is te danken aan de hartslagfunctie, maar ook aan de 32 weerstandsniveaus en de 20 trainingsprogramma’s. Dankzij deze mogelijkheden kun je eigenlijk elke dag gericht trainen. Ook als je aan het revalideren bent, is dit een ideale hometrainer. Met dank aan de extra lage instap en de ergometer.

Voordelen:

 • Extra lage instap
 • Op twee manieren hartslagmeting mogelijk
 • 32 weerstandsniveaus en 20 trainingsprogramma’s
 • Erg duidelijk display
 • Te koppelen aan smartphone/tablet

Nadelen:

 • Relatief prijzigKoopgids

Welke van deze hometrainers spreekt jou het meeste aan? Als je een goede vergelijking gaat maken, is het advies om op de volgende criteria te letten:

 • Manier van meten: op welke manier wordt de hartslag gemeten? Gebeurt dit met bijvoorbeeld sensoren in het stuur? Of kun je ook gebruik maken van een externe borstband die je aan de hometrainer kunt koppelen?
 • Nauwkeurigheid: hoe nauwkeurig is de meting van jouw hartslag? Je kunt je vast voorstellen dat het wenselijk is dat de meting zo nauwkeurig mogelijk is. Om een nauwkeurige meting te verkrijgen, doe je er verstandig aan om te investeren in een goede hometrainer met hartslagmeter.

Het blijft niet alleen bij deze criteria. Nee, let ook goed op het merk, op de overige eigenschapen van de hometrainer en op het prijskaartje. Onder aan de streep is de aanschaf van een goede hometrainer met hartslagmeter absoluut een aanrader.Ook interessant:

Plaats een reactie