Flow Fitness UB5i: Review & ervaringen

Welke eisen stel jij aan je nieuwe hometrainer? Als je hoge eisen aan je nieuwe hometrainer stelt, is het goed voor te stellen dat je bij de Flow Fitness UB5i uitkomt.

Dit is geen gangbare hometrainer, maar is juist een hometrainer die zich op veel punten weet te onderscheiden. Hoe dat precies zit, vertellen we je in deze Flow Fitness UB5i review. Lees snel verder!

Onze bevindingen met de Flow Fitness UB5i

Flow Fitness UB5i hometrainer

Toen we voor het eerst naar de Flow Fitness UB5i keken, viel met name het prijskaartje ons op. Dit is simpelweg één van de duurdere hometrainers voor thuisgebruik. Tegelijkertijd viel ons de algehele samenstelling ook direct op.

Op papier lijkt dit namelijk een bijzonder interessante hometrainer te zijn. Voor intensief thuisgebruik, maar ook voor bijvoorbeeld fanatieke sporters.

Op deze hometrainer is het mogelijk om je trainingsprestaties nauwkeurig te monitoren, waardoor je gericht naar bijvoorbeeld een sportwedstrijd toe kunt werken.

Al snel hadden we door dat de Flow Fitness UB5i een unieke hometrainer is. In deze Flow Fitness UB5i review vertellen wij je hier graag alles over!


De belangrijkste specificaties van de Flow Fitness UB5i

Kwaliteit, duurzaamheid en professionaliteit. Dit zijn enkele termen die van toepassing zijn op de Flow Fitness UB5i.

Met name de laatstgenoemde term uit zich duidelijk in de specificaties van deze hometrainer:

 • Gewicht hometrainer: 58 kilogram
 • Max. belastbaar gewicht: 180 kilogram
 • Minimaal vermogen: 10 Watt
 • Maximaal vermogen: 350 Watt
 • Roterende massa (vliegwiel): 18 kilogram
 • Aantal trainingsprogramma’s: 24 programma’s
 • Aantal weerstandsniveaus: 32 niveaus

De belangrijkste voordelen van de Flow Fitness UB5i

Over de Flow Fitness UB5i zijn wij vol lof. Dit is te danken aan de unieke samenstelling, de algehele kwaliteit en vele andere pluspunten. De belangrijkste voordelen bespreken wij graag uitgebreid in deze Flow Fitness UB5i review.

Onwijs veel trainingsmogelijkheden

Flow Fitness UB5i hometrainer display

De Flow Fitness UB5i is een hometrainer voor professioneel gebruik. Dit blijkt onder meer uit de ongekende hoeveelheid trainingsmogelijkheden.

Deze mogelijkheden ontstaan onder meer door het diverse aanbod van 24 trainingsprogramma’s. Ook het feit dat je uit 32 weerstandsniveaus de keuze hebt, breidt de trainingsmogelijkheden des te verder uit.

Overigens zijn wij ook over de zware massa te spreken. Doordat het vliegwiel 18 kilogram weegt, kun je de trainingen écht pittig voor jezelf maken.

Te koppelen aan fitness apps

De Flow Fitness UB5i is van een bluetooth ontvanger voorzien. Dit zorgt ervoor dat je deze hometrainer aan onder meer Kinomap en Zwift kunt koppelen.

Dit brengt 2 voordelen met zich mee:

 • Je kunt nóg gevarieerder trainen. Zo is het met deze fitness apps ook mogelijk om interactief te trainen.
 • Je monitort je prestaties perfect. De Flow Fitness UB5i is een geschikte hometrainer voor professioneel gebruik, maar ook als je naar een bepaald doel toewerkt. Daarvoor komt het goed van pas dat je al je trainingsprestaties met de fitness apps perfect kunt monitoren.

Gebruiksvriendelijk

Flow Fitness UB5i lage instap

De Flow Fitness UB5i is ook nog een gebruiksvriendelijke hometrainer. Dit is onder meer aan de opvallend lage instap te danken. Doordat de instap zo laag is, is deze hometrainer ook voor revalidanten geschikt. Of voor oudere mensen.

Verder is het fijn dat je het stuur en zadel kunt verstellen. Je neemt hierdoor altijd de gewenste houding tijdens het sporten aan.

Verder beschikt ‘ie ook nog over een USB-oplader en tablethouder. Het is al met al wat ons betreft méér dan een basic hometrainer.

De belangrijkste nadelen van de Flow Fitness UB5i

De Flow Fitness UB5i is een geweldige hometrainer, maar geen perfecte hometrainer. Dit komt onder meer door deze aandachtspunten:

 • Deze hometrainer is vrij duur. Voor de Flow Fitness UB5i betaal je een bedrag van ongeveer €1500. Deze prijs maakt dit tot één van de duurste hometrainers van dit moment. Daarbij moeten we wel benoemen dat de kwaliteit van deze hometrainer buiten kijf staat.
 • Deze hometrainer is niet voor iedereen geschikt. We moeten ook aangeven dat deze hometrainer niet voor iedereen geschikt is. Als je op zoek bent naar een eenvoudige hometrainer voor recreatief thuisgebruik bent, valt deze hometrainer direct af.
 • De Flow Fitness UB5i is lastig te monteren. Als je de Flow Fitness UB5i in elkaar wilt zetten, heb je hier een extra paar handjes bij nodig. Ook moet je rekening houden met een aanzienlijke tijdsinvestering. Houd bovendien rekening met het gewicht van bijna 60 kilogram.

Wat kost de Flow Fitness UB5i?

Voor de Flow Fitness UB5i ligt de adviesprijs op €1599. Voor de meeste sporters is dit ongetwijfeld te veel geld. Ben je echter een professional die thuis intensief wilt trainen? Dan ben je zeker gebaat bij deze hometrainer.

In dat geval raden wij je aan om in deze relatief dure hometrainer te investeren.

Onze conclusie over de Flow Fitness UB5i

Flowfitness UB5i review

Wij kunnen niks anders dan stellen dat de Flow Fitness UB5i een unieke hometrainer is. Voor professioneel gebruik is dit zelfs één van de beste hometrainers. Hij biedt veel trainingsmogelijkheden, is gebruiksvriendelijk en is van veel handige extra’s voorzien.

Ga wel goed voor jezelf na of je zo’n uitgebreide, luxe en dus ook dure hometrainer wilt hebben. Wij zijn in ieder geval groot fan van de Flow Fitness UB5i!


Plaats een reactie