Flow Fitness Perform B3i – Testrapport

We kunnen het tegenwoordig haast niet meer wegdenken uit onze huizen; fitnessapparaten. Vooral de hometrainers zijn niet meer weg te denken in onze huizen.

We gebruiken de apparaten om af te vallen, mee in vorm te komen of om de extra spieren op te bouwen die we altijd al wilde.

Een van de meer geliefde modellen van het moment is de Flow Fitness Perform B3i. Deze hometrainer heeft zich dan ook een weg weten te banen in de huizen van velen sporters.

Maar wat maakt de Flow Fitness Perform B3i zo geliefd? En wat onderscheidt deze hometrainer van andere hometrainers?

In deze review gaan we alles bekijken wat met de Flow Fitness Perform B3i te maken heeft. Zo geven we je een volledige kijk en geven we je de voor- en nadelen aan het apparaat!


Flow Fitness Perform B3i nader bekeken

Maar voordat we de voor- en nadelen van de Flow Fitness Perform B3i kunnen bekijken moeten we natuurlijk wel eerst weten wat het apparaat precies inhoudt.

Daarom gaan we een verdiepende blik werpen op deze alom geliefde hometrainer.

Het ontwerp

Te beginnen met dat wat dat het eerste opvalt; het ontwerp. Want als we naar de Flow Fitness Perform B3i kijken dan zien we al meteen dat we te maken hebben met een apparaat van topkwaliteit.

De hometrainer is erg stevig door de combinatie van kunststof en metaal. Dit zorgt ervoor dat het apparaat te gebruiken is tot een gewicht van 150 kg.

De dimensies van het apparaat zijn 113,5 x 55,5 x 145,5 cm (LxBxH) waardoor deze te gebruiken is tot een lichaamslengte van 200 cm. Dit alles zorgt voor een totaalgewicht van 43 kg, wat het apparaat erg stevig maakt in gebruik.

flow-fitness-perform-b3i_onderzijde

Op comfort hoef je ook absoluut niet in te leveren met de Perform B3i. Zo beschikt de hometrainer over een groot comfortabel zadel.

Dit zadel is zowel horizontaal als verticaal te verstellen, waardoor je altijd een goede hoogte kunt aannemen. Ook is het stuur verticaal te verstellen en zelfs te kantelen. Hierdoor kun je altijd op de meest comfortabele manier trainen!

gelzadel_perform_b3i

Ook opstappen kun je op een fijne, veilige en comfortabele manier doen. Dit komt doordat de Perform B3i beschikt over een lage instap.

Dit zorgt ervoor dat het apparaat ook uitermate geschikt is voor mensen die minder goed ter been zijn of aan het revalideren zijn.

Onder het stuur is een handige bidonhouder gemonteerd, waardoor je ook makkelijk gehydrateerd blijft tijdens het sporten.

Vliegwiel en weerstandssysteem

Een goede hometrainer is enkel zo goed als dat de combinatie tussen het vliegwiel en het weerstandssysteem is. Gelukkig zit dat bij de Flow Fitness Perform B3i ook wel goed!

Zo beschikt de hometrainer over een vliegwiel van maar liefst 15 kg. Dit zorgt ervoor dat de oefeningen niet alleen uitdagend kunnen worden, maar ook lekker soepel verlopen.

Dit vliegwiel werkt perfect samen met het elektromagnetische weerstandssysteem. Deze combinatie geeft de hometrainer maar liefst 69 verschillende weerstandsniveaus.

De grote selectie aan verschillende weerstandsniveaus zorgt ervoor dat het toestel voor veel verschillende sporters te gebruiken is. Zo kun je het apparaat zo zwaar of zo licht instellen als dat jij zelf wilt.

Trainingscomputer

console_b3i

Het weerstandsniveau kun je eenvoudig instellen via de trainingscomputer van de hometrainer. Deze beschikt ook over 24 verschillende trainingsprogramma’s die van tevoren zijn ingesteld.

Zo beschikt het apparaat over handmatige programma’s, maar ook 3 hartslag gestuurde programma’s.

Dit alles kun je gemakkelijk terugzien op het verlichte en kantelbare Led-scherm van het apparaat.

Hier zie je ook de volgende gegevens terug:

  • Afstand
  • Calorieverbruik
  • Hartslag
  • Rotaties per minuut
  • Tijd
  • Wattage

De hartslag wordt gemeten door de hartslagsensoren in de handgrepen van de hometrainer.

Extra’s

De Flow Fitness Perform B3i is ook gemakkelijk te koppelen met je smartphone of tablet. Zo kun je eenvoudig gebruikmaken van verschillende apps zoals iConsole+ of Zwift.

Daarnaast is de hometrainer voorzien van een handige tablethouder. Op deze manier kun je gemakkelijk gebruikmaken van je apparaat tijdens het sporten. Of dat nu is voor een sportieve app, of gewoon een ontspannende film.

Voor- en nadelen

Op papier beloofd de Flow Fitness Perform B3i een behoorlijk fijn apparaat te zijn. Om nog even een beter beeld te creëren hebben we de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet.

Voordelen 👍

Laten we als eerste de voordelen behandelen. Hieronder hebben we alle voordelen van de hometrainer voor je gebundeld.

Lage instap

Een van de meest praktische voordelen van de Perform B3i is de lage instap van het apparaat. Dit zorgt ervoor dat de hometrainer door een erg groot publiek gebruikt kan worden.

Connectiviteit

De mogelijkheid van de Perform B3i om te verbinden met je smartphone opent veel deuren, mocht je doelgericht willen trainen met behulp van verschillende apps. Ook zorgt deze connectiviteit dat je een borstband kunt koppelen.

Zwaar gewicht

Hoewel dit misschien niet klinkt als een voordeel, is het zware gewicht van de hometrainer absoluut een voordeel. Zo zorgt deze niet alleen voor zijn stevigheid, maar ook voor zijn stabiliteit. Dit maakt de hometrainer nog toegankelijker.

Nadelen 👎

Ieder voordeel heeft zo zijn nadeel. Hieronder hebben we dan ook de nadelen van de hometrainer voor je op een rijtje gezet.

Montage

Het monteren van de Flow Fitness Perform B3i kan een beetje complex zijn. Het wordt dan ook aangeraden om dit met twee mensen te doen.

Behoorlijk aan de prijs

Over het algemeen geldt de regel dat je meer betaald voor een kwaliteitsproduct. Dat gaat ook op voor de Flow Fitness Perform B3i. Het apparaat is dan ook qua prijs geen instapmodel.

Conclusie

flow-fitness-perform-b3i-hometrainer

We zijn bijna allemaal gek op bewegen, maar hebben lang niet altijd even veel zin om naar de sportschool te gaan. Het is dan ook de normaalste zaak van de wereld dat we een hometrainer of ander fitnessapparaat in huis hebben.

De Flow Fitness Perform B3i laat dan ook zien waarom het hebben van een hometrainer in huis een verademing kan zijn. Het apparaat is veelzijdig en kwalitatief erg goed.

Zo is hij erg stevig en te gebruiken tot 150 kg. De lage instap zorgt ervoor dat het apparaat te gebruiken is voor mensen die aan het revalideren zijn of slecht ter been.

De montage van het toestel kan wel een beetje aan de moeilijke kant zijn. Het is dan ook verstandig om dit met twee mensen te doen. Ook is het apparaat qua aanschaffen behoorlijk aan de prijs.

Als je het geduld en het bedrag ervoor over hebt dan kom je er wel achter dat je met de Flow Fitness Perform B3i een apparaat hebt voor een lange periode.

Waar ze jij die van jou neer? Bekijk de beste prijs hieronder.

Meer van dit merk:

Plaats een reactie