FitBike Race Magnetic Pro – Het kopen waard?

Lijkt de FitBike Race Magnetic Pro voor jou een interessante spinningfiets te zijn? Dan doe je er verstandig aan om deze FitBike Race Magnetic Pro review even door te nemen.

In deze review ontdek je deze spinningfiets van A tot Z. En van boven tot onder.

We bespreken wat de pluspunten zijn, met welke minpunten je rekening moet houden en wat de ervaringen van andere kopers zijn. Daarnaast bespreken we ook of deze spinningfiets zijn prijskaartje waard is.

De specificaties van de FitBike Race Magnetic Pro

FitBike Magnetic Pro spinningfiets

Wil je graag een nieuwe spinningfiets kopen? Dan is het verstandig om eerst je wensen op een rijtje te zetten.

Aan de hand van je wensen kun je al een flinke schifting in het aanbod maken, waarbij je onder meer naar de specificaties moet kijken.

Dankzij specificaties ben je in staat om een goede één op één vergelijking te maken.

Graag zetten wij daarvoor de belangrijkste specs van de FitBike Race Magnetic Pro voor je op een rijtje:

  • Gewicht vliegwiel: 22 kilogram
  • Gewicht spinningfiets: 61 kilogram
  • Maximaal belastbaar gewicht: 150 kilogram
  • Type weerstandsysteem: magnetisch

Bij deze specificaties vallen enkele zaken op. Het meest opvallende is toch wel dat deze indoor cycle geen standaard trainingsprogramma’s heeft.

Daarentegen is het wel mogelijk om heel nauwkeurig de weerstand in te stellen. Deze indoor cycle beschikt daarvoor over het geweldige magnetische weerstandsysteem.


Voor wie is de FitBike Race Magnetic Pro geschikt?

Fitbike Magnetic Pro review

De FitBike Race Magnetic Pro is naar onze mening voor veel mensen geschikt.

Heb je de wens om thuis op een recreatieve manier te fietsen? En wil je hierbij wel op bepaalde momenten de grenzen op kunnen zoeken? Dan sluit deze spinbike prima op je wensen aan.

Wil je regelmatig intensief trainen? Ook dan sluit de FitBike Race Magnetic Pro prima op je wensen aan.

Deze robuuste spinbike is tegen een stootje bestand en beschikt over een hoogwaardig magnetisch weerstandsysteem. Dankzij dit systeem ben je ook in staat om erg zwaar te trainen. 

Daarnaast is het maximaal belastbare gewicht subliem te noemen. Iedereen die minder dan 150 kilogram weegt, kan gebruik maken van deze spinbike. 

Bijkomend voordeel: deze spinbike kan ook nog voor professioneel gebruik ingezet worden. Daarbij valt met name de scherpe prijs op.

Doordat je voor deze spinbike slechts een paar honderd euro hoeft te betalen, is de prijs-kwaliteitsverhouding subliem te noemen. Verderop in deze FitBike Race Magnetic Pro review komen we hier nog op terug.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van de FitBike Race Magnetic Pro?

Om deze review te kunnen schrijven, hebben wij de beschikking over deze spinbike gekregen.

We hebben hem volledig naar wens in kunnen stellen en nadien urenlang kunnen trainen. Alle voordelen we hieronder bespreken, hebben we dan ook zelf mogen ervaren.

Slimme vormgeving

Fitbike magnetic pro pedalen

Toen wij de FitBike Race Magnetic Pro uit de doos haalden, vielen twee dingen ons op.

Ten eerste viel de robuustheid ons op. Aan alles is te merken dat deze spinbike veel te bieden heeft, van de juiste materialen vervaardigd is en erg stevig is. Dát stelt je dan ook in staat om op deze spinbike intensief te trainen.

Ten tweede viel de vormgeving ons op. Zo vinden wij het erg handig dat deze relatief zware spinbike van transportwieltjes voorzien is.

Mocht je deze spinbike in de sportschool of thuis willen verplaatsen, is dat dankzij deze wieltjes een fluitje van een cent.

Daarnaast is het ideaal dat deze fiets over combi-pedalen beschikt. Je kunt hierdoor op deze spinbike normale schoenen dragen, maar ook speciale fietsschoenen. Mocht je voor de speciale fietsschoenen kiezen, kun je uiteraard nog meer kracht overbrengen.

Ook zijn wij van mening dat deze spinbike fraai vormgegeven is. Dit is uiteraard niet het belangrijkste voordeel, maar wilden we toch nog even benoemd hebben.

Voor intensieve trainingen geschikt

Wil je uit elke training het uiterste halen? En ben je ook bereid om daarvoor echt af te zien? Dan sluit de FitBike Race Magnetic Pro prima op je wensen aan.

Deze spinbike is namelijk voor intensieve trainingen geschikt:

  • Zwaar vliegwiel. Doordat het vliegwiel maar liefst 22 kilogram weegt, kun je de weerstand lekker ophogen. Je vraagt daardoor nog meer van je benen, waardoor je de gewenste vorderingen door kunt maken. Daarbij is het ook ideaal dat deze spinbike over het magnetische weerstandsysteem beschikt, waarover later nog meer.
  • Zwaar eigen gewicht. De FitBike Race Magnetic Pro weegt ruim 60 kilogram. Dankzij dit gewicht staat deze spinbike als een huis. Zelfs als je volle bak op deze indoor cycle losgaat, geeft ‘ie geen enkele krimp. Dit komt je trainingen uiteraard alleen maar ten goede.
  • Driedelig crankstel. FitBike heeft bij de Race Magnetic Pro voor een driedeling crankstel gekozen. Dit betekent dat dit stelsel uit drie lossen onderdeel bestaat; de as, de crank en de trapper. Door deze samenstelling geniet je van een perfecte krachtoverbrenging. Dit systeem vind je overigens ook op de betere sportfietsen terug.
  • Industriële kogellagers. Tot slot willen we nog benoemen dat FitBike ook voor industriële kogellagers gekozen heeft. Dankzij deze lagers is deze spinbike nog beter bestand tegen zware krachten. Je kunt dan ook met een gerust hart intensief trainen op deze geweldige indoor cycle.

Ergonomisch ontwerp

Fitbike magnetic pro verstellen

Eerder in deze review gaven we al aan dat deze spinbike slim vormgegeven is. Niet alleen de slimheid van het ontwerp spreekt ons aan, maar ook de ergonomie.

Het is namelijk mogelijk om talloze zaken te verstellen.

Zo is het zadel in 9 hoogtes te verstellen. Heb je de gewenste hoogte ingesteld? Dan zorgt een speciaal pop-in systeem ervoor dat het zadel niet onverhoopt omlaag kan zakken. Als je volle bak aan het trainen bent, zit je daar uiteraard niet op te wachten.

Niet alleen het zadel is te verstellen, maar ook het stuur. Je kunt de hoogte van het stuur in maar liefst 5 posities verstellen.

Ook is het mogelijk om het stuur horizontaal te verstellen. Dat doe je op de millimeter nauwkeurig.

Ook is het stuur van handige beugels voorzien. Dankzij deze beugels kun je meerdere houdingen op deze spinbike aannemen. Dit komt met name tijdens de intensieve trainingen maar al te goed van pas.

Magnetisch weerstandsysteem

Bij de Race Magnetic Pro heeft FitBike voor een magnetisch weerstandsysteem gekozen. Dit systeem stelt je in staat om zeer nauwkeurig de weerstand te bepalen.

Dát betekent dat je elke training geheel naar wens vorm kunt geven.

Wat ook handig is, is dat je deze weerstand bepaalt met een draaiknop. Dit vinden wij zelf een stuk handiger dan fysieke knoppen.

Tevens is het ideaal dat dit weerstandsysteem geen onderhoud nodig heeft. Zelfs als je jarenlang van deze spinbike gebruik maakt, heb je geen omkijken naar dit systeem.

En tot slot is het subliem dat dit systeem geruisloos werkt. Zelfs als je heel intensief traint, hoor je dit systeem geen geluid maken. Dit stelt je ook in staat om bijvoorbeeld ’s avonds nog te trainen.

Geweldige prijs-kwaliteitsverhouding

Kies je voor een spinbike van het merk FitBike? Dan kies je voor kwaliteit.

Dit merk levert eigenlijk altijd kwaliteit en bewijst dit al geruime tijd. Het is volgens ons dan ook zo klaar als een klontje dat de kwaliteit van de FitBike Race Magnetic Pro ook subliem is.

Ook het prijskaartje van deze semiprofessionele spinbike is naar onze mening subliem. Je hoeft dus niet overdreven veel geld uit te geven. Maar, je bent wel van alle bovenstaande voordelen verzekerd.

Aangenaam trainen

Alle bovenstaande voordelen zorgen voor één gemeenschappelijk voordeel: het is aangenaam trainen op de FitBike Race Magnetic Pro.

Je kunt intensief op deze spinbike trainen, je kunt recreatief trainen en je geniet van een prima robuustheid.

Daarbij is het zware vliegwiel ook een groot voordeel. Doordat dit vliegwiel zo zwaar is, ben je in staat om een fijne trapbeweging te maken.

Deze trapbeweging is altijd zuiver en stelt je in staat om de meeste kracht over te brengen.

Wat zijn de belangrijkste nadelen van de FitBike Race Magnetic Pro?

Kunnen we stellen dat de FitBike Race Magnetic Pro de beste spinbike is? Nee, dat is volgens onze test niet het geval.

Toen wij deze spinbike uit mochten proberen, stuitten wij namelijk ook op enkele nadelen. De belangrijkste nadelen bespreken we graag hieronder.

Onduidelijke handleiding

Wil je deze spinbike in elkaar zetten? Dan heb je sowieso voldoende mankracht nodig, maar ook enige tijd. Het ontbreekt bij deze spinbike namelijk aan een goede handleiding.

Doordat de handleiding onduidelijk is, is het in elkaar zetten van deze spinbike lastig. Je moet hier gewoonweg veel tijd voor vrij maken. En het is ook nog wenselijk dat je op dit gebied enige ervaring hebt. Of enig inzicht.  

Geen trainingscomputer

Fitbike magnetic pro stuur

Bij de aanschaf van de FitBike Race Magnetic Pro ontbreekt het aan een trainingscomputer. Dit vinden wij op z’n zachtst gezegd erg opmerkelijk.

Waarom er geen trainingscomputer meegeleverd wordt? Dat durven wij niet te stellen. Het is wel mogelijk om nog een losse FitBike computer te bestellen, maar dat vraagt uiteraard om een forse investering.

Doordat je geen trainingscomputer meegeleverd krijgt, zijn de trainingsmogelijkheden ietwat beperkt. Je weet bijvoorbeeld niet welke prestaties je precies op de spinbike levert.

En je weet ook niet precies welk wattage je trapt. De FitBike Race Magnetic Pro beschikt namelijk ook niet over een wattagemeter.

Wat kost de FitBike Race Magnetic Pro?

Voor de FitBike Race Magnetic Pro ligt de adviesprijs op 599 euro. Dit vinden wij een geweldig prijskaartje, zeker met het oog op bovenstaande voordelen.

Wel adviseren wij je om goed de prijzen bij onze partners te checken. Mogelijk kun je bij één van onze partners van een interessante aanbiedingen genieten.

Met dank aan zo’n aanbieding valt de prijs-kwaliteitsverhouding nog beter uit.

Wat vinden andere kopers van de FitBike Race Magnetic Pro?

In de afgelopen periode is de FitBike Race Magnetic Pro een populaire spinbike gebleken. Dit blijkt onder meer uit de reviews die bij onze partner Bol.com achtergelaten zijn.

Bij deze webshop zijn inmiddels ruim 40 beoordelingen achtergelaten. Van deze 40 beoordelingen is de gemiddelde score een 4,4. Aangezien de schaal bij Bol.com van 1 tot 5 loopt, is deze gemiddelde score vrij hoog te noemen.

Veel mensen roemen de kwaliteit, het prijskaartje, de stabiliteit en de trainingsmogelijkheden. Ook geven veel kopers aan dat het magnetisch weerstandsysteem voor tal van voordelen zorgt.

Hier kunnen wij ons volledig bij aansluiten.

Onze eindconclusie over de FitBike Race Magnetic Pro

Fitbike magnetic pro kopen

De FitBike Race Magnetic Pro is volgens ons de koop meer dan waard. Deze spinbike is voor veel mensen geschikt, biedt tal van mogelijkheden en is van een uitmuntende kwaliteit.

De vormgeving, de ergonomie en het zware vliegwiel zijn ook volledig naar onze wens. Dat geldt ook voor het magnetisch weerstandsysteem en de fijne pedalen. Al met al zijn wij erg enthousiast over deze spinbike.

Ben je naar een spinbike voor intensief gebruik op zoek? Dan raden wij je van harte de aanschaf van de FitBike Race Magnetic Pro aan!


Plaats een reactie