Hammer Cardio Motion BT review

Hoogwaardig, relatief betaalbaar en van een prima kwaliteit. Dat zijn de eerste woorden die bij ons opkomen als we naar de Hammer Cardio Motion BT kijken.

Is jouw eerste gevoel over deze hometrainer ook positief? En wil je je daarom nader verdiepen in deze hometrainer? Dan ben je in deze Hammer Cardio Motion BT review aan het juiste adres.

In deze review laten wij je namelijk kennismaken met deze hometrainer. We bespreken de belangrijkste specs, de voordelen én de nadelen.

Verder kijken we in het kort naar de ervaringen van andere kopers. Deze uitgebreide review sluiten we af met informatie over het prijskaartje en onze algehele eindconclusie.De belangrijkste specificaties van de Hammer Cardio Motion BT

hammer_cardio_motion_bt_ergometer

Ben je op zoek naar een goede hometrainer voor thuisgebruik? Wil je bijvoorbeeld ’s avonds lekker binnenshuis kunnen trainen?

Of wil je op een leuke manier aan je conditie werken? Voor dergelijke doeleinden lijkt de Hammer Cardio Motion BT een méér dan geschikte hometrainer.

Iets wat onder andere aan onderstaande specificaties te danken is:

 • Maximale wattage: 350 watt
 • Aantal programma’s: 22
 • Aantal weerstanden: 68
 • Aantal trainingsprofielen: 12
 • Gewicht van de hometrainer: 37 kilogram
 • Gewicht van het vliegwiel: 8 kilogram
 • Maximaal belastbaar gewicht: 130 kilogram
 • Afmetingen van de hometrainer: 110 x 52 x 140 centimeter
 • Lengte van de crank: 19 centimeter

Wat zijn de belangrijkste voordelen van de Hammer Cardio Motion BT?

Spreken de hierboven benoemde specs je aan? Dat kunnen we ons goed voorstellen. Deze specs laten namelijk direct blijken dat dit een geschikte hometrainer voor thuisgebruik is.

Recent hebben wij de Hammer Cardio Motion BT zelf uit mogen proberen. Toen wij deze hometrainer uit de doos haalden, waren wij direct enthousiast.

Naarmate wij vaker en vaker deze hometrainer gebruikten, werden wij alsmaar enthousiaster. Iets wat onder andere aan onderstaande voordelen te danken is.

Veel trainingsmogelijkheden

hammer_cardio_motion_bt

Wat is voor jou de reden dat je een hometrainer voor thuisgebruik aan wilt schaffen? Wil je graag in beweging komen? Wil je graag afvallen?

Of wil je simpelweg op een plezierige manier thuis kunnen bewegen? Ongeacht wat je wensen zijn, is de Hammer Cardio Motion BT een geschikte hometrainer. Dit is volgens ons aan de vele trainingsmogelijkheden te danken.

De Cardio Motion BT is bijvoorbeeld een ergometer hometrainer. Door deze ergometer ben je in staat om zelf de weerstand te bepalen.

Zoals je in bovenstaand lijstje hebt kunnen zien, kun je hierbij zelfs uit 68 weerstanden kiezen. Daarbovenop komt ook nog dat je uit maar liefst 22 trainingsprogramma’s kunt kiezen.

Hier blijft het echter niet; deze 22 trainingsprogramma’s zijn namelijk ook nog divers. Zo heb je bijvoorbeeld de keus uit 4 hartslaggestuurde programma’s.

Met dank aan de ergometer is deze hometrainer ook geschikt voor revalidatietrajecten.

Voor nagenoeg iedereen geschikt

In onze ogen is de Hammer Cardio Motion BT ook voor nagenoeg iedereen geschikt. Dit is met name aan de volgende kenmerken te danken:

 • Maximaal belastbaar gewicht. Het maximale belastbare gewicht van deze Hammer hometrainer bedraagt 130 kilogram.
 • Lage instap. Hammer heeft bewust voor een lage instap gekozen, waardoor nagenoeg iedereen van deze hometrainer gebruik kan maken. Ook als je aan het revalideren bent of ouder bent, is deze lage instap ideaal.

Handige bediening

Tussen de handvatten van deze hometrainer is een duidelijk display te vinden. Dit display is groot, biedt veel mogelijkheden is en verlicht.

Met dank aan deze verlichting kun je óók in het donker van de Hammer Cardio Motion BT gebruik maken.

Dat is echter niet het belangrijkste voordeel. Volgens ons is het belangrijkste voordeel van dit display de gemakkelijke bediening.

Via dit display kun je deze hometrainer volledig naar wens instellen. Als je vervolgens aan het trainen bent, kun je tal van waarden van dit display aflezen.

Het gaat hierbij onder andere om de trainingstijd, de snelheid, de afgelegde afstand, aantal verbrande calorieën en je hartslag.

Met tablethouder

De aanwezigheid van de tablethouder vinden we ook nog handig. Dankzij deze tablethouder kun je tijdens het fietsen naar een filmpje kijken.

Het is echter ook mogelijk om deze hometrainer aan je tablet of smartphone te koppelen. Je kunt vervolgens gebruik maken van de iConsole+ app.

Dankzij deze app kun je meedoen aan virtuele fietstochten.

Wat zijn de nadelen?

cardio_motion_bt

Deze Hammer Cardio Motion BT review is vooralsnog erg positief. We moeten hierbij eerlijk bekennen dat we tegen nagenoeg geen nadelen aangelopen zijn. De twee belangrijkste nadelen bespreken we hieronder in het kort.

Neemt veel ruimte beslag

De Hammer Cardio Motion BT neemt veel ruimte in beslag. Dit komt enerzijds door de afmetingen; 110 bij 52 bij 140 centimeter.

Anderzijds komt dit ook doordat deze hometrainer niet ingeklapt kan worden. De hometrainer neemt dus altijd veel ruimte in beslag.

Niet voor hele intensieve trainingen geschikt

Dat de Hammer Cardio Motion BT veel trainingsmogelijkheden biedt, is volgens ons zeker waar. Het gaat hierbij met name om duurtrainingen. Als je explosief wilt trainen, is dit niet de meest ideale hometrainer.

Wat vinden andere gebruikers van de Hammer Cardio Motion BT?

Toen wij deze hometrainer uit mochten proberen, waren wij direct enthousiast. Is dit enthousiasme ook bij andere gebruikers te vinden?

Spijtig genoeg hebben wij op het internet niet al te veel beoordelingen gevonden. De beoordelingen die we wel hebben gevonden, zijn positief tot héél positief te noemen.

We zijn zeker niet als enige enthousiast over deze hometrainer.

Wat kost de Hammer Cardio Motion BT?

Wil je graag de Hammer Cardio Motion BT aanschaffen? Maak dan een goede vergelijking tussen verschillende webshops.

Bij NRG Fitness kost deze hometrainer bijvoorbeeld 539,95 euro, bij Betersport 649 euro en bij Blokker 539,95 euro.

Onze eindconclusie over de Hammer Cardio Motion BT

Onder aan de streep kunnen wij de Hammer Cardio Motion BT voor thuisgebruik aanraden. Als je thuis een goede hometrainer wenst te hebben, voldoet deze hometrainer aan alle wensen & eisen.

Bovendien weet Hammer de gewenste kwaliteit te leveren; je geniet dan ook jarenlang van veel fiets- en bewegingsplezier met de Hammer Cardio Motion BT!
Meer reviews:

Plaats een reactie