FitBike The Beast – Ervaringen, test & beste prijs

Wil je vanuit huis intensieve HiiT trainingen kunnen volgen?

Dan is de aanschaf van een goede airbike aan te raden. Een goede airbike beschikt over een grote ‘ventilator’ bij het voorwiel, waarmee je de nodige weerstand creëert.

Ook het merk FitBike heeft hierbij de Airbike The Beast voor zo’n ‘voorwiel’ gekozen. In deze FitBike The Beast review vertellen wij je graag alles over deze airbike.

Op voorhand kunnen we één ding verklappen: dit is eigenlijk dé airbike van het moment. Deze airbike staat goed aangeschreven, vindt gretig aftrek en valt bij veel mensen in de smaak.

Alle bevindingen die wij zelf opgedaan hebben, delen we ook graag in deze FitBike The Beast review.

Belangrijkste specificaties van de FitBike The Beast

fitbike_the_beast_airbike

Heb je het idee om een nieuwe airbike te kopen?

Dan doe je er verstandig aan om een goede vergelijking te maken tussen de verschillende soorten airbikes. Daarbij is ons advies om goed naar de specificaties te kijken.

De belangrijkste specificaties van de Airbike The Beast vind je in onderstaande tabel:

Maximaal belastbaar gewicht150 kilogram
Maximale lichaamslengte200 centimeter
Afmetingen124 x 78 x 144 centimeter
Aantal trainingsprogramma’s7 trainingsprogramma’s
Gewicht van de airbike69 kilogram

Wat deze specificaties laten zien? Onder meer dat dit een veelzijdige airbike is.

Dit is vooral te danken aan de trainingsprogramma’s. Maar, het is ook veelzeggend dat deze airbike voor bijna iedereen geschikt is.


De belangrijkste voordelen van de FitBike The Beast

Dat je in deze FitBike The Beast review uitgekomen bent, is een goed teken. Dit betekent immers dat je graag meer wilt weten over deze airbike.

Graag voorzien wij je van de belangrijkste informatie over deze airbike.

Dat doen we onder meer door de belangrijkste voordelen te bespreken. Al deze bevindingen hebben we zelf opgemerkt, maar zijn ook benoemd door andere gebruikers van deze airbike.

Veel trainingsmogelijkheden

Met de FitBike The Beast ben je van veel trainingsmogelijkheden verzekerd. Dit is te danken aan de 7 trainingsprogramma’s, maar ook aan de gehele samenstelling van deze fiets.

Zoals je mogelijk in de inleiding al opgemerkt hebt, is dit een prima airbike voor HiiT trainingen.

Mocht je een HiiT training op deze airbike uitvoeren, geniet je van een 50% effectievere vetverbranding. Een training van 14 minuten is al voldoende om voor 30 minuten vet te verbranden.

Prima luchtweerstand

fitbike_the_beast-airbike

De FitBike The Beast beschikt over een luchtweerstandsysteem. Precies zoals het hoort te zijn bij een goede airbike.

Wij hebben echter opgemerkt dat dit weerstandssysteem erg goed werkt. Dit komt onder meer door de gehele vormgeving van de airbike.

Deze airbike zuigt lucht aan, maar in het frame komt ook weer lucht vrij. Deze lucht verdwijnt via gaten aan de zijkant van de fiets, waardoor de lucht niet in je gezicht geblazen wordt. Wel zo prettig.

Stil

Weet je wat een gekend probleem van veel airbikes is? Het geluidsniveau.

De meeste airbikes beschikken over een ketting; een nadeel daarvan is dat de ketting behoorlijk veel lawaai produceert. Gelukkig heeft FitBike voor een stille V-snaar gekozen.

Deze V-snaar zorgt ervoor dat dit een geluidsstille airbike is. Uiteraard hoor je dit airbike wel, maar in verhouding tot andere airbikes een heel stuk minder.

Met dank aan deze V-snaar geniet je overigens ook van de gewenste stabiliteit. Alle kracht die je op de pedalen levert, wordt perfect overgegeven.

Voor meerdere doeleinden geschikt

Toen wij de FitBike The Beast uit mochten proberen, viel het ons dat je deze airbike veelzijdig in kunt zetten. Zo is het mogelijk om met deze airbike gericht aan vetverbranding te werken.

Dit apparaat leent zich echter ook voor het opbouwen van spieren en voor het verbeteren van de conditie.

Ergonomisch trainen

fitbike_the_beast_ergonomisch

Wist je dat je op de FitBike The Beast ook nog ergonomisch traint? Deze ergonomie is vooral aan de ergonomische handgrepen te danken.

Deze handgrepen houden fijn vast, waardoor je altijd een aangename zithouding op de fiets aanneemt. Ook als je heel veel kracht moet leveren tijdens de pittige training.

Prima kwaliteit & onderhoudsvriendelijk

Een kenmerk van een airbike is dat deze nogal zwaar belast wordt. Bij de FitBike The Beast is dit echter geen enkel probleem.

Deze airbike is namelijk van de beste materialen vervaardigd, is robuust en is daarmee van een prima kwaliteit.

Wij zijn ervan overtuigd dat je jarenlang geniet van deze airbike. Tijdens deze lange levensduur heb je ook geen omkijken naar het onderhoud.

De FitBike The Beast is namelijk een onderhoudsvriendelijke airbike. Super!

Fijne trainingscomputer

fitbike_the_beast_computer

Wil je tijdens het trainen inzicht krijgen in je prestaties?

Dan is de FitBike The Beast voor jou op het lijf geschreven. Deze hoogwaardige airbike beschikt namelijk over een duidelijke trainingscomputer.

Op deze trainingscomputer lees je tal van waarden af: de afstand, snelheid, tijd, calorieën, rotaties per minuut en het wattage.

Op het moment dat je een borstband draagt, kun je deze ook nog aan de computer koppelen. Vanaf dat moment krijg je inzicht in je hartslag.

Bij deze trainingscomputer vielen de interval knoppen ons erg op. Deze knoppen zijn door FitBike speciaal voor HiiT trainingen ontwikkeld en bieden handige voordelen.

Door van deze knoppen gebruik te maken, stel je de intervaltraining volledig naar wens in. Je stelt hierbij bijvoorbeeld je eigen niveau in, zodat de HiiT training volledig op jóuw niveau is.

Stevige constructie

fitbike_the_beast

Heb je al eens eerder op een airbike getraind?

Als je dat al eens hebt gedaan, weet je ongetwijfeld dat het op zo’n fiets hard werken is. Je moet veel kracht leveren, waarbij je mogelijk met je gehele lichaam gaat bewegen.

Voor de FitBike The Beast maakt dit niks uit. Deze airbike staat namelijk als een huis en geeft geen enkele krimp.

Dat FitBike deze airbike de naam ‘The Beast’ heeft gegeven, begrijpen wij hierdoor maar al te goed.


De belangrijkste nadelen van de FitBike The Beast

Toen wij de FitBike The Beast uit mochten proberen, werden wij erg enthousiast. Zoals je in deze FitBike The Beast review al hebt kunnen lezen, brengt deze airbike immers veel voordelen met zich mee.

Moet je ook nog met specifieke nadelen rekening houden? Ja, dat is wel het geval. Wat deze nadelen precies zijn, bespreken we graag hieronder in het kort.

Niet de goedkoopste airbike

Heb je interesse om een nieuwe airbike aan te schaffen?

Dan zou je op voorhand over je budget na moeten denken. Mocht je een niet al te groot budget hebben, komt de FitBike The Beast direct niet meer tijdens je zoektocht naar voren.

Dit is namelijk één van de duurdere airbikes van dit moment. Wat je hier precies voor moet betalen, bespreken we verderop in deze review.

Behoorlijk zwaar

In deze review heb je lovende woorden over de stevige constructie kunnen lezen. Doordat de constructie zo stevig is, geeft deze airbike geen enkele krimp.

De stevige constructie brengt echter ook een nadeel met zich mee: deze airbike weegt maar liefst 69 kilogram. Met name bij het verplaatsen van de fiets is dit een belangrijk nadeel.

Wat zeggen andere gebruikers over de FitBike The Beast?

Onze bevindingen over de FitBike The Beast zijn behoorlijk positief.

Geldt dit ook voor de bevindingen van andere gebruikers? Ja, absoluut.

Zo hebben bij onze partner Bol.com vijf kopers hun mening achtergelaten. Van deze vijf beoordelingen is de gemiddelde score een 5,0; dat is een maximale score bij Bol.com.

Bij onze partner Betersport hebben 2 mensen hun beoordeling achtergelaten. Van deze twee beoordelingen is de gemiddelde score ook een 5,0. Dat de FitBike The Beast bij beide partners een maximale score heeft, is veelzeggend.

In de beoordelingen komen veelal dezelfde punten naar voren.

Over kwaliteit, de trainingsmogelijkheden en de fijne trainingscomputer wordt vol lof gesproken. Ook roemen gebruikers de resultaten die zij met/dankzij deze airbike behalen.

Wat kost de FitBike The Beast?

Heb je interesse om deze FitBike airbike aan te schaffen? Dan zou je – zoals eerder al gesteld – relatief diep in de buidel moeten tasten. Voor deze airbike betaal je namelijk een bedrag van ongeveer 1099 euro.

Het is hierbij wel aan te raden om de prijzen bij onze partners te checken. Meerdere van onze partners stunten regelmatig met kortingen, waarbij de korting tot wel 100 euro op kan lopen.

Mocht je van zo’n korting profiteren, is de aanschaf van de FitBike The Beast nog interessanter.

Over de prijs-kwaliteitsverhouding zijn wij uiteindelijk te spreken. Het klopt dat 1100 euro een hoop geld is, maar dit een waanzinnig goede, fijne en veelzijdige airbike.

Onze eindconclusie over de FitBike The Beast

fitbike_the_beast_hiit_trainer

Het is de hoogste tijd om deze FitBike The Beast review af te ronden. Dat doen we door ons eindoordeel te vellen: wij zijn groot fan van de FitBike The Beast.

Met deze airbike werk je gericht naar je doelen toe, geniet je van leuke trainingen en geniet je van een lange levensduur.

Zeker als je gericht met HiiT trainingen aan de slag wilt gaan, is dit een top airbike. Je bepaalt zelf de interval, het intervalniveau en de manier van trainen.

Dankzij de 7 trainingsprogramma’s heb je op dit gebied voldoende keuze. Al met al een prima airbike van het merk FitBike.

Meer reviews:

Plaats een reactie