Kun je een hometrainer buiten neerzetten? Is het mogelijk om een speciale hometrainer voor buiten aan te schaffen? En waar moet je rekening mee houden bij het gebruiken van een hometrainer voor buiten?
Dergelijke vragen worden door relatief veel potentiële kopers gesteld. In dít artikel vind je gelukkig passende antwoorden op deze vragen.
Is het mogelijk om een hometrainer buiten neer te zetten?
In de basis is niks onmogelijk. Het gezegde luidt niet voor niets ‘kan niet bestaat niet’. Als je van een hometrainer buiten gebruik wilt maken, zijn er echter wel enkele zaken waar je goed rekening mee moet houden. Over deze zaken informeren wij je graag hieronder uitgebreid.
Wel of geen netstroom?
Om van een hometrainer gebruik te maken, heb je soms stroom nodig. Hoe ga je buiten aan deze stroom komen? Heb je in jouw tuin mogelijk om een stroompunt zitten? Of heb je sowieso een verlengsnoer nodig? Dit is eigenlijk de eerste praktische uitdaging waar je iets op moet zien te vinden.
Overigens heb je niet bij alle hometrainers netstroom nodig. Mocht dat het geval zijn, moet je wel goed op de accu/batterijen van het display letten. De batterijen moeten hiervan nog voldoende vol zitten, indien je buiten van de hometrainer gebruik gaat maken.
Houd rekening met de ondergrond
Wáár wil je de hometrainer buiten neerzetten? Dit is een hele belangrijke vraag waar je over na moet denken. Het is namelijk min of meer een eis dat de hometrainer op een volledig effen ondergrond staat.
Als daar géén sprake van is, heb je van meerdere gevolgen last:
- De fiets staat onstabiel, waardoor je zelf zit te schudden op de fiets. Dit is alles behalve prettig.
- De fiets staat onstabiel, waardoor je niet de gewenste kracht op de pedalen kunnen zetten. De pedalen bewegen immers ook voortdurend zijdelings.
- De fiets staat onstabiel, waardoor de fiets te zwaar belast wordt. Deze belasting is bovendien niet te vergelijken met de normale belasting van een hometrainer. De kans bestaat dan ook dat dit ten koste van de levensduur van de hometrainer gaat.
Met andere woorden: je moet echt voor een effen ondergrond zorgen. Daarbij moet je ook rekening houden met het gewicht van de hometrainer.
Als je een hometrainer in het zand neerzet, verdwijnen de pootjes al snel in het zand. Dat is dus ook niet de gewenste oplossing bij een hometrainer voor buiten.
Houd rekening met roest
Ben je van plan om de hometrainer voortdurend buiten te laten staan? Dat lijkt ons erg onverstandig. Indien de hometrainer met vocht (regen) in aanraking komt, kunnen meerdere onderdelen gaan slijten.
Dit gaat ten koste van de staat van de hometrainer, maar ook ten koste van de levensduur. Van een hometrainer die je buiten laat staan, kun je minder lang genieten.
Houd rekening met het verplaatsen van de hometrainer
Wil je een hometrainer voor buiten aanschaffen? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een hometrainer met wieltjes.
Dankzij de wieltjes kun je de hometrainer makkelijk naar buiten en vervolgens weer naar binnen verrijden. Het is nogal zwaar om een hometrainer op te tillen.
Een hometrainer voor buiten; is het aan te raden?
Is het buiten lekker weer? En wil je graag van dit lekkere zonnetje genieten? Dan kan het geen kwaad om de hometrainer even buiten neer te zetten.
Zorg hierbij wel voor een stabiele ondergrond en zorg dat je de hometrainer makkelijk kunt verplaatsen.
Ben je van plan om de hometrainer voor een lange periode buiten neer te zetten? Dat raden wij je af. Dit is niet goed voor de fiets; een hometrainer is eigenlijk niet voor buitengebruik geschikt.
Ook interessant: