Flow Fitness Perform B2i – Review

Ben je op zoek naar een fijne hometrainer? En is jouw oog daarbij gevallen op de Flow Fitness Perform B2i?

Dan ben je in deze Flow Fitness Perform B2i review aan het juiste adres. In deze review vind je alle belangrijke informatie over deze hometrainer, inclusief onze persoonlijke bevindingen.

Is deze hometrainer aan te raden? Het antwoord op die vraag geven wij je aan het einde van deze Flow Fitness Perform B2i review.

Wij kunnen je op dit moment alvast één ding verklappen: deze hometrainer is om meerdere redenen behoorlijk populair!

De belangrijkste specificaties van de Flow Fitness Perform B2i

flow_fitness_perform_b2i_hometrainer

Deze Flow Fitness Perform B2i review trappen we graag af met de belangrijkste specs. In het lijstje hieronder hebben we de belangrijkste specs van deze hometrainer voor je op een rijtje gezet:

 • Maximaal belastbaar gewicht: 140 kilogram
 • Afmetingen: 98 x 58 x 153 centimeter
 • Aantal trainingsprogramma’s: 24 stuks
 • Vermogen: 10 tot 350 W
 • Weerstandsniveaus: 69 stuks
 • Kleur: zwart met grijs
 • Gewicht van de hometrainer: 38 kilogram
 • Gewicht van het vliegwiel: 12 kilogram

Zoals je aan deze specs kunt zien, hebben we met een serieuze hometrainer te maken. Een hometrainer die door veel mensen gebruikt kan worden én veel trainingsprogramma’s aanbiedt.

Voor wie is de Flow Fitness Perform B2i geschikt?

fietsen_op_b2i_hometrainer

In onze ogen is deze hometrainer voor vrij veel mensen geschikt. Als je jouw conditie op peil wilt houden, is dit bijvoorbeeld een ideale hometrainer.

Deze hometrainer is echter ook ideaal voor oudere mensen; dit is hoofdzakelijk te danken aan de lage instap van de hometrainer.

Dankzij deze lage instap is deze hometrainer ook geschikt voor een revalidatie. Als je recentelijk aan bijvoorbeeld jouw enkel of knie geopereerd bent, is dit ook een ideale hometrainer.

Belangrijk voordeel daarbij is ook dat dit een ergometer hometrainer betreft. Dit betekent dat je heel nauwkeurig de weerstand ingesteld kan worden. Handig voor tijdens een revalidatie, maar ook als je gericht aan het trainen bent.

Heb je bijvoorbeeld binnenkort een belangrijke sportwedstrijd op de planning staan? Dan kun je jouw benen en conditie zeer gericht trainen met de Flow Fitness Perform B2i.

Wat zijn de voordelen van de Flow Fitness Perform B2i?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is deze hometrainer voor veel mensen geschikt. Dit is te danken aan de vormgeving van het apparaat, maar ook aan de verschillende eigenschappen.

In onze ogen zorgen de eigenschappen van deze hometrainer voor de nodige voordelen.

Extreem comfortabel

b2i_flow_fitness_training

Een belangrijk voordeel bij deze hometrainer is het comfort. Dit comfort begint eigenlijk al bij de extra lage instap; dankzij deze extra lage instap neem je snel en gemakkelijk plaats op deze hometrainer.

Verder is ook het zadel vrij comfortabel te noemen. Het zadel zelf is lekker zacht, terwijl je het zadel ook naar wens in kunt stellen. Dit geldt overigens ook nog voor het stuur. Je kunt het stuur naar wens kantelen, zodat je het juiste zicht op het display hebt.

Perfect display

Eén van de sterkste punten van de Flow Fitness Perform B2i is het display. Dit display is groot, is duidelijk en biedt veel mogelijkheden.

Zo is het via dit display mogelijk om voor één van de 24 trainingsprogramma’s te kiezen. Het gaat hierbij ook nog eens om 3 hartslag gestuurde programma’s en om 4 programma’s die je geheel op jouw eigen wensen af kunt stemmen.

b2i_hometrainer_bedienen

Op het display hou je vervolgens allerlei waarden in de gaten. Onder meer de tijd, de afstand, de snelheid, het wattage, de rotaties per minuut, het calorieverbruik en de hartslag worden op dit display weergegeven. Al met al een geweldig display.

Bluetooth

Ook is het super dat de Flow Fitness Perform B2i over een bluetooth verbinding beschikt. Dankzij deze verbinding kun je jouw smartphone aan deze hometrainer koppelen.

Dát stelt je in staat om allerlei fitness apps te gebruiken. Apps waarmee je jouw trainingen bij kunt houden en jouw vorderingen kunt monitoren.

Geruisloos

Wil je ’s avonds laat gebruik van een hometrainer kunnen maken? Dan is de Flow Fitness Perform B2i ook voor jou op het lijf geschreven.

Deze hometrainer maakt namelijk gebruik van een elektromagneet; een belangrijk kenmerk hiervan is dat dit magneet nagenoeg stil werkt. De hometrainer maakt al met al niet al te veel lawaai tijdens het fietsen.

Voor veel doeleinden geschikt

flow_fitness_b2i_afstellen

Verder willen we – nogmaals – benoemen dat deze hometrainer voor veel doeleinden geschikt is. Je kunt hiermee perfect aan jouw conditie/uithoudingsvermogen werken, maar je kunt ook deze hometrainer ook voor een revalidatie gebruiken.

In onze ogen is deze hometrainer hierdoor ook geschikt voor bijvoorbeeld een fysiotherapeut.

Overige voordelen

Tot slot zetten we nog enkele overige voordelen voor je op een rijtje:

 • Inclusief bidonhouder
 • Met een handige handdoekhouder aan de achterzijde van het zadel
 • Maximaal gebruikersgewicht van 140 kilogram
 • Een handige bediening dankzij het Smart Wheel systeem van Flow Fitness

Wat zijn de nadelen van de Flow Fitness Perform B2i?

Is het zo dat de Flow Fitness Perform B2i ook nog nadelen met zich mee brengt? Ja, je moet goed met twee kleine nadelen rekening houden.

Geen onafhankelijke stroomvoorziening

Een nadeel is dat deze hometrainer geen onafhankelijke stroomvoorziening heeft. Dit betekent dat deze hometrainer áltijd op de netstroom aangesloten moet zijn. Als je de hometrainer in jouw huis neer wilt zetten, moet hier een stopcontact in de buurt zitten!

Niet inklapbaar

Deze hometrainer is niet inklapbaar. Als de hometrainer eenmaal in jouw huis staat, neemt deze dus de nodige ruimte in beslag. Ook als je géén gebruik van de hometrainer maakt.

Wat kost de Flow Fitness Perform B2i?

Heb je mogelijke interesse om de Flow Fitness Perform B2i aan te schaffen? Dan is het goed om te weten dat deze hometrainer niet overdreven duur is.

Je kunt namelijk uit gaan van een prijskaartje van ongeveer 900 euro. Een prima bedrag voor zo’n fijne hometrainer!

Is de Flow Fitness Perform B2i een aanrader?

Ja, het is zeker aan te raden om de Flow Fitness Perform B2i aan te schaffen. Als je op zoek naar een goede hometrainer voor thuisgebruik bent, is dit een ideale variant.

Onder meer de veelzijdigheid, de algehele kwaliteit én de vele mogelijkheden spreken ons aan. Klik op de knop hieronder voor de voordeligste prijs:

Relevante reviews:

Plaats een reactie