Gymost Turbo B11 hometrainer – review

Met de constant groeiende populariteit van hometrainers en andere fitnessapparaten is de Gymost Turbo B11 een perfect voorbeeld van waarom dit is. De hometrainer is dan ook geliefd door veel verschillende type sporters.

Maar wat zorgt ervoor dat deze hometrainer zo geliefd is? En wat maakt hem zo uniek?

In deze review gaan we een volledige blik werpen op de Gymost Turbo B11. Zo kijken we naar het apparaat zelf, bekijken we de mogelijkheden en geven we je alle voor- en nadelen van de Gymost Turbo B11.


Een verdiepende blik

Voordat we kunnen gaan kijken naar alle mogelijkheden en de voor- en nadelen van het apparaat moeten we natuurlijk wel weten waar we mee te maken hebben.

Laten we dan ook bij het begin beginnen met een verdiepende blik op de Gymost Turbo B11.

Het ontwerp

achterkant_gymost_b11

Te beginnen met het ontwerp van het apparaat. Want als we kijken naar de Gymost Turbo B11 dan zien we al gauw dat we te maken hebben met een hometrainer van topkwaliteit.

De Turbo B11 is gemaakt van een sterke combinatie van kunststof en metaal. Deze combinatie zorgt ervoor dat het apparaat te gebruiken is tot een gewicht van maar liefst 150 kg.

De dimensies van het toestel, 120 x 59 x 151 cm (LxBxH) zorgen ervoor dat het apparaat toegankelijk is tot een lengte van 200 cm.

Hoewel het apparaat voor veel verschillende mensen toegankelijk is, beschikt hij helaas niet over een lage instap. Hierdoor is hij wat minder geschikt voor mensen die bezig zijn met een revalidatie of wat slechter ter been zijn.

Over stevigheid hoeven we ons echter geen zorgen te maken. Het apparaat staat namelijk met zijn 61,5 kg superstevig op zijn plek.

Dit zorgt ervoor dat het apparaat flink intensief te gebruiken is, waardoor hij door zowel de beginnende als de gevorderde sporter geschikt is.

Comfort staat ook hoog in het vaandel bij de Gymost Turbo B11. Zo is de hometrainer voorzien van een extra groot en comfortabel zadel die zowel horizontaal als verticaal te verstellen is.

De combinatie met het multi grip stuur zorgt ervoor dat je altijd de juiste houding aanneemt tijdens je oefeningen.

Weerstandssysteem en vliegwiel

De combinatie van het vliegwiel en het weerstandssysteem wordt nog wel eens vergeleken met het hart. Zonder deze combinatie is er namelijk geen hometrainer!

Gelukkig beschikt de Gymost Turbo B11 over een heel gezond ‘hart’.

De hometrainer is voorzien van een vliegwiel die aangedreven wordt met een industriële V-snaar. Deze werkt in perfecte harmonie samen met het elektromagnetische weerstandssysteem.

Dit zorgt ervoor dat het apparaat beschikt over 20 verschillende weerstandsniveaus.

Over het algemeen geldt de regel; hoe zwaarder het vliegwiel is, hoe soepeler de training verloopt. Ook hier zit je met de Turbo B11 goed. Deze beschikt namelijk over een vliegwiel van een respectabele 15 kg.

Dit zorgt ervoor dat je op een comfortabele en soepele manier jouw training kunt voltooien.

Trainingscomputer

b11_gymost_computer

Als de combinatie tussen vliegwiel en weerstandssysteem het hart is, dan is de trainingscomputer het brein. Gelukkig beschikt de Gymost Turbo B11 dan ook over een erg gezonde bovenkamer!

Op de trainingscomputer kun je eenvoudig het gewenste weerstandsniveau instellen. Hier kun je ook eenvoudig een keuze maken uit een van de 12 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s.

Deze variëren van gebruiker programma’s tot een hartslagprogramma. Het weerstandsniveau past zich tijdens deze programma’s automatisch aan.

Dit alles kun je zien op het led-scherm van de hometrainer. Hier zie je overigens ook de volgende handige parameters terug:

  • Tijd
  • Afstand
  • Verbrandde calorieën
  • Snelheid
  • Weerstandsniveaus
  • Wattage
  • Hartslag

De hartslag wordt gemeten door de hartslagsensoren die zich in de handgrepen van de hometrainer bevinden.

Extra’s

Natuurlijk is het altijd fijn als een hometrainer beschikt over wat extraatjes. Hoewel een grote hoeveelheid hometrainers te koppelen zijn met bijvoorbeeld je smartphone of tablet, is dat helaas met de Gymost Turbo B11 niet mogelijk.

Maar dat betekent niet dat er helemaal niets extra’s is! Zo is het apparaat voorzien van een tablethouder die boven de trainingscomputer bevestigd kan worden.

Dit zorgt ervoor dat je gemakkelijk op ooghoogte jouw tablet of smartphone kunt plaatsen. Ideaal voor als je een serie of film wilt kijken of je favoriete e-book wilt lezen tijdens het sporten!

Voor- en nadelen

Dat de Gymost Turbo B11 een erg fijne en goede hometrainer op papier is, dat is wel duidelijk. Maar net als ieder apparaat heeft ook de Turbo B11 zijn eigen set voor- en nadelen.

Om het voor jou wat makkelijker te maken hebben we deze voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet. Zo weet jij precies waar je aan toe bent!

Voordelen

Laten we beginnen met het leuke en positieve gedeelte, oftewel de voordelen. Hieronder hebben we al het goede aan de Gymost Turbo B11 voor je op een rijtje gezet!

Stevigheid

Een van de meest voor de hand liggende voordelen van het apparaat is de stevigheid. De Turbo B11 is namelijk te gebruiken tot een gewicht van 150 kg en is bestand tegen een flink pittige work-out.

Dit zorgt ervoor dat het apparaat geschikt is voor mensen die graag willen afvallen, maar ook voor de echte fanatieke sporter die wat aan diens conditie wil doen.

Ergonomisch en comfortabel

Hoewel de Gymost Turbo B11 erg intensief te gebruiken is, betekend dit niet dat hij niet comfortabel is! Zo is het apparaat voorzien van een zacht en extra groot zadel voor optimaal comfort.

Ook is dit zadel zowel horizontaal en verticaal te verstellen. Samen met het verstelbare stuur zorgt dit ervoor dat het apparaat ook nog eens ergonomisch is.

Zelf genererend

Zo goed als ieder fitnessapparaat heeft stroom nodig om te functioneren. Hoewel de meeste gebruikmaken van batterijen of een stekker beschikt de Gymost Turbo B11 over de mogelijkheid deze stroom zelf op te wekken.

Deze mogelijk zorgt ervoor dat je de hometrainer op zo goed als iedere locatie kunt gebruiken!

Nadelen

Zoals het eeuwenoude gezegde luidt: “Ieder voordeel heeft zijn nadeel.”. Hetzelfde gaat dan ook op voor de Gymost Turbo B11.

Hieronder hebben we de nadelen van de hometrainer verzameld en voor je uitgelicht.

Geen bluetooth connectiviteit

De meeste professionele hometrainers zijn voorzien van de mogelijkheid om te verbinden via bluetooth. Dit gaat voor de Turbo B11 helaas niet op.

Hierdoor zijn de mogelijkheden gelimiteerd tot de voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s en weerstandsniveaus.

Het gebrek aan bluetooth connectiviteit zorgt er ook voor dat het apparaat niet te koppelen is met een borstband.

Geen lage instap

Hoewel de Gymost Turbo B11 voor een groot publiek toegankelijk is, is de instap van de hometrainer een beetje aan de hoge kant.

Dit zorgt ervoor dat het apparaat minder geschikt is voor mensen die aan het revalideren zijn of slechter ter been zijn.

Conclusie

gymost-turbo-b11

Het vinden van de perfecte hometrainer kan een behoorlijke klus zijn, maar de Gymost Turbo B11 kan zomaar deze hometrainer zijn.

Zo is de hometrainer erg stevig dankzij zijn ontwerp en gebruik van materialen. Hierdoor is het apparaat op een professionele manier te gebruiken door bijvoorbeeld fysiotherapeuten.

De hogere instap maakt het echter wel wat lastig voor sommige mensen om op te stappen.

De verschillende weerstandsniveaus en voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s zorgen ervoor dat je zo goed als altijd een uitdagende training kunt hebben.

Jammer genoeg is het toestel niet te koppelen aan je smartphone of tablet voor het gebruik van apps.

Daarentegen is de Gymost Turbo B11 wel voorzien van een tablethouder boven de trainingscomputer. Zo kun je alsnog genieten van je favoriete film of serie tijdens het sporten.

Dit kun je ook nog doen op iedere gewenste plek doordat de hometrainer zelf zijn eigen stroom opwekt!

Wanneer begin jij met jouw nieuwe work-out? Bekijk de beste prijs hieronder:

Meer reviews:

Plaats een reactie