Hometrainers voor armen en benen

Zoek jij een hometrainer waar je jouw armen én benen op traint? Je hoeft niet langer te zoeken. Hier ben je namelijk op de juiste plek.

Op deze pagina ontdek je op welke apparaten je allemaal jouw armen en benen tegelijkertijd kunt trainen. Lees dus snel verder!

Wat is een hometrainer voor armen en benen?

Als jij een fitnessapparaat zoekt waarbij zowel je armen als benen getraind worden, dan heb je meerdere keuzes.

Waarschijnlijk heb jij al een bepaald soort apparaat in je hoofd, maar kun je niet op de naam komen, of weet je niet wat de officiële benaming hier van is.

Geen paniek, wij helpen je hier graag goed mee op weg. Er zijn namelijk slechts een aantal toestellen die dit mogelijk maken.

Hieronder bespreken we welke opties je allemaal hebt.

De crosstrainers

crosstrainer

De kans is groot dat jij op zoek bent naar een crosstrainer. Soms wordt dit namelijk ook wel een hometrainer genoemd, hoewel dit verschillende apparaten zijn.

De hometrainer is namelijk de fitness fiets en de crosstrainer is een apparaat waarop je een loopbeweging simuleert.

Op de crosstrainer heb je twee pedalen waar je op staat en twee handvaten die je beet kunt houden met je handen.

Zodra je begint met bewegen moeten zowel je armen als je benen kracht leveren om in beweging te blijven. Je kunt er overigens ook voor kiezen om de handvaten los te laten en alleen met je benen te werken.

De crosstrainer wordt ook wel de elliptische fiets genoemd is en ook een erg populair apparaat voor in huis. Meer informatie over dit apparaat en de beste opties vind je via de knop hieronder:De stoelfiets

kleine-hometrainer-armen

De stoelfiets staat ook wel bekend als de mini hometrainer, de pedaal trainer of de armtrainer. Dit is een klein apparaatje dat je kunt gebruiken terwijl je op de stoel of bank zit.

Het wordt vaak gebruikt voor revalidatie doeleinden, maar ook wordt het regelmatig gebruikt om te fietsen onder je bureau.

Tijdens het werken kun je zodoende in beweging blijven en calorieën verbranden.

Wellicht vraag je je af hoe je dan precies jouw armen kunt trainen. Nou, heel simpel. Je zet het apparaat dan voor jou neer, bijvoorbeeld op tafel.

Vervolgens kun je gewoon de pedalen vastpakken en deze rondbewegen. Het is dus wel zo dat je niet jouw armen en benen tegelijkertijd kunt trainen. Tenzij je 2 toestellen hebt natuurlijk.De airbike

airbike

Ook de airbike kan dienen als een hometrainer voor armen en benen. De airbike staat ook wel bekend als de crossfit fiets en is een apparaat dat steeds meer wint aan populariteit.

Dit apparaat is het meest geschikt als jij op zoek bent naar een apparaat voor een intensieve training. Naast je armen en benen train je ook jouw romp, schouders, rug en borst.

Kortom, op deze fiets train je jouw gehele lichaam, wat ‘m hartstikke effectief maakt voor vetverlies en de opbouw van conditie.


Misschien ook interessant voor jou:

Plaats een reactie